Zwemmen Blankenham en omgeving

Ontdek 9 zwembaden en 11 natuurzwemplekken dichtbij Blankenham, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vijf binnenbaden, twee buitenbaden, twee combibaden, zes recreatieplassen, drie stranden en twee open water zwemplekken.

Zwemmen in de buurt van Blankenham Binnen 30 minuten rijden.

1. Zwembad Blokzijl

Blokzijl Buitenbad ┬▒ 8 KM vanaf Blankenham

Het verwarmde openluchtzwembad van Zwembad Blokzijl biedt twee baden voor jong en oud. Omringd door bomen en een grote zonneweide is het de ideale plek om te ontspannen en te genieten van de warme zomerzon. Na een verkwikkende duik in het zwembad kun je genieten van een verfrissend drankje in de gezellige horecagelegenheid.

6. Bosbad

Emmeloord Binnenbad Buitenbad ┬▒ 14 KM vanaf Blankenham

Zwembad het Bosbad in Emmeloord biedt het hele jaar door vier verwarmde binnenbaden en in de zomermaanden ook een buitenzwembad. Het grote 25-meterbad heeft zes banen en twee duikplanken. Het warmwaterbad van 33 graden is ideaal voor therapiezwemmen en zwangerschapszwemmen. Het Bosbad organiseert regelmatig evenementen, zoals discozwemmen en spelletjes in de schoolvakanties.

9. Zwemeiland Bovenwijde

Giethoorn Open water zwemplek ┬▒ 19 KM vanaf Blankenham

De zwemwaterlocatie Bovenwijde bevindt zich ten oosten van de provinciale weg N334 Zwartsluis ÔÇô Giethoorn en ligt op het eiland midden in de Bovenwijde. De zwemzone bestaat uit een door perkoenpalen afgebakend deel van de plas ten zuiden van het eiland. Het eiland is uitsluitend varend bereikbaar. Er is geen zandstrand aanwezig. Het water is toegankelijk vanaf de perkoenpalenrand en aanlegsteiger. De Bovenwijde maakt deel uit van natuurgebied de Wieden dat is gelegen in de kop van Overijssel. Net als de Beulakkerwijde en de Belterwijde, was de Bovenwijde vroeger een moerasgebied. Toen de turfwinning in de 18e eeuw zijn intrede deed is het veen in deze moerasgebieden ontgraven. Kenmerkend van deze ontgravingen zijn de lang gerekte stroken water met daartussen de legakkers (ribben), waarop het veen te drogen werd gelegd. In de Weerribben is deze structuur nog goed herkenbaar. Tijdens de stormen en watersnoodrampen (1776 en 1825) zijn de toenmalig aanwezige smalle stroken land door water en wind weggeslagen, waardoor de meren zijn ontstaan

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Zwemeiland Bovenwijde

15. Sportcomplex De Waterwyck

Steenwijk Binnenbad ┬▒ 21 KM vanaf Blankenham

De Waterwyck heeft een 25 meter wedstrijdbad en een recreatiebad, inclusief whirlpool, bruisbanken en een waterpaddenstoel. Voor de jongste bezoekers is er een peuterbad met de nodige voorzieningen. Daarnaast is er een 40 meter lange glijbaan en een nieuwe wellnesshoek met kruiden-bubbelbaden en infraroodcabines.

20. Zwembad Bestevaer

Genemuiden Binnenbad ┬▒ 25 KM vanaf Blankenham

Zwembad Bestevaer in Genemuiden biedt veruit het grootste binnenzwemplezier in de buurt. Het overdekte zwembad heeft themaweken, een aquabioscoop en opblaasbare glijbanen. Naast recreatief zwemmen is er ook ruimte voor zwemlessen en aquasporten. Het diepe en ondiepe bassin is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Het zwembad heeft een tillift voor minder validen.