Zwemwater Dronten

Ontdek 20 zwemwaterlocaties dichtbij Dronten, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij acht stranden en acht recreatieplassen. De andere vier zwemwaterlocaties liggen wat verder weg. Acht van de 20 locaties zijn alleen toegankelijk voor leden of verblijfsgasten.

Zwemwater in de buurt van Dronten Binnen 30 minuten rijden.

1. Spijkvijver

Biddinghuizen Strandje ± 12 KM vanaf Dronten

De Spijkvijver ligt midden in het Spijkbos in Flevoland, circa 5 km ten oosten van Biddinghuizen, vlakbij het Veluwemeer en Walibi world. De vijver bestaat uit twee plassen die via een versmalling met elkaar in verbinding staan. De oppervlakte van de beide plassen samen bedraagt ruim 3 hectare en de waterdiepte is circa 1,5 meter. Het zwemstrand is gelegen aan de westelijke plas en heeft ook een grote ligweide. Gedurende de zomerperiode zakt de waterstand in de plas sterk tot wel 40 - 50 cm diep.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Spijkvijver

6. Rivièra Beach

Biddinghuizen Alleen voor leden of gasten ± 14 KM vanaf Dronten

Het zandstrand van Rivièra Beach Zuid is ruim 600 meter lang. De camping van Europarcs Zuiderzee grenst direct aan het strand. Er naast ligt een strandpaviljoen en een jachthaven. Er is veel watersport rond deze stranden, maar op Rivièra Beach Zuid is het meer gericht op zwemmen (er zijn drijflijnen aangebracht voor een groot stuk van het strand) en vissen.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk faciliteiten bij alle 2 zwemplekken bij Rivièra Beach

7. Bremerbaai

Biddinghuizen Recreatieplas ± 16 KM vanaf Dronten

De Bremerbaai, heeft 300 meter zandstrand met een pier en aanlegsteiger, een speeleiland en een uitkijktoren aan het Veluwemeer vlak bij het naastgelegen Aquacentrum Bremerbergse Hoek. Er is ook een strandpaviljoen. Het eerste deel is ondiep en voorbij de drijflijn 1.80 meter diep. Op het strand staan douches en een toiletgebouw.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Bremerbaai

8. De Oude Pol

Nunspeet Alleen voor leden of gasten ± 19 KM vanaf Dronten

Ter hoogte van Nunspeet ligt direct aan het Veluwemeer camping De Oude Pol. De camping heeft een klein zandstrandje, dat de officiële zwemlocatie is. Een drijflijn markeert de zwemzone; toezicht is niet aanwezig. Het strand is gratis toegankelijk voor de mensen op de camping; buitenstaanders hebben geen toegang tot het strand. Camping De Oude Pol, en dus ook het strand, is jaarlijks geopend van 1 april tot 1 november. In die periode is het strand dag en nacht toegankelijk.

Waterkwaliteit Slecht
Bekijk alle faciliteiten bij De Oude Pol

10. Het Belevenissenbos Lelystad

Lelystad Strandje ± 21 KM vanaf Dronten

Bij Lelystad ligt een heel groot belevenissenbos. De doelstelling is spelen, klimmen en klauteren naast en boven het water. Er is hier ook sprake van waterpartijen en kreken met een waterdiepte van maximaal 70 cm. Daarom is deze locatie in overleg met de terreinbeheerder en de waterbeheerder een officiële zwemwaterlocatie.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Het Belevenissenbos Lelystad

11. Harderstrand

Biddinghuizen Alleen voor leden of gasten ± 21 KM vanaf Dronten

Het strand heeft verschillende ‘baaitjes’ die van elkaar worden gescheiden door strekdammetjes en rietkragen. De breedte van het strand varieert van ongeveer 30 tot 65 meter. De twee delen van het Harderstrand zijn van elkaar gescheiden door een grote jachthaven en een deel van de camping Molecatenpark. Aan de noordzijde bevindt zich waterskivereniging ‘De Harder’.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 2 zwemplekken bij Harderstrand

12. Strand Staversekade

Urk Recreatieplas ± 22 KM vanaf Dronten

Het strand Staversekade is gelegen in de gemeente Urk bij de Westhaven. Er lag hier van nature altijd al een smalle strook zand, gevormd in de luwte achter het havenhoofd, maar het strand is in latere jaren ten behoeve van de recreatie aanzienlijk vergroot. Het strand is bereikbaar via twee ingangen in de kademuur.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Strand Staversekade

16. Strand Reigerplas

Zeewolde Strandje ± 30 KM vanaf Dronten

De Reigerplas ligt tussen Almere en Lelystad, langs de A6. De plas is ontstaan door zandwinning voor de A6. Het oppervlak van de plas is circa 22 ha en de diepte is ongeveer 9 meter. De plas is omringd door verlandingsvegetatie met riet, ruigte en struikgewas. Het strand ligt aan de zuidwestelijke oever van het westelijke deel van de plas. De locatie is met name voor rustzoekers een geschikte locatie.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Strand Reigerplas

Zwemwater bij Dronten Tussen 30 minuten en een uur rijden.

17. Dijkstrand Urk

Urk Recreatieplas ± 22 KM vanaf Dronten

Dijkstrand is gelegen aan de Lemsterdijk ter hoogte van het vissersmonument op Urk. Het Dijkstrand is in beheer bij gemeente Urk, een klein strandje van 180 meter lengte gelegen aan het IJsselmeer, aan beide zijde afgeschermd doormiddel van strekdammen met in het midden een doorgang. Het strand is voorzien van speeltoestellen, infobord, fietsenrekken, bankjes, voldoende prullenbakken en op het strand staat een unit toiletten en douches.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Dijkstrand Urk