Zwemmen De Bilt en omgeving

Ontdek 12 zwembaden en 8 natuurzwemplekken dichtbij De Bilt, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zes binnenbaden, zes combibaden, vijf recreatieplassen, twee open water zwemplekken en ├ę├ęn strandje.

Zwemmen in de buurt van De Bilt Binnen 30 minuten rijden.

2. Zwembad Blauwkapel

Groenekan Binnenbad ┬▒ 4 KM vanaf De Bilt

Zwembad Blauwkapel in Groenekan heeft een aangename watertemperatuur van 31┬░C. Het zwembad is uitermate geschikt voor banenzwemmen, waarbij zowel de recreatieve als de sportieve zwemmer aan zijn trekken komt. Het zwembad staat bekend om zijn persoonlijke aandacht en kleinschaligheid, en biedt gratis parkeergelegenheid voor bezoekers.

3. De Krommerijn

Utrecht Binnenbad Buitenbad ┬▒ 4 KM vanaf De Bilt

Zwembad De Krommerijn is een groot 50-meter wedstrijdbad waar je het hele jaar door kan zwemmen. In de winter binnen, maar in de zomer gaan het dak en de wanden open zodat je kan zwemmen in de frisse buitenlucht. Het bad is alleen toegankelijk voor abonnementshouders.

4. De Kikker

Groenekan Recreatieplas ┬▒ 5 KM vanaf De Bilt Entree

Kleine zwemplas aan het Fort Ruigenhoek. Dit fort dat sinds 1870 bestaat ligt in het waterwingebied van Maartensdijk en wordt door veel groen omzoomd. Deze rustige omgeving is een gastvrij thuis voor o.a. futen, meerkoeten, kwikstaartjes en vele andere soorten vogels. Hiervan kunt u tijdens het trekken van uw baantje ook genieten. Er zijn 2 grote steigers, een lage en een hoge duikplank en een afgezet badje voor de allerkleinsten. Verder zijn er ruime kleedcabines en twee gazons waarop u zich heerlijk in de zon kunt koesteren.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij De Kikker

5. Zwembad Dijnselburg

Zeist Binnenbad Buitenbad ┬▒ 6 KM vanaf De Bilt

Zwembad Dijnselburg in Zeist biedt voor ieder wat wils. Met 3 binnenbaden, een buitenbad en een ligweide met klimbos is er genoeg te beleven. Het recreatiebad heeft een lange glijbaan, stroomversnelling en waterspuiters. Voor de kleintjes is er een ondiep peuterbadje met waterspuiter. Er is een gezellige horeca binnen en buiten.

6. De Kwakel

Utrecht Binnenbad ┬▒ 7 KM vanaf De Bilt

Zwembad De Kwakel in Overvecht heeft 5 verschillende zwembaden, waaronder 2 wedstrijdbaden, een recreatiebad en een doelgroepenbad. Het recreatiebad heeft een glijbaan, bubbelbad, hot-whirlpool en een buiten-uitzwembad.

7. Maarsseveense Plassen Zuidhoek

Maarssen Open water zwemplek ┬▒ 8 KM vanaf De Bilt

Deze locatie is onderdeel van de Grote Maarsseveense Plassen en vrij toegankelijk. Er zijn drie ligweiden in lengte vari├źrend van 30 tot 90 meter. De ligweiden grenzen direct aan het water. Er is een vaste houten oeverbeschoeiing. Op vier punten is het water goed toegankelijk, de lengtes van deze oeverstroken vari├źren van 20 tot ruim 30 meter

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Maarsseveense Plassen Zuidhoek

8. Zwembad Den Hommel

Utrecht Binnenbad Waterspeeltuin ┬▒ 9 KM vanaf De Bilt

Zwembad Den Hommel heeft vier baden, waaronder een 25 meter wedstrijdbad, doelgroepenbad, recreatiebad en een speelbad voor kinderen. Het recreatiebad heeft een 70m lange glijbaan, een stroomversnelling, buitenuitzwembad, een bubbelbad en ligbanken. Buiten is er een waterspray park met fonteinen en andere speelelementen.

9. Down Under (Plas Laagraven)

Nieuwegein Recreatieplas ┬▒ 10 KM vanaf De Bilt Entree

Down Under biedt u diverse 'spetterende' activiteiten. Naast het gezellige en kindvriendelijke strandbad, kunt u waterski├źn, kneeboarden en wakeboarden aan de Cable Way, paintballen en voetgolfen. Binnen het complex kunt u het hele jaar gebruik maken van het water, reserveer voor de indoor wavesurfer om te bodyboarden of surfen. Op zonnige dagen boven de 22 graden C wordt voor het strandbad entree geheven en toezicht gehouden op de zwemmers. Het is niet toegestaan glaswerk mee te nemen naar dit strand.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Down Under (Plas Laagraven)

13. Rietplas

Houten Recreatieplas ┬▒ 12 KM vanaf De Bilt

De Rietplas is een recreatieplas met park, aangelegd met stranden, speelruimte, vissteigers en natuurzones. Middenin het dichtbebouwde gebied kunnen bewoners genieten van vergezichten over het water en zijn recreatiemogelijkheden zoals o.a. zwemmen aanwezig.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Rietplas

14. De Wetering

Houten Binnenbad Buitenbad ┬▒ 13 KM vanaf De Bilt

Zwembad De Wetering in Houten heeft een binnenzwembad en een buitenzwembad, beide voorzien van een wedstrijdbad. Buiten is er een recreatiebad met een familieglijbaan en een uitnodigende ligweide met speeltoestel en volleybalnet.

15. Haarrijnse Plas

Utrecht Strandje ┬▒ 13 KM vanaf De Bilt

De Haarrijnseplas ligt tussen Vleuten en het gebied Haarrijn, ten oosten van de Maarssenseweg, vlakbij de noordpunt van het Leidsche Rijn Park. In het afgeschermde gedeelte aan de noordelijke oever van de oostplas kan men veilig zwemmen. Er is een zandstrand met speelse duinen en een lig- en speelweide met sport- en speelvoorzieningen.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Haarrijnse Plas

18. Zwembad Safari

Maarssen Binnenbad ┬▒ 14 KM vanaf De Bilt

Zwembad Safari in Maarssen heeft een 25-meterbad, een doelgroepenbad en een peuterbad met diverse speelelementen. Voor een dosis adrenaline is er een 56 meter lange glijbaan met verlichting en een transparant gedeelte. In het gezellige Sportcaf├ę Safari, kun je terecht voor een hapje en een drankje.

19. Merwestein

Nieuwegein Binnenbad Buitenbad ┬▒ 14 KM vanaf De Bilt

Merwestein is het grootste zwemcomplex in de regio Utrecht met interactieve waterattracties, een wedstrijdbad en een aquajungle voor kinderen. De hypermoderne glijbaan met LED-verlichting en snelheidsmeter, tropische sierwanden en zwembadbioscoop zorgen voor een totaalbeleving.

20. De Engh

Soest Binnenbad Buitenbad ┬▒ 14 KM vanaf De Bilt

Zwembad De Engh in Soest heeft verschillende baden, waaronder een wedstrijdbad van 25x15 meter met zes banen en een beweegbare bodem. Het instructiebad is 10x10 meter en het subtropisch recreatiebad heeft creatieve speelelementen zoals sproeiers, bruisbanken, een stroomversnelling, een glijbaan en een apart peuterbad. Er is ook een sporthal en ruime horeca met zicht op het recreatiebad. Gratis parkeren en goed toegankelijk voor mindervaliden.