Zwemwater Etten

Ontdek 20 zwemwaterlocaties dichtbij Etten, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij acht recreatieplassen, twee stranden en één open water zwemplek. De andere negen zwemwaterlocaties liggen wat verder weg. Twee zwemwaterlocaties liggen er in Etten zelf. Acht van de 20 locaties zijn alleen toegankelijk voor leden of verblijfsgasten.

Zwemwater in de buurt van Etten Binnen 30 minuten rijden.

9. Slingeplas

Bredevoort Recreatieplas ± 26 KM vanaf Etten

De Slingeplas ligt aan de noordoostzijde van Bredevoort. Het terrein ligt in een landelijke omgeving met aan de noordzijde de Schaarsbeek en aan de zuidzijde de Boven Slinge. De Slingeplas speelt een belangrijke rol voor de recreatie in het gebied: er liggen wandel-, fiets- en ruiterpaden en door het jaar heen zijn er veel activiteiten bij de Slingeplas.

Waterkwaliteit Aanvaardbaar
Bekijk alle faciliteiten bij Slingeplas

Zwemwater bij Etten Tussen 30 minuten en een uur rijden.

12. Camping Ijsselstrand

Doesburg Alleen voor leden of gasten ± 23 KM vanaf Etten

Het zwemstrand ligt noordelijk van de plaatsen Doesburg en Achter-drempt aan een oude arm van de IJssel, het Zwarte Schaar. De rivierarm "Het Zwarte Schaar" waaraan het IJsselstrand ligt, is ontstaan door kanalisatie van de IJssel in 1954, waardoor een bochtafsnijding ontstond. Het zand uit deze bochtafsnijding is gebruikt voor de op- en afritten van de brug bij Doesburg. Het IJsselstrand is te bereiken via de Eekstraat.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Camping Ijsselstrand

20. Zwanenbad

Huissen Strandje ± 35 KM vanaf Etten

Het Zwanewater (ook wel Zwanebad genoemd) ligt tussen Huissen en de Nederrijn in de Huissensche Waarden. De zwemlocatie ligt in Gemeente Lingewaard, provincie Gelderland, tussen Huissen en Westervoort. De zwemplas is gelegen langs een relatief drukke ontsluitingsweg van het Looveer tussen ’t Loo en Huissen en voor de betonfabriek.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Zwanenbad