1. Suyderoogh
De zwemlocatie Suyderoogh ligt aan een vijver in het recreatiepark Suyderoogh nabij Lauwersoog
Bekijk alle faciliteiten bij SuyderooghDe zwemlocatie Suyderoogh ligt aan een vijver in het recreatiepark Suyderoogh nabij Lauwersoog
Bekijk alle faciliteiten bij SuyderooghRecreatiegebied aan de westzijde van het Lauwersmeer nabij Landal Esonstad
Bekijk alle faciliteiten bij Lauwersmeer OostmahornDe zwemlocatie ligt op Schiermonnikoog ten noordoosten van het dorp Schiermonnikoog. De zwemplas ligt beschut in een bos- en duingebied en is eigendom van Natuurmonumenten. Het meertje is gegraven ten behoeve van zandwinning voor dijkverbeteringwerken begin ’60-er jaren. Om de goede waterkwaliteit stabiel te houden is een helofytenfilter aangelegd.
Bekijk alle faciliteiten bij BerkenplasHet badstrand wordt ook we Badstrand De Grilk genoemd. Het strand van Schiermonnikoog is erg breed, circa 500 tot 750 meter breed. Tegen de duinen vormen zich onder de dynamiek van wind en zand nieuwe ” duinen, die na enige tijd begroeit raken met helmgras en andere pioniervegetatie. Achter de eerste nieuwe duinenrij ter hoogte van het badstrand bevindt zich een meeuwenkolonie.
Bekijk alle faciliteiten bij Badstrand Prins BernhardwegHet zwemwater ligt in de gemeente Dantumadiel aan de weg tussen Aldtsjerk en Rinsumageast. Het zwemwater ligt in een landelijke omgeving met vooral agrarisch grondgebruik. Er is sprake van beperkte bebouwing c.q. bewoning in de directe omgeving van het zwemwater. Uit het Eeltsjemar wordt zand gewonnen.
Bekijk alle faciliteiten bij EeltsjemarStrand in zuidoosthoek van zandwinplas Skûlenboarch, verscholen in een groene en rustige omgeving tussen de dorpen Koatstertille, Droegeham, Skûlenboarch en It Heechsân. Het strand en zwemwater is afgebakend van de zandwinplas door middel van een dam van keien en twee hekken.
Bekijk alle faciliteiten bij Recreatiestrand SkûlenboarchZwemwaterlocatie Watermolen Opende is een afgesloten waterplas. Het ligt aan de zuidzijde van Opende in de Gemeente Grootegast. Het gaat eigenlijk om 2 plassen water, de grote plas is een pingo die ontstaan is in de laatste IJstijd, de kleine plas is destijds ontstaan als zandwinput. De kleine plas (die in de winter in verbinding staat met de grote plas, maar afsluitbaar is) is de zwemwaterplas. De grote plas is aangewezen als natuurplas. Het zwemwater maakt deel uit van een recreatief terrein. Rondom de grote plas is er een camping met allerlei voorzieningen. Achter de camping liggen weilanden
Bekijk alle faciliteiten bij WatermolenHet zwemwater ligt aan de westzijde van het Burgumer Mar, net ten zuiden van de uitmonding van het Prinses Margriet kanaal, in de gemeente Tytsjerksteradiel. Het is onderdeel van Vakantiepark Bergumermeer. Het zwemwater is ontstaan in de jaren ’60 van de vorige eeuw als onderdeel van het omliggende recreatieterrein. Het terrein was tot dan de opslagplaats van baggergrond,afkomstig uit het PM- kanaal. Door de opslag ontstond een heuvelachtig terrein, waarop zich later een begroeiing ontwikkelde waardoor het terrein daarom “Klein Zwitserland” werd genoemd.
Bekijk alle faciliteiten bij Dagrecreatieterrein Klein ZwitserlandZwemlocatie Recreatiepark Westerkwartier maakt deel uit van de gelijknamige camping en is gelegen in agrarisch gebied even ten noorden van Niebert in de gemeente Leek.
Bekijk alle faciliteiten bij Recreatiepark WesterkwartierDe zwemlocatie is gelegen in het noorden van de gemeente Leek, direct aan de zuidzijde van de Rijksweg A7. De zwemlocatie ligt ingesloten tussen het dorp Lettelbert en de Rijksweg A7. Langs de oostkant ligt het Lettelberterdiep. Omdat de plas wordt omgeven door houtopstand heeft de zwemlocatie een beschutte ligging.
Bekijk alle faciliteiten bij Lettelberterplas