Recreatieplassen en zwemplassen Assen en omgeving

Ontdek 10 recreatieplassen dichtbij Assen, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij tien recreatieplassen. Eén recreatieplas ligt er in Assen zelf.

Recreatieplassen in de buurt van Assen Binnen 30 minuten rijden.

7. 'T Gasselterveld

Gasselte Recreatieplas ± 17 KM vanaf Assen

De zwemlocatie “’t Gasselterveld” is gelegen in Gasselte. Het noordoostelijk deel van de plas is verondiept en gelegen rond een eilandje. Dit deel wordt gebruikt als zwemzone. Het strand gelegen rondom het eiland heeft een omtrek van ca. 500m en heeft een breedte van ca. 100m. De diepte van de plas in de zwemzone is ca. 2,00 m. Buiten de zwemzone zeer diepe plas. Pas op! Verdrinkingsgevaar door onderkoeling door koude waterstromen.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij 'T Gasselterveld

10. Drentse Weelde

Hoogersmilde Alleen voor leden of gasten ± 20 KM vanaf Assen

De zwemlocatie „Drentse Weelde‟ ligt ten noorden van het dorp Hoogersmilde. Voorheen heette de zwemlocatie De Horrebieter. De zwemlocatie bestaat uit 1 zwemplas. De recreatieplas bevindt zich op de gelijknamige camping: „Hub Vakantieparken Drentse Weelde‟ die ook beheerder is van de plas. De plas is geheel omringd door een zandstrand dat variërend is van 1 tot 5 meter breedte. Bij de entree van de plas is een informatiebord aanwezig met informatie betreffend de locatie.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Drentse Weelde