Zwemmen 's-Gravenzande en omgeving

Ontdek 9 zwembaden en 11 natuurzwemplekken dichtbij 's-Gravenzande, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zeven binnenbaden, één buitenbad, een combibad, acht open water zwemplekken, twee zeestranden en een recreatieplas. Twee zwemplekken liggen er in 's-Gravenzande zelf.

Zwemmen in de buurt van 's-Gravenzande Binnen 30 minuten rijden.

1. Maesemunde

's-Gravenzande Binnenzwembad

Zwembad Maesemunde beschikt over een groot wedstrijdbad van 25x15 meter met zes banen en een recreatiebad met jetstreams, een borrelbank en spuitobjecten. Ook is er een peuterbad van 10x4 meter en een 30 meter lange glijbaan. Naast zwemmen kun je gebruik maken van de zonnebank, het Turks stoombad en het bubbelbad.

3. Plas Prinsenbos

Naaldwijk Recreatieplas ± 3 KM vanaf 's-Gravenzande vogelvlucht afstand

De Plas Prinsenbos ligt in het Prinsenbos in Naaldwijk. Het Prinsenbos is acht hectare groot en bestaat voor het grootste gedeelte uit de recreatieplas, omzoomd met een dunne loofbosrand.

Waterkwaliteit Goed
Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Douches Douches Zandstrand Zandstrand Drijflijn

4. Zwembad Hoek van Holland

Hoek van Holland Buitenzwembad ± 4 KM vanaf 's-Gravenzande vogelvlucht afstand

Het buitenbad van Zwembad Hoek van Holland is geopend van april tot en met september. Naast banenzwemmen en vrijzwemmen kun je ook genieten van de relaxte ligweide of onder een van de parasols. Het zwembad beschikt over een recreatiebad en een kleuter-/peuterbad.

5. Zwembad De Hoge Bomen

Naaldwijk Binnenzwembad Buitenzwembad ± 5 KM vanaf 's-Gravenzande vogelvlucht afstand

Zwembad De Hoge Bomen in Naaldwijk heeft zowel binnen- als buitenzwembaden, inclusief een peuterbad en twee glijbanen. Het recreatiebad heeft een aangename temperatuur van 30°C en biedt verschillende speelse vormen, een 30 meter lange glijbaan, whirlpool, stroomversnelling en jetstream. De ligweide is groot en er is gezellige horeca aanwezig.

6. Monster Ter Heijde

Monster Zeestrand ± 5 KM vanaf 's-Gravenzande vogelvlucht afstand

Het badstrand van Ter Heijde ligt aan de Noordzee bij Monster / ’s Gravenzande tussen Hoek van Holland en Den Haag. De plaatsen Ter Heijde en Monster liggen achter/tegen dit strand aan. Het strand (Monster) is bereikbaar via Den Haag A12-A4-N464 en Rotterdam A20-N220 en via trein en bus. Het strand valt onder de gemeente Westland. Deze zwemlocatie beperkt zich tot de drie strandopgangen rondom Ter Heijde.

Waterkwaliteit Uitstekend
Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand

8. Hoek van Holland

Hoek van Holland Zeestrand ± 5 KM vanaf 's-Gravenzande vogelvlucht afstand

Het badstrand van Hoek van Holland is het zuidelijke deel van het Noordzeestrand, gelegen tussen de kern ‘s-Gravenzande en de Nieuwe Waterweg. De gelijknamige kern Hoek van Holland, voormalige deelgemeente (sinds 2014 bestuurscommissiegebied) van Rotterdam, is landinwaarts achter dit strand gelegen. Het strand is bereikbaar via de wegen N220 en de N211 en met de bus.

Waterkwaliteit Uitstekend
Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Naaktstrand

9. Wollebrand

Honselersdijk Zwemwater ± 7 KM vanaf 's-Gravenzande vogelvlucht afstand

De plas wordt gebruikt voor verschillende doeleinden: zwemmen, zonnen, waterskiën, wakeboarden en hengelsport. De gemiddelde diepte van de waterplas is 1,5 m.

Waterkwaliteit Aanvaardbaar
Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Drijflijn

10. Plassen Madestein

Den Haag Zwemwater ± 8 KM vanaf 's-Gravenzande vogelvlucht afstand

Oostmadeplas maakt deel uit van het recreatiegebied Madestein. De gehele plas is omgeven door een groenstrook met grasvelden en bomenpartijen. Er zijn meerdere zwemstrandjes rondom de plas.

Waterkwaliteit Aanvaardbaar
Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken

11. Zwembad Vreeloo

De Lier Binnenzwembad ± 8 KM vanaf 's-Gravenzande vogelvlucht afstand

Het zwembad in Sportcentrum Vreeloo heeft vijf banen en een beweegbare bodem. Op dinsdag is het warmwaterdag en er is een ruime parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren. De horeca biedt uitzicht op het zwembad en heeft een ruime speelhoek voor kinderen.

12. Zandmotor

Monster Zwemwater ± 8 KM vanaf 's-Gravenzande vogelvlucht afstand

Zwemwaterlocatie de Zandmotor ligt aan de Noordzee in de gemeente Westland en Den Haag. Het betreft een zoutwaterlocatie, die onder invloed staat van de getijden. Op de zwemwaterlocatie zijn drie strandopgangen, van noord naar zuid zijn dit: Slag 1 te Den Haag en slagen Watertoren en Schelpenpad te Monster.

Faciliteiten onbekend

13. Plassen Madestein

Den Haag Zwemwater ± 9 KM vanaf 's-Gravenzande vogelvlucht afstand

Het gebied is aangelegd in twee polders ten zuidwesten van Den Haag, de Oostmadepolder en voormalige Zwarte Polder. De zwemzone heeft een totale lengte van ongeveer 160 m. Aan de zwemzone zijn twee kleine zandstrandjes aangelegd.

Waterkwaliteit Goed
Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken

14. Den Haag Kijkduin

Den Haag Zwemwater ± 11 KM vanaf 's-Gravenzande vogelvlucht afstand

De zwemwaterlocatie Kijkduin is onderdeel van het doorlopende Noordzeestrand van Hoek van Holland naar Scheveningen en valt onder het strand van de gemeente Den Haag. Kijkduin ligt direct tegen het strand aan, Den Haag ligt in het achterland. De zwemwaterlocatie Kijkduin wordt gekarakteriseerd als een kleinschalig familiestrand. Het strand is bereikbaar met de auto via Den Haag A12, met de bus en via de trein.

Waterkwaliteit Uitstekend
Faciliteiten onbekend

15. Zwembad De Waterthor

Den Haag Binnenzwembad ± 12 KM vanaf 's-Gravenzande vogelvlucht afstand

Zwembad Overbosch heeft verschillende baden, waaronder een doelgroepenbad met beweegbare bodem, een recreatiebad met stroomversnelling, een 25 meter- en instructiebad. Tijdens de wijkdag is het water extra verwarmd.

16. De Schilp

Rijswijk (Zuid-Holland) Binnenzwembad ± 13 KM vanaf 's-Gravenzande vogelvlucht afstand

Zwembad De Schilp in Rijswijk heeft een wedstrijdbad van 25x15 meter met zes banen, een apart peuterbad met sproeiers en een glijbaantje, een whirlpool en een glijbaan van 35 meter lang.

17. Zwembad Zuiderpark

Den Haag Binnenzwembad ± 13 KM vanaf 's-Gravenzande vogelvlucht afstand

Het Hofbad, het meest moderne zwembad in Den Haag, beschikt over een 50-meterbad, 4 springplanken en een indrukwekkende duiktoren van 5 meter hoog. Daarnaast zijn er een instructiebad, een peuterbad en een ruim recreatiebad met een spectaculaire glijbaan van 60 meter, een ontspannende whirlpool en een wildwaterkreek. Het Hofbad is ideaal voor internationale waterpolowedstrijden en biedt faciliteiten voor trainingen en wedstrijden van nationale en regionale selecties. De tribune biedt plaats aan 500 toeschouwers.

18. Brielse Meer Zoom West

Brielle Zwemwater ± 14 KM vanaf 's-Gravenzande vogelvlucht afstand

Het strand Zoom West ligt in het Brielse Meer.

Waterkwaliteit Uitstekend
WC / Toiletten WC / Toiletten Speeltoestellen Speeltoestellen Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Drijflijn

19. Waterspeelplaats Tubasingel

Rijswijk (Zuid-Holland) Zwemwater ± 15 KM vanaf 's-Gravenzande vogelvlucht afstand

De zwemwaterlocatie Avonturen Speelplaats Tubasingel in de gemeente Rijswijk. Het terrein langs de speelplas bestaat deels uit gras en deels uit zand.

Waterkwaliteit Aanvaardbaar
Afvalbakken Afvalbakken

20. Zwembad Kerkpolder

Delft Binnenzwembad ± 15 KM vanaf 's-Gravenzande vogelvlucht afstand

Zwembad Kerkpolder biedt verschillende faciliteiten voor jong en oud. Zo is er een wedstrijdbad met een 1 meter duikplank en een glijbaan. Voor de kleintjes is er een kleuter-peuterbad waar ze lekker kunnen spetteren en spelen. Ook is er een recreatiebad waar je heerlijk kunt ontspannen.