Zwembaden Alphen aan den Rijn en omgeving

Ontdek 20 zwembaden dichtbij Alphen aan den Rijn, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zeven buitenbaden, zes combibaden, zes binnenbaden en één subtropisch zwembad. Twee zwembaden liggen er in Alphen aan den Rijn zelf.

Tip: Wil je graag binnenzwemmen, kies dan de categorie binnenzwembaden om alleen overdekte zwembaden te zien.

Zwembaden in de buurt van Alphen aan den Rijn Binnen 30 minuten rijden.

2. Zwembad Aquarijn

Alphen aan den Rijn Binnenbad

Zwembad AquaRijn in Alphen aan den Rijn beschikt over een 25 of 35 meter bad met een tribune voor 400 personen. Het bad heeft nieuwe track startblokken en een beweegbare bodem die in het geheel omhoog kan, waardoor een grote zaal ontstaat. Het zwembad is uitgerust met de nieuwste snufjes voor een perfecte wedstrijd of training.

5. Zwembad Aarweide

Nieuwveen Buitenbad ± 10 KM vanaf Alphen aan den Rijn

Zwembad Aarweide heeft drie buitenbaden, waaronder een wedstrijdbad van 25 meter, een recreatiebad en een peuterbad. Er is ook een spraypark en een grote glijbaan. Het zwembad beschikt over een grote zonneweide, een voet- en volleybalveld en twee springkussens. Het zwembad is geopend van eind april tot half september.

6. De Kuil

Bodegraven Binnenbad Buitenbad ± 10 KM vanaf Alphen aan den Rijn

Zwembad De Kuil in Bodegraven heeft zowel binnen- als buitenzwembaden, inclusief een vernieuwd peuterbad en een familieglijbaan. De horeca is ook compleet vernieuwd en biedt meer dan alleen een kantine.

8. Sport- en recreatiecentrum De Does

Leiderdorp Binnenbad ± 12 KM vanaf Alphen aan den Rijn

Sport- en recreatiecentrum de Does beschikt over een wedstrijdbad met een beweegbare bodem en een instructiebad met speelse elementen voor de jongere zwemmers. Het recreatiebad heeft een wildwaterkreek, bruisbanken en een waterval. Voor ontspanning is er een whirlpool en een Turks stoombad. De interactieve glijbaan met licht- en geluidseffecten zorgt voor een avontuurlijke ervaring. Het centrum is ook uitgerust met een peuterbad en een verwarmd buitenbad van 31 graden en 1,10 meter diep.

10. De kleine Oase

Leimuiden Buitenbad ± 13 KM vanaf Alphen aan den Rijn

Zwembad de Kleine Oase met drie verschillende baden biedt het zwembad voor ieder wat wils. Het peuterbadje is ideaal voor de allerkleinsten om veilig in het water te spelen, terwijl het instructiebad met een diepte van 60 tot 120 cm perfect is voor zwemlessen en beginnende zwemmers. Meer ervaren zwemmers kunnen terecht in het diepe bad, dat varieert van 140 tot 200 cm diep.

11. Gouwebad De Sniep

Waddinxveen Binnenbad Buitenbad ± 13 KM vanaf Alphen aan den Rijn

Gouwebad de Sniep in Waddinxveen biedt een breed scala aan zwemfaciliteiten voor jong en oud op sportief en recreatief niveau. Het zwembad beschikt over een 25 meter wedstrijdbassin, recreatiebassin, kleuterbassin en verwarmd buitenbassin. Daarnaast zijn er diverse attracties zoals een stroomversnelling, 55 meter glijbaan, whirpool, onderwaterfontein, borrelbank en watergordijn. Voor ontspanning is er ook een solarium aanwezig.

12. Zwembad De Fuut

Reeuwijk-Brug Buitenbad ± 14 KM vanaf Alphen aan den Rijn

Zwembad de Fuut in Reeuwijk beschikt over een 25 meter bad met onder andere een peuterbad, een zwembad dat afloopt tot 2 meter diepte, een kleine glijbaan, speelmaterialen voor in het zwembad en een grote ligweide om heerlijk te zonnen of lekker te spelen.

13. Zwembad De Zijl

Leiden Binnenbad Buitenbad ± 14 KM vanaf Alphen aan den Rijn

Zwembad De Zijl heeft een wedstrijdbad met een 25 meter bassin is perfect voor het zwemmen van baantjes, terwijl het verwarmde instructiebad ideaal is voor groepslessen. Daarnaast is er een recreatiebad met een buitenbad in de zomer. De kleintjes kunnen spelenderwijs watervrij worden in het peuterbad, terwijl de jeugd kan genieten van de 45 meter lange glijbaan en de stroomversnelling in het recreatiebad. Het zwembad maakt gebruik van zoutelektrolyse om het water te desinfecteren, waardoor problemen zoals rode ogen en huid- en luchtwegproblemen tot het verleden behoren.

tripper logo Zwembad De Zijl tickets met korting via Tripper

15. Buitenbad De Vliet

Leiden Buitenbad ± 16 KM vanaf Alphen aan den Rijn

Buitenbad De Vliet in Leiden is een uniek openluchtzwembad met een 50-meter-bad, een hoge glijbaan van 49 meter lang en een grote ligweide voor de zomerse dagen. Voor de allerkleinste bezoekers is er een apart gedeelte met een peuterbadje en leuke speelvoorzieningen. Het zwembad is geopend van mei tot oktober.

17. Het Groenhovenbad

Gouda Binnenbad Buitenbad ± 16 KM vanaf Alphen aan den Rijn

Het Groenhovenbad in Gouda biedt verschillende zwembaden, waaronder een wedstrijdbad, middenbad en doelgroepenbad. Het buitenbad is geopend tot aan de zomervakantie en er zijn aangepaste openingstijden.

18. Zwembad Poelmeer

Oegstgeest Binnenbad ± 17 KM vanaf Alphen aan den Rijn

Zwembad Poelmeer in Oegstgeest beschikt over drie zwembaden, een apart baby- en peuterbad, Turks stoombad, whirlpool en jetstreams. Daarnaast is er een grote ligweide met buitenterras en speeltuin en uitgebreide horeca.

19. Zwembad Wasbeek

Sassenheim Subtropisch zwembad Buitenbad ± 17 KM vanaf Alphen aan den Rijn

Zwembad Wasbeek is een subtropisch zwemparadijs met onder andere een interactieve glijbaan, wildwaterkreek, bubbelbad, stoombad en peuterbad. Het 25-meter wedstrijdbad heeft 6 banen.