Zwemwater Beesd

Ontdek 20 zwemwaterlocaties dichtbij Beesd, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij dertien recreatieplassen, vier stranden en drie open water zwemplekken. Eén zwemwaterlocatie ligt er in Beesd zelf. Twee van de 20 locaties zijn alleen toegankelijk voor leden of verblijfsgasten.

Zwemwater in de buurt van Beesd Binnen 30 minuten rijden.

14. Tull en 't Waal Oost

Tull en 't Waal Strandje ± 16 KM vanaf Beesd

De zwemlocatie Tull en ’t Waal Oost is een van de zwemlocaties in het recreatiegebied ’t Waal, dat gelegen is aan de noordkant van een dode arm van de Lek, ter hoogte van het dorp Tull en ’t Waal (gemeente Houten). Het recreatiegebied ligt geheel buitendijks. Het terrein is uitermate geschikt voor diverse activiteiten zoals zwemmen, luieren, zonnen en sportieve activiteiten. Op de drukke dagen is er een mobiele snackwagen waar voor ieder wat wils te krijgen is.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Tull en 't Waal Oost

15. Tull en 't Waal West

Tull en 't Waal Strandje ± 16 KM vanaf Beesd

De zwemlocatie Tull en ’t Waal West is een van de zwemlocaties in het recreatiegebied ’t Waal, dat gelegen is aan de noordkant van een dode arm van de Lek, ter hoogte van het dorp Tull en ’t Waal (gemeente Houten). Het ligt geheel buitendijks. Het Recreatiegebied ’t Waal heeft als belangrijkste functies dagcamping, stranden, oeverrecreatie en is ongeveer 38 hectare groot. Het terrein is uitermate geschikt voor diverse activiteiten zoals zwemmen, luieren, zonnen en sportieve activiteiten. Op de drukke dagen is er een mobiele snackwagen waar voor ieder wat wils te krijgen is.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Tull en 't Waal West

17. Badstrand Veen

Veen Open water zwemplek ± 17 KM vanaf Beesd

De locatie is gelegen tussen de Veense put en het dorp Veen. De Afgedamde Maas is een bijzondere riviertak tussen Maas en Waal en de vestingsteden Heusden en Woudrichem. De rivier ligt op de overgang van het rivierenlandschap naar de delta, van oost naar west de Bommelerwaard, het Land van Heusden en Altena en de Biesbosch.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij Badstrand Veen

18. De Rietschoof

Aalst (Zaltbommel) Alleen voor leden of gasten ± 17 KM vanaf Beesd

De zwemwaterlocatie bevindt zich in de gemeente Zaltbommel binnen de provincie Gelderland. ‘De Rietschoof, camping badstrand’ ligt in de uiterwaarden van de Afgedamde Maas. In de omgeving van de locatie zijn jachthaven- en industriële activiteiten. Het strand is via de camping ‘De Rietschoof’ te bereiken.

Waterkwaliteit Slecht
Bekijk alle faciliteiten bij De Rietschoof

20. Middelwaard

Vianen (Utrecht) Recreatieplas ± 18 KM vanaf Beesd

Plas Middelwaard is een voormalige zandwinput van ongeveer 17 ha groot en ligt in de uiterwaarden van de Lek net buiten Vianen. Deze rivier stroomt ten noordwesten van de plas. Aan de oostzijde wordt de plas begrensd door de snelweg A2, aan de zuidoostzijde van de plas ligt Vianen. Het zandstrand ligt in de noordoostelijke hoek van de plas. In het water ligt een ballenlijn aan paaltjes tot de plaats waar de diepte ongeveer één meter is.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Middelwaard