Zwemmen Escharen en omgeving

Ontdek 10 zwembaden en 10 natuurzwemplekken dichtbij Escharen, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zeven binnenbaden, twee combibaden, één buitenbad, vier open water zwemplekken, vier recreatieplassen en twee stranden.

Zwemmen in de buurt van Escharen Binnen 30 minuten rijden.

5. Zwembad de Meerval

Wijchen Binnenbad Buitenbad ± 9 KM vanaf Escharen

Zwembad De Meerval beschikt over een wedstrijdbad en een recreatiebad, compleet met een spannende glijbaan, een ontspannende whirlpool en een stroomversnelling. Voor bezoekers die na het zwemmen willen relaxen, zijn er een sauna en een stoomcabine aanwezig.

10. Zwembad De Kriekeput

Herpen Binnenbad ± 12 KM vanaf Escharen

Zwembad De Kriekeput in Herpen is volledig vernieuwd en overdekt, waardoor er het hele jaar door gezwommen kan worden. Voor de kleintjes is er een kinderbad en het grote bad heeft een bubbelgedeelte, een kleine glijbaan en een eekhoornsproeier.

11. Laco Sportcentrum De Kwel

Cuijk Binnenbad ± 12 KM vanaf Escharen

Laco sportcentrum Cuijk beschikt over een binnenbad met een doelgroepbad, wedstrijdbad, duikplank, sauna, stoombad en glijbaan. Het is gelegen in het centrum van de stad en biedt zwemlessen voor iedereen.

13. Openluchtbad De Goffert

Nijmegen Buitenbad ± 15 KM vanaf Escharen

Openluchtbad De Goffert nodigt uit tot ontspanning en sportiviteit in een groene omgeving. Het complex herbergt een groot bassin voor de fervente zwemmers en een speelbad met een glijbaan voor de speelse waterliefhebbers. Voor de allerkleinsten is er een kleuterbad waar zij veilig kunnen spetteren. De watertemperatuur van alle baden wordt op een aangename 19 graden gehouden. Rondom de baden ligt een ruime ligweide waar bezoekers kunnen genieten van de zon of de schaduw van de bomen.

17. Recreatiegebied Mookerplas

Plasmolen Recreatieplas ± 16 KM vanaf Escharen

De Mookerplas Plasmolen ligt ten zuiden van Nijmegen, ter hoogte van Cuijk, aan de oostzijde van de Maas, net bovenstrooms het splitsingspunt van de Maas en het Maas-Waalkanaal. De recreatieplas staat middels een keersluis in verbinding met de Maas. Onder de Mookerplas Plasmolen vallen zowel de strandjes ‘Groote Siep’ als de ‘Schaapswei’. De omgeving rondom de Mookerplas Plasmolen kenmerkt zich direct nabij de stranden als kaal. Verder is een groot deel van de plas omgeven door bos en weilanden.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Recreatiegebied Mookerplas

20. Zwembad De Plons

Beuningen (Gelderland) Binnenbad ± 17 KM vanaf Escharen

Zwembad de Plons in Beuningen beschikt over een verwarmd professioneel bassin van 25 meter en een instructiebad van 17 meter. Tijdens het recreatieve zwemmen kunt u gebruik maken van de duikplank, de waterglijbaan, sauna en whirlpool. Het zwembad is gericht op het plezier van kinderen, volwassenen en ouderen en iedereen is welkom. Er worden leuke kinderfeestjes georganiseerd en het zwembad wordt regelmatig omgebouwd tot disco.