Zwemwater Biddinghuizen

Ontdek 20 zwemwaterlocaties dichtbij Biddinghuizen, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij dertien recreatieplassen en zeven stranden. Twee zwemwaterlocaties liggen er in Biddinghuizen zelf. Negen van de 20 locaties zijn alleen toegankelijk voor leden of verblijfsgasten.

Zwemwater in de buurt van Biddinghuizen Binnen 30 minuten rijden.

2. Spijkvijver

Biddinghuizen Strandje

De Spijkvijver ligt midden in het Spijkbos in Flevoland, circa 5 km ten oosten van Biddinghuizen, vlakbij het Veluwemeer en Walibi world. De vijver bestaat uit twee plassen die via een versmalling met elkaar in verbinding staan. De oppervlakte van de beide plassen samen bedraagt ruim 3 hectare en de waterdiepte is circa 1,5 meter. Het zwemstrand is gelegen aan de westelijke plas en heeft ook een grote ligweide. Gedurende de zomerperiode zakt de waterstand in de plas sterk tot wel 40 - 50 cm diep.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Spijkvijver

3. Rivièra Beach

Biddinghuizen Alleen voor leden of gasten

Het zandstrand van Rivièra Beach Zuid is ruim 600 meter lang. De camping van Europarcs Zuiderzee grenst direct aan het strand. Er naast ligt een strandpaviljoen en een jachthaven. Er is veel watersport rond deze stranden, maar op Rivièra Beach Zuid is het meer gericht op zwemmen (er zijn drijflijnen aangebracht voor een groot stuk van het strand) en vissen.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk faciliteiten bij alle 2 zwemplekken bij Rivièra Beach

4. De Oude Pol

Nunspeet Alleen voor leden of gasten ± 9 KM vanaf Biddinghuizen

Ter hoogte van Nunspeet ligt direct aan het Veluwemeer camping De Oude Pol. De camping heeft een klein zandstrandje, dat de officiële zwemlocatie is. Een drijflijn markeert de zwemzone; toezicht is niet aanwezig. Het strand is gratis toegankelijk voor de mensen op de camping; buitenstaanders hebben geen toegang tot het strand. Camping De Oude Pol, en dus ook het strand, is jaarlijks geopend van 1 april tot 1 november. In die periode is het strand dag en nacht toegankelijk.

Waterkwaliteit Slecht
Bekijk alle faciliteiten bij De Oude Pol

8. Harderstrand

Biddinghuizen Alleen voor leden of gasten

Het strand heeft verschillende ‘baaitjes’ die van elkaar worden gescheiden door strekdammetjes en rietkragen. De breedte van het strand varieert van ongeveer 30 tot 65 meter. De twee delen van het Harderstrand zijn van elkaar gescheiden door een grote jachthaven en een deel van de camping Molecatenpark. Aan de noordzijde bevindt zich waterskivereniging ‘De Harder’.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 2 zwemplekken bij Harderstrand

18. Het Belevenissenbos Lelystad

Lelystad Strandje ± 23 KM vanaf Biddinghuizen

Bij Lelystad ligt een heel groot belevenissenbos. De doelstelling is spelen, klimmen en klauteren naast en boven het water. Er is hier ook sprake van waterpartijen en kreken met een waterdiepte van maximaal 70 cm. Daarom is deze locatie in overleg met de terreinbeheerder en de waterbeheerder een officiële zwemwaterlocatie.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Het Belevenissenbos Lelystad