Zwemmen Milsbeek en omgeving

Ontdek 12 zwembaden en 8 natuurzwemplekken dichtbij Milsbeek, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij negen binnenbaden, één subtropisch zwembad, een buitenbad, een combibad, drie stranden, drie open water zwemplekken en twee recreatieplassen. Eén zwemplek ligt er over de grens.

Zwemmen in de buurt van Milsbeek Binnen 30 minuten rijden.

1. Recreatiegebied Mookerplas

Plasmolen Recreatieplas

De Mookerplas Plasmolen ligt ten zuiden van Nijmegen, ter hoogte van Cuijk, aan de oostzijde van de Maas, net bovenstrooms het splitsingspunt van de Maas en het Maas-Waalkanaal. De recreatieplas staat middels een keersluis in verbinding met de Maas. Onder de Mookerplas Plasmolen vallen zowel de strandjes ‘Groote Siep’ als de ‘Schaapswei’. De omgeving rondom de Mookerplas Plasmolen kenmerkt zich direct nabij de stranden als kaal. Verder is een groot deel van de plas omgeven door bos en weilanden.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Recreatiegebied Mookerplas

2. Pica Mare

Gennep Binnenbad ± 5 KM vanaf Milsbeek

Pica Mare in Gennep is een veelzijdig sport- en cultuurcentrum waar bezoekers van alle leeftijden terecht kunnen voor een breed scala aan wateractiviteiten. Ontspannen kan uitstekend tijdens het recreatief zwemmen, met een bubbelbad en een supercoole glijbaan van 30 meter lang. Voor de zwemfanaten is er een 25 meter wedstrijdbad beschikbaar om baantjes te trekken.

3. Laco Sportcentrum De Kwel

Cuijk Binnenbad ± 6 KM vanaf Milsbeek

Laco sportcentrum Cuijk beschikt over een binnenbad met een doelgroepbad, wedstrijdbad, duikplank, sauna, stoombad en glijbaan. Het is gelegen in het centrum van de stad en biedt zwemlessen voor iedereen.

11. Erlebnisbad GochNess

Duitsland Goch Binnenbad ± 13 KM vanaf Milsbeek

In het waterland van Gochness kun je heerlijk zwemmen. Er is een sportbasssin met klimwand, 1 meter en 3 meter hoge duikplank. Naast het instructiebad is er een avonturenbad met waterval en draaiklok. Ook is er een 65 meter lange hogesnelheidsglijbaan waar je je persoonlijk tijd kan verbeteren. Buiten kun je je verfrissen in het kleine bad en lekker zonnen op de ligweide. Je kan ook zwemmen en aan het strand liggen aan de Copa Gochana, entree hiervoor is apart. Er is ook een apart saunalandschap.

16. Openluchtbad De Goffert

Nijmegen Buitenbad ± 18 KM vanaf Milsbeek

Openluchtbad De Goffert nodigt uit tot ontspanning en sportiviteit in een groene omgeving. Het complex herbergt een groot bassin voor de fervente zwemmers en een speelbad met een glijbaan voor de speelse waterliefhebbers. Voor de allerkleinsten is er een kleuterbad waar zij veilig kunnen spetteren. De watertemperatuur van alle baden wordt op een aangename 19 graden gehouden. Rondom de baden ligt een ruime ligweide waar bezoekers kunnen genieten van de zon of de schaduw van de bomen.