Strand Velsen-Noord en omgeving

Ontdek 10 stranden rondom Velsen-Noord, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vier zeestranden. De andere zes stranden liggen wat verder weg. Eén strand ligt er in Velsen-Noord zelf.

Stranden in de buurt van Velsen-Noord Binnen 30 minuten rijden.

Stranden bij Velsen-Noord Tussen 30 minuten en een uur rijden.

5. Peddelpoel

Velsen-Zuid Strandje ± 7 KM vanaf Velsen-Noord

De EU-klasse indeling is de waterkwaliteit gemeten en beoordeeld volgens de EU-normen over de afgelopen vier jaar. Dit zegt iets over de kans op het krijgen van huid-, maag- of darmklachten. Bij ‘slecht’ is de kans dus groter dan bij ‘uitstekend’. Voor de actuele zwemwaterkwaliteit zie het symbool en de tekst hierboven. De Peddelpoel (ongeveer 200 meter lang en 80 meter breed) ligt in het recreatiegebied Spaarnwoude. De zwemplek staat in open verbinding met Zijkanaal B. Er zijn twee zandstrandjes.

Waterkwaliteit Aanvaardbaar
Bekijk alle faciliteiten bij Peddelpoel

8. Oosterplas

Overveen Strandje ± 8 KM vanaf Velsen-Noord

De zwemlocatie Oosterplas ligt in het Nationale park Zuid-Kennemerland. Het diepste punt van het meer is ongeveer 2,5 meter. Het strand ligt aan de noordoostzijde van het meer en is ongeveer 150 meter lang. Aan de zuidzijde van het meer is nog een klein strand met een lengte van ongeveer 50 meter.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Oosterplas