Strand IJmuiden en omgeving

Ontdek 10 stranden dichtbij IJmuiden, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vijf stranden, vier zeestranden en één recreatieplas. Twee stranden liggen er in IJmuiden zelf.

Stranden in de buurt van IJmuiden Binnen 30 minuten rijden.

5. Oosterplas

Overveen Strandje ± 6 KM vanaf IJmuiden

De zwemlocatie Oosterplas ligt in het Nationale park Zuid-Kennemerland. Het diepste punt van het meer is ongeveer 2,5 meter. Het strand ligt aan de noordoostzijde van het meer en is ongeveer 150 meter lang. Aan de zuidzijde van het meer is nog een klein strand met een lengte van ongeveer 50 meter.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Oosterplas

6. Peddelpoel

Velsen-Zuid Strandje ± 7 KM vanaf IJmuiden

De EU-klasse indeling is de waterkwaliteit gemeten en beoordeeld volgens de EU-normen over de afgelopen vier jaar. Dit zegt iets over de kans op het krijgen van huid-, maag- of darmklachten. Bij ‘slecht’ is de kans dus groter dan bij ‘uitstekend’. Voor de actuele zwemwaterkwaliteit zie het symbool en de tekst hierboven. De Peddelpoel (ongeveer 200 meter lang en 80 meter breed) ligt in het recreatiegebied Spaarnwoude. De zwemplek staat in open verbinding met Zijkanaal B. Er zijn twee zandstrandjes.

Waterkwaliteit Aanvaardbaar
Bekijk alle faciliteiten bij Peddelpoel