Zwemmen Oirschot en omgeving

Ontdek 13 zwembaden en 7 natuurzwemplekken dichtbij Oirschot, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij acht binnenbaden, twee combibaden, twee buitenbaden, één waterspeeltuin, vijf recreatieplassen en twee open water zwemplekken. Eén zwemplek ligt er in Oirschot zelf.

Tip: Wil je heerlijk ontspannen zwemmen? In de aparte categorie Wellness & Sauna vind je alle sauna en wellness locaties in de omgeving.

Zwemmen in de buurt van Oirschot Binnen 30 minuten rijden.

2. ZIB Zwemcentrum Best

Best Binnenbad ± 6 KM vanaf Oirschot

ZIB Zwemcentrum Best is een gezellig overdekt zwembad. Het zwemcentrum beschikt over een multifunctioneel warm (25m) doelgroepenbad/instructiebad met kinderbad en hot-whirlpool en een apart (25m) wedstrijdbad. Er is een zitruimte met bar en terras tussen de zwembaden, waar je uitkijkt over beide zwembaden.

3. Zwembad De Dolfijn

Best Buitenbad ± 8 KM vanaf Oirschot

Zwembad De Dolfijn in Best is een openluchtzwembad gelegen op sportpark Leemkuilen aan de zuidkant van Best. Het zwemseizoen loopt van 29 april t/m 10 september en het zwembad is dagelijks geopend van 10.30-16.00 uur.

5. Het Dommelbad

Boxtel Binnenbad ± 13 KM vanaf Oirschot

Het Dommelbad beschikt over drie zwembaden: een wedstrijdbad, een doelgroepenbad en een recreatiebad. Het wedstrijdbad heeft afmetingen van 25x20 meter en is voorzien van een tribune langs de lengte van het bad. Het doelgroepenbad bevindt zich in een aparte ruimte naast het wedstrijdbad en heeft een grootte van 20x10 meter. Het recreatiebad biedt een spectaculaire glijbaan van 59 meter lang. Daarnaast is er een peuterbad met een kleine maar leuke glijbaan en watersproeiers.

7. Ir. Ottenbad

Eindhoven Binnenbad Buitenbad ± 13 KM vanaf Oirschot

Het ir. Ottenbad in Eindhoven biedt een recreatiebad, 25-meterbad, instructiebad, therapiebad, peuterbaden en buitenbad met glijbaan. Het is een gezellig familiebad waar jong en oud elke dag van de week kunnen genieten van een frisse duik.

9. Speelpark de Splinter

Eindhoven Waterspeeltuin ± 14 KM vanaf Oirschot

Speelpark De Splinter in Eindhoven heeft een nieuw zwembad dat naar verwachting medio 2023 opent. Het openluchtspeelparadijs biedt verder diverse speel- en ontdekmogelijkheden voor kinderen in een natuurlijke, sociale en veilige omgeving.

11. City Sport Veldhoven

Veldhoven Binnenbad ± 15 KM vanaf Oirschot

City Sport Veldhoven beschikt over een 25-meter bad, een multifunctioneel bad (20×10 meter) en een therapie bad, waar je heerlijk kunt (leren) zwemmen en actief kunt bewegen.

12. Zwembad De Neul

Sint-Oedenrode Binnenbad ± 16 KM vanaf Oirschot

Zwembad De Neul in Sint-Oedenrode is een nieuw, functioneel en veilig zwembad met een warme uitstraling en is helemaal ingericht voor minder mobiele bezoekers. Het beschikt over een 25 meterbad met 6 banen en een instructiebad van 12 bij 8 meter.

13. Zwembad Den Donk

Oisterwijk Binnenbad ± 16 KM vanaf Oirschot

Zwembad Den Donk in Oisterwijk beschikt over drie ruime zwembaden met glijbaan en duikplank. Het wedstrijdbad heeft zes banen en een beweegbare bodem. De watertemperatuur kan aangepast worden op de doelgroep en de les, variërend van 28,5 tot 31°C. Het zwembad is van alle gemakken voorzien voor mindervaliden, met onder andere een speciale trap en invalidenlift.

19. Buitenzwembad Zegenwerp

Sint-Michielsgestel Buitenbad ± 19 KM vanaf Oirschot

Buitenzwembad Zegenwerp in Sint-Michielsgestel beschikt over een wedstrijdbad van 25 meter lang met vier banen, een recreatiebad met een kleine glijbaan en aparte peuter- en kleuterbassins met een kleine glijbaan en sproeier. Er zijn ook twee duikplanken (één en drie meter hoog) en een grote ligweide met verschillende speeltoestellen. De gezellige kiosk heeft een terras waar je voor, tijdens of na het zwemmen terecht kunt voor een hapje en een drankje.