Zwemmen Overslag en omgeving

Ontdek 20 zwembaden en natuurzwemplekken rondom Overslag, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vijf buitenbaden, twee binnenbaden, twee combibaden, twee subtropische zwembaden en één recreatieplas. De andere acht zwemplekken liggen wat verder weg. Tien van de zwemplekken bevinden zich over de grens.

Zwemmen OverslagBinnen 30 minuten auto rijden

2. Zwembad Puyenbroeck

België Zwembad Wachtebeke Binnen Buiten ± 8 KM vanaf Overslag vogelvlucht afstand

Het zwembad in Puyenbroeck biedt verschillende zwembaden aan, waaronder een apart 50 meter zwembad. Het recreatiebad heeft een glijbaan en stroomversnellingsbad met borrelplaat, terwijl het doelgroepenbad een beweegbare bodem heeft. Er zijn ook 4 whirlpools en een familiewhirlpool, evenals 6 stoomhutten. In de zomerperiode is er een 50 meter buitenzwembad, een peuterbad buiten en een instructiebad buiten. Er is een zwembadlift voor rolstoelgebruikers.

4. 't Plaatje

Buitenzwembad Axel ± 9 KM vanaf Overslag vogelvlucht afstand

Kom voor een dag vol zwemplezier naar het openluchtzwembad 't Plaatje in Axel. Je kunt heerlijk plonzen met de kinderen in het kinderbad en zelf baantjes trekken in het grote wedstrijdbad. Er is voldoende ruimte rondom de zwembaden om te zonnen op je handdoek, en er zijn klim- en speeltoestellen voor de kinderen om zich te vermaken. Het buitenbad 't Plaatje in Axel is geopend van 1 juni 2023 tot en met 3 september.

8. Zwembad Reynaertland

Zwembad Hulst Binnen Buiten ± 18 KM vanaf Overslag vogelvlucht afstand

Zwembad Reynaertland in Hulst biedt bezoekers twee baden: een wedstrijdbad van 25 x 15 meter met een beweegbare bodem die kan variëren van 1,80 meter naar 0 centimeter en een speelbad van 150 m2 met een diepte van 30 cm tot 110 cm. Rondom het instructiebad zijn speelapparatuur en een zitbank met waterstralen geplaatst. In de zomer is het buitenbad geopend, in de vorm van een sleutelgat met in het midden het Kasteel van Koning Nobel. Er is ook een rond speelbad voor de allerkleinsten en er zijn huisjes gebouwd die te maken hebben met het verhaal van Reynaert de Vos. Op de grote ligweide kunnen bezoekers zonnebaden. Helaas is het buitenbad is in het zomerseizoen van 2023 gesloten.

9. Braakmankreek Oost

Recreatieplas Hoek ± 22 KM vanaf Overslag vogelvlucht afstand

Zwemlocatie in de braakmankreek, alleen bereikbaar via de camping

Waterkwaliteit Uitstekend
Bereikbaar met OV Bereikbaar met OV Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Horeca Horeca Speeltoestellen Speeltoestellen Afvalbakken Afvalbakken Aflopende bodem Drijflijn Kleedruimte Ligweide Speelweide Zwemzone afgebakend

10. Lago Gent Rozebroeken

België Subtropisch zwembad Gent Subtropisch Buiten ± 24 KM vanaf Overslag vogelvlucht afstand

Het subtropisch zwemparadijs van LAGO Gent Rozebroeken biedt een unieke beleving voor jong en oud. Geniet van wildwaterbanen, glijbanen, buitenbaden, kinderbaden met waterspeeltuin, warme lagune, sauna’s en nog zoveel meer.

11. Sinbad

België Zwembad Sint-Niklaas Binnen ± 25 KM vanaf Overslag vogelvlucht afstand

Het Sinbad heeft een 25m-wedstrijdbad, een instructiebad en een peuterbad.

12. Lago Beveren De Meerminnen

België Subtropisch zwembad Beveren Subtropisch Buiten ± 31 KM vanaf Overslag vogelvlucht afstand

Het subtropisch zwemparadijs LAGO Beveren De Meerminnen biedt een unieke beleving voor jong en oud met onder andere een wildwaterbaan, glijbanen, golfslagbad, kinderbaden met waterspeeltuin, warme lagune, sauna’s, zwemvijver en een verwarmd buitenbad van 135 m². Er is ook een grote ligweide met leuke attracties en een zwemmersterras waar je kunt genieten van lekkere snacks en drankjes.

Zwemmen OverslagTussen 30 minuten en een uur auto rijden

13. Zwembad De Honte

Buitenzwembad Kloosterzande ± 27 KM vanaf Overslag vogelvlucht afstand

Zwembad De Honte in Kloosterzande is geopend van 1 mei tot en met 15 september 2023. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 19.00 uur en in het weekend van 13.00 tot 18.00 uur. Prijzen variëren van €4 voor een dagkaart tot €60 voor een abonnement (voor inwoners van de gemeente Hulst). Kinderen tot en met 4 jaar mogen gratis zwemmen.

14. Baarland Badstrand

Zeestrand Baarland ± 28 KM vanaf Overslag vogelvlucht afstand

Baarland Badstrand is gelegen aan de noordelijke oever van de Westerschelde. De zwemlocatie is gelegen tegen de zeedijk

Waterkwaliteit Uitstekend
Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Horeca Horeca Honden toegestaan Honden toegestaan Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Afdrijvingsgevaar Aflopende bodem

15. Openluchtzwembad Hamme

België Buitenzwembad Hamme ± 28 KM vanaf Overslag vogelvlucht afstand

Het openluchtzwembad van de gemeente Hamme beschikt over een groot bad van 25 m x 17,5 m, een instructiebad van 5,75 m x 17,5 m, een ruime ligweide en een cafetaria met terras.

16. De Warande

België Zwembad Wetteren Binnen Buiten ± 29 KM vanaf Overslag vogelvlucht afstand

Het overdekte zwembad van De Warande in Wetteren biedt verschillende faciliteiten. Zo is er een zwembad van 20 op 9 meter met beweegbare bodem, een instructiebad van 10 op 4 meter en een kinderspeelbad van 50 m². Daarnaast zijn er 3 whirlpools en 2 Turkse stoombaden aanwezig. Het overdekte zwembad is in de zomermaanden gesloten. Het openluchtbad van De Warande in Wetteren heeft een groot zwembad van 20 op 50 meter met verschillende delen, waaronder een instructiebad van 15 op 8 meter en een wedstrijdbad van 25 op 12 meter met 6 banen. Ook is er een duikkuil van 3,65 meter diep en een stroomversnelling. Voor de kleintjes is er een plonsbad met spuitdiertjes van 10 op 8 meter en een speeltuin met knuffelgrot en waterval. Verder zijn er nog 2 glijbanen van 70 en 40 meter lang, 2 duikplanken van 1 en 3 meter hoog, een ligweide en een zandbak.

17. Perkpolder Badstrand

Zeestrand Walsoorden ± 31 KM vanaf Overslag vogelvlucht afstand

Het badstrand van Perkpolder ligt aan de zuidelijke oever van de Westerschelde, met in het oosten de oude veerhaven en in het westen een lange strekdam. Aan de zuidkant van het strand loopt de Zeedijk. Het betreft een zoutwaterlocatie welke onder invloed staat van het getij. Gedurende hoogwater is het strand volledig overspoeld.

Waterkwaliteit Uitstekend
Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Horeca Horeca Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Afdrijvingsgevaar Aflopende bodem

18. Zwembad Olympos

België Zwembad Dendermonde Binnen Buiten ± 32 KM vanaf Overslag vogelvlucht afstand

Zwembad Olympos in Dendermonde biedt een groot zwembad van 25 meter met baanverdeling, een lange glijbaan van 45 meter en een snelle familieglijbaan. Voor de kleintjes is er een peuter- en kleuterbad met glijbaantjes, tuimelbollen, sproeiboog en waterpaddenstoel en een kinderbad met croc-slide. Het buitenbad is verwarmd en er is een draaibad met watergordijn en massage. Ook zijn er vier whirlpools met kruidengeuren en drie stoomcabines met eucalyptus. Op de zonneweide zijn er ligstoelen, terrassen en een speeltuin. Het panoramisch terras biedt een mooi uitzicht. Er is ook een op afstand bediende waterlift voor mensen met een beperking.

19. Vita Scheldebad

België Zwembad Temse Binnen ± 32 KM vanaf Overslag vogelvlucht afstand

Het Vita-Scheldebad biedt zwemplezier voor alle leeftijden. Naast het 25-meterbad met tien banen breed, waarvan minimaal twee banen altijd open zijn voor publiekszwemmen, is er ook een instructiebad en peuterzone. Voor de kinderen is er een nieuwe familieglijbaan en ouders kunnen ontspannen in de kruidenbaden.

20. Den Boer

België Zwembad Zomergem Binnen ± 32 KM vanaf Overslag vogelvlucht afstand

Het zwembad beschikt over een 25-meterbad met vijf zwembanen en een instructiebad met een diepte tot 70 centimeter.