Zwemmen Hazerswoude-Dorp en omgeving

Ontdek 14 zwembaden en 6 natuurzwemplekken dichtbij Hazerswoude-Dorp, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zes binnenbaden, vier buitenbaden, vier combibaden, drie stranden, twee open water zwemplekken en één recreatieplas. Eén zwemplek ligt er in Hazerswoude-Dorp zelf.

Zwemmen in de buurt van Hazerswoude-Dorp Binnen 30 minuten rijden.

4. Zwembad De Hoorn

Alphen aan den Rijn Binnenbad Buitenbad ± 8 KM vanaf Hazerswoude-Dorp

Zwembad De Hoorn in Alphen aan den Rijn heeft drie verwarmde binnenbaden, een peuterbad binnen en buiten, een interactieve glijbaan, twee duikplanken, een Turks stoombad en een jacuzzi. Daarnaast is er een verwarmd buitenbad met duikplank en een zonneweide om te ontspannen.

7. Gouwebad De Sniep

Waddinxveen Binnenbad Buitenbad ± 9 KM vanaf Hazerswoude-Dorp

Gouwebad de Sniep in Waddinxveen biedt een breed scala aan zwemfaciliteiten voor jong en oud op sportief en recreatief niveau. Het zwembad beschikt over een 25 meter wedstrijdbassin, recreatiebassin, kleuterbassin en verwarmd buitenbassin. Daarnaast zijn er diverse attracties zoals een stroomversnelling, 55 meter glijbaan, whirpool, onderwaterfontein, borrelbank en watergordijn. Voor ontspanning is er ook een solarium aanwezig.

8. Sport- en recreatiecentrum De Does

Leiderdorp Binnenbad ± 10 KM vanaf Hazerswoude-Dorp

Sport- en recreatiecentrum de Does beschikt over een wedstrijdbad met een beweegbare bodem en een instructiebad met speelse elementen voor de jongere zwemmers. Het recreatiebad heeft een wildwaterkreek, bruisbanken en een waterval. Voor ontspanning is er een whirlpool en een Turks stoombad. De interactieve glijbaan met licht- en geluidseffecten zorgt voor een avontuurlijke ervaring. Het centrum is ook uitgerust met een peuterbad en een verwarmd buitenbad van 31 graden en 1,10 meter diep.

10. Zwembad Aquarijn

Alphen aan den Rijn Binnenbad ± 11 KM vanaf Hazerswoude-Dorp

Zwembad AquaRijn in Alphen aan den Rijn beschikt over een 25 of 35 meter bad met een tribune voor 400 personen. Het bad heeft nieuwe track startblokken en een beweegbare bodem die in het geheel omhoog kan, waardoor een grote zaal ontstaat. Het zwembad is uitgerust met de nieuwste snufjes voor een perfecte wedstrijd of training.

12. Buitenbad De Vliet

Leiden Buitenbad ± 11 KM vanaf Hazerswoude-Dorp

Buitenbad De Vliet in Leiden is een uniek openluchtzwembad met een 50-meter-bad, een hoge glijbaan van 49 meter lang en een grote ligweide voor de zomerse dagen. Voor de allerkleinste bezoekers is er een apart gedeelte met een peuterbadje en leuke speelvoorzieningen. Het zwembad is geopend van mei tot oktober.

15. Vlietland

Leidschendam Strandje ± 12 KM vanaf Hazerswoude-Dorp

De recreatieplas Vlietland ligt ten zuidoosten van Voorschoten. De recreatieplas Vlietland is een diepe zandwinput bestaande uit twee plassen die in open verbinding staan met de boezem. Het totale open wateroppervlak van Vlietland bedraagt zo'n 370 ha, het centrale hart (noordelijke deel) van Vlietland waar de meeste zwemwateractiviteiten plaatsvinden, bedraagt circa 130 hectare.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 3 zwemplekken bij Vlietland

16. Zwembad De Zijl

Leiden Binnenbad Buitenbad ± 12 KM vanaf Hazerswoude-Dorp

Zwembad De Zijl heeft een wedstrijdbad met een 25 meter bassin is perfect voor het zwemmen van baantjes, terwijl het verwarmde instructiebad ideaal is voor groepslessen. Daarnaast is er een recreatiebad met een buitenbad in de zomer. De kleintjes kunnen spelenderwijs watervrij worden in het peuterbad, terwijl de jeugd kan genieten van de 45 meter lange glijbaan en de stroomversnelling in het recreatiebad. Het zwembad maakt gebruik van zoutelektrolyse om het water te desinfecteren, waardoor problemen zoals rode ogen en huid- en luchtwegproblemen tot het verleden behoren.

tripper logo Zwembad De Zijl tickets met korting via Tripper

19. Het Groenhovenbad

Gouda Binnenbad Buitenbad ± 14 KM vanaf Hazerswoude-Dorp

Het Groenhovenbad in Gouda biedt verschillende zwembaden, waaronder een wedstrijdbad, middenbad en doelgroepenbad. Het buitenbad is geopend tot aan de zomervakantie en er zijn aangepaste openingstijden.