Zwemwater Rijnsaterwoude

Ontdek 20 zwemwaterlocaties dichtbij Rijnsaterwoude, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij elf open water zwemplekken, zeven recreatieplassen en twee stranden. Eén zwemwaterlocatie ligt er in Rijnsaterwoude zelf. Een van de 20 locaties zijn alleen toegankelijk voor leden of verblijfsgasten.

Zwemwater in de buurt van Rijnsaterwoude Binnen 30 minuten rijden.

11. Nieuwkoopse Plassen Meijepark

Nieuwkoop Open water zwemplek ± 13 KM vanaf Rijnsaterwoude

De Nieuwkoopse Plassen liggen ten noorden van Bodegraven in de polder "Nieuwkoop en Noorden". De Nieuwkoopse Plassen bestaan uit de Zuideinderplas, de Noordeinderplas, het petgatengebied en de Meijegraslanden (gelegen tussen de Meije en de plassen). De zwemlocatie Meijepark ligt in de Zuideinderplas.

Waterkwaliteit Slecht
Bekijk alle faciliteiten bij Nieuwkoopse Plassen Meijepark

12. Kagerplassen 't Joppe Merenwijk

Warmond Open water zwemplek ± 14 KM vanaf Rijnsaterwoude

't Joppe is een zuidelijk gelegen plas welke deel uitmaakt van de Kagerplassen aan de oostzijde van Warmond. De zwemwaterlocatie 't Joppe Merenwijk ligt op het eiland 'De strengen' aan de oostzijde van de plas Hier is een ligweide aanwezig. Het gebied wordt omsloten door natuur- en recreatiegebied.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Kagerplassen 't Joppe Merenwijk

13. Kagerplassen 't Joppe Westoever

Warmond Recreatieplas ± 14 KM vanaf Rijnsaterwoude

't Joppe is een zuidelijk gelegen plas welke deel uitmaakt van de Kagerplassen. Het is gelegen in de gemeente Teylingen (provincie Zuid-Holland) aan de oostzijde van Warmond. 't Joppe is ontstaan door zandwinning uit de Zwaneburgerpolder ten behoeve van de aanleg van wegen en woningbouw. Het strand 't Joppe Warmond is gelegen op het eiland Koudenhorn aan de westzijde van de plas, aangrenzend hieraan liggen speel- en ligweiden. Het strand wordt omsloten door recreatiegebied met extensief beheerd agrarisch gebied.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Kagerplassen 't Joppe Westoever

14. Recreatieplas Toolenburg

Hoofddorp Recreatieplas ± 15 KM vanaf Rijnsaterwoude

De Speelvijver is een van de twee officiële zwemplekken van Recreatieplas Toolenburg, een recreatiegebied in de gemeente Haarlemmermeer. Aan de noordoostkant grenst het gebied aan een park waar gewandeld en gespeeld kan worden. Ten zuidoosten van de plas mag de natuur zijn gang gaan. De westzijde is bedoeld voor oever- en waterrecreatie. In dit gebied kunt u zonnen, zwemmen en surfen. De Speelvijver is gescheiden van de grote plas door een strekdam.

Waterkwaliteit Slecht
Bekijk faciliteiten bij alle 2 zwemplekken bij Recreatieplas Toolenburg

15. Klinkenbergerplas

Oegstgeest Strandje ± 16 KM vanaf Rijnsaterwoude

De Klinkenbergerplas bestaat uit twee plassen die door een "puindam" van elkaar gescheiden zijn. De Kleine Klinkenbergerplas is de noordelijke plas en is nog in ontwikkeling. De zuidelijke Grote Klinkenbergerplas is opengesteld voor recreatie. Aan de noordzijde van de plas ligt de zwemlocatie Noordhoek.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 2 zwemplekken bij Klinkenbergerplas

19. Oosterduinse meer Noordwestoever

Noordwijkerhout Recreatieplas ± 19 KM vanaf Rijnsaterwoude

Het Oosterduinse meer ligt in de binnenduinrand en wordt voor het grootste gedeelte omringd door bollenteelt. Aan de westzijde van het meer ligt een recreatiepark en een camping. Dit is een circa 300 meter lang zandstrand aan de westzijde van het Oosterduinsemeer. Er is een met drijflijnen afgebakend zwemgedeelte. Het noordelijke deel van het strand wordt veel door surfers gebruikt.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Oosterduinse meer Noordwestoever