1. Nieuwkuijkse Wiel
Nieuwkuijkse Wiel of de Nieuwe Wiel ligt in het groen aan de Badweg. Alleen de noordoostelijke inham wordt gebruikt als zwemlocatie.
Nieuwkuijkse Wiel of de Nieuwe Wiel ligt in het groen aan de Badweg. Alleen de noordoostelijke inham wordt gebruikt als zwemlocatie.
Het Engelermeer is een serie kunstmatige plassen tussen ’s-Hertogenbosch en Vlijmen.
Zandwinplas Drunen is een kunstmatige plas ten zuidwesten van Drunen. De Zandwinplas heeft een recreatieve functie.
De Surfvijver in Waalwijk is gelegen in de provincie Brabant. De Surfvijver maakt deel uit van het Hoefsvengebied in Waalwijk, samen met de Roeivijver en het Hoefsven. Het park grenst aan Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, waardoor het omgeven is door een prachtig natuurgebied.
Well, badstrand (einde Dode Arm)’ ligt aan het eind van een dode arm van de Afgedamde Maas in de gemeente Maasdriel. In de omgeving van de zwemwaterlocatie ligt een natuurgebied en weilanden.
De locatie ligt ten zuidoosten van Waalwijk. Er is geen actief toezicht.
Natuurbad de IJzeren Man ligt tussen het stad Vught en het dorp Cromvoirt in de gemeente Vught. De plas ligt in een bosachtig gebied, middenin in natuurgebied Vughtse Heide en Lunetten.
Strandje Wijkse Bol ligt achter voetbalvereniging N.O.A.D aan de Wijkse Bol in Wijk en Aalburg. De zwemwaterlocatie bestaat uit een smalle ligweide (ca. 10 meter breed) die direct grenst aan een klein zandstrand.
De Zuiderplas in ’s-Hertogenbosch is ontstaan door zandwinning rond 1960. De plas is ongeveer 36 hectare groot en maximaal 16 meter diep. De plas is zowel in eigendom als in beheer bij de gemeente ’s- Hertogenbosch. De plas heeft een brede geleidelijk aflopende zandige oeverzone zonder gevaarlijke obstakels. De plas is voor iedereen vrij toegankelijk en er zijn reddingsboeien aanwezig en AED.
De zwemlocatie ‘Wijksche Waard, badstrand (Wijk en Aalburg)’ is gelegen ter hoogte van de gemeenten Aalst en Wijk en Aalburg.
De zwemwaterlocatie bevindt zich in de gemeente Zaltbommel binnen de provincie Gelderland. ‘De Rietschoof, camping badstrand’ ligt in de uiterwaarden van de Afgedamde Maas. In de omgeving van de locatie zijn jachthaven- en industriële activiteiten. Het strand is via de camping ‘De Rietschoof’ te bereiken.
De Oosterplas is een kunstmatige plas en is gelegen in het stedelijk gebied van ’s-Hertogenbosch. De plas is vrij toegankelijk, er zijn reddingsboeien aanwezig en AED.
Zwemplas aan dode arm van de maas
De locatie is gelegen tussen de Veense put en het dorp Veen. De Afgedamde Maas is een bijzondere riviertak tussen Maas en Waal en de vestingsteden Heusden en Woudrichem. De rivier ligt op de overgang van het rivierenlandschap naar de delta, van oost naar west de Bommelerwaard, het Land van Heusden en Altena en de Biesbosch.
De zwemlocatie Hooge Waard ligt in Andel (gemeente Woudrichem). Het strand bestaat uit een smalle strook zand met daar omheen een hoger gelegen ligweide.
Het Blauwe Meer is een gegraven plas in de gemeente Loon op Zand tussen Waalwijk en Tilburg.
Zwemplas de Meerse plas (lokaal bekend als Dungens Gat) ligt ten noordwesten van het dorp Den Dungen in de gemeente Sint-Michielsgestel. Aan de noordkant van de plas ligt de Zuid- Willemsvaart en ten westen van de plas ligt de rijksweg A2. Tussen de plas en de Zuid- Willemsvaart ligt een crossbaan.
Zwemplas ten zuiden van woonwijk De Spellewaard en ten Noorden van sportpark De Watertoren in een voormalige zandwinput
De zwemlocatie De Rauwbraken is gelegen aan de rand van het dorp Berkel-Enschot in de gemeente Tilburg, waar het grenst aan landbouwgebied. De plas is rond 1967 ontstaan door het afgraven van zand voor de ophoging van de ringweg rondom Tilburg. Na het stoppen van de zandwinning heeft de locatie in hetzelfde jaar, de functie van zwemwater gekregen. De zwemlocatie omvat een ondiep en een diep gedeelte, die van elkaar worden gescheiden door een dijk.
Strandje Andel bestaat uit het een zandstrand van gemiddeld 10 meter breed en 61 meter lang, die direct grenst aan het dijktalud. Een deel van het dijktalud is in privéeigendom, maar mag betreden worden om te passeren.