Zwemmen Bant en omgeving

Ontdek 8 zwembaden en 12 natuurzwemplekken dichtbij Bant, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vier binnenbaden, twee combibaden, ├ę├ęn buitenbad, een subtropisch zwembad, acht recreatieplassen, drie stranden en een open water zwemplek.

Zwemmen in de buurt van Bant Binnen 30 minuten rijden.

2. Bosbad

Emmeloord Binnenbad Buitenbad ┬▒ 7 KM vanaf Bant

Zwembad het Bosbad in Emmeloord biedt het hele jaar door vier verwarmde binnenbaden en in de zomermaanden ook een buitenzwembad. Het grote 25-meterbad heeft zes banen en twee duikplanken. Het warmwaterbad van 33 graden is ideaal voor therapiezwemmen en zwangerschapszwemmen. Het Bosbad organiseert regelmatig evenementen, zoals discozwemmen en spelletjes in de schoolvakanties.

8. Zwembad Blokzijl

Blokzijl Buitenbad ┬▒ 20 KM vanaf Bant

Het verwarmde openluchtzwembad van Zwembad Blokzijl biedt twee baden voor jong en oud. Omringd door bomen en een grote zonneweide is het de ideale plek om te ontspannen en te genieten van de warme zomerzon. Na een verkwikkende duik in het zwembad kun je genieten van een verfrissend drankje in de gezellige horecagelegenheid.

9. Zwembad 't Bun

Urk Binnenbad ┬▒ 20 KM vanaf Bant

Zwembad 't Bun biedt plezier voor iedereen die van zwemmen houdt. Van de glijbaan tot de stroomversnelling en speciaal ontworpen speelelementen voor de allerkleinsten. Het wedstrijdbad biedt prachtig uitzicht over het Urkerbos.

10. Dijkstrand Urk

Urk Recreatieplas ┬▒ 21 KM vanaf Bant

Dijkstrand is gelegen aan de Lemsterdijk ter hoogte van het vissersmonument op Urk. Het Dijkstrand is in beheer bij gemeente Urk, een klein strandje van 180 meter lengte gelegen aan het IJsselmeer, aan beide zijde afgeschermd doormiddel van strekdammen met in het midden een doorgang. Het strand is voorzien van speeltoestellen, infobord, fietsenrekken, bankjes, voldoende prullenbakken en op het strand staat een unit toiletten en douches.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Dijkstrand Urk

12. Strand Staversekade

Urk Recreatieplas ┬▒ 21 KM vanaf Bant

Het strand Staversekade is gelegen in de gemeente Urk bij de Westhaven. Er lag hier van nature altijd al een smalle strook zand, gevormd in de luwte achter het havenhoofd, maar het strand is in latere jaren ten behoeve van de recreatie aanzienlijk vergroot. Het strand is bereikbaar via twee ingangen in de kademuur.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Strand Staversekade

15. Camping 't Hop

Wijckel Binnenbad ┬▒ 21 KM vanaf Bant

Camping 't Hop in Gaasterland heeft een royaal en verwarmd zwembad dat het hele jaar door overdekt is. Het zwembad is geschikt voor het hele gezin, met een apart kinderbad en schuifdeuren die openstaan bij warm weer.

19. Swimfun

Joure Subtropisch zwembad ┬▒ 28 KM vanaf Bant

Subtropisch zwembad Swimfun in Joure biedt plezier voor alle leeftijden met spannende en ontspannende attracties, waaronder een golfslagbad, wildwaterbaan en peuterbad. Naast de vele waterfaciliteiten is er ook een groot aanbod op het gebied van wellness, zoals een stoombad, kruidenbad, sauna en zonnebank.

buitenbad wildwaterbaan

20. De Woudfennen

Joure Recreatieplas ┬▒ 28 KM vanaf Bant

Het zwemwater De Woudfennen ligt aan een afgesloten waterplas genaamd de Put van Nederhorst, nabij Joure in de gemeente De Fryske Marren. Het is een oude zandwinput. Het zwemwater maakt deel uit van een dagrecreatief terrein. Ten zuiden van het terrein ligt het bungalowpark / jachthaven de Woudfennen. De Langwarder Wielen liggen in het noordwesten.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij De Woudfennen