Zwemmen Slikkerveer en omgeving

Ontdek 11 zwembaden en 9 natuurzwemplekken dichtbij Slikkerveer, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zes binnenbaden, drie buitenbaden, één subtropisch zwembad, een combibad en negen open water zwemplekken.

Zwemmen in de buurt van Slikkerveer Binnen 30 minuten rijden.

2. Zwembad De Fakkel

Ridderkerk Subtropisch Zwembad Buitenzwembad ± 2 KM vanaf Slikkerveer vogelvlucht afstand

Zwembad De Fakkel nodigt uit tot sport, spel en ontspanning. Het subtropische Flamingobad, compleet met whirlpool, borrelbanken en een 60 meter lange waterglijbaan, biedt een tropische sfeer onder de palmbomen. De wildwaterkreek en peuterbaden met speelattracties maken het plezier compleet. Voor de sportievelingen is er het Orkabad, een wedstrijdbad van 25 bij 12 meter, inclusief instructiebaden voor kinderen. Buiten wachten het Dolfijnbad, een glijbaan en een gezellige ligweide met speeltoestellen. Tot slot bieden de stoomcabines en sauna's een heerlijke ontsnapping aan de dagelijkse drukte.

3. Plas Krimpenerhout

Krimpen aan de Lek Zwemwater ± 4 KM vanaf Slikkerveer vogelvlucht afstand

De Plas Krimpenerhout maakt deel uit van een groot recreatie- en natuurpark ‘Krimpenerhout’ en beslaat een oppervlakte van circa 250 hectare.

Waterkwaliteit Uitstekend
Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand

4. Vijver Oosterpark

Ridderkerk Zwemwater ± 4 KM vanaf Slikkerveer vogelvlucht afstand

Vijver in het Oosterpask

Waterkwaliteit Goed
Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand

5. Zwembad Schuagt

Lekkerkerk Buitenzwembad ± 4 KM vanaf Slikkerveer vogelvlucht afstand

Openluchtzwembad Schuagt, gelegen in de Krimpenerwaard tussen Lekkerkerk en Krimpen a/d Lek, is een idyllische plek voor zwemliefhebbers van alle leeftijden. Omgeven door natuurlijke groenaanleg, biedt het zwembad een ruim 50-meter bad, uitgerust met twee duikplanken. Voor de jongere bezoekers is er een ondiep speel- en instructiebad, variërend in diepte van 30 tot 90 cm, en een peuterbassin met een diepte van 30 cm, voorzien van waterspeelelementen.

6. Zwembad de Lansingh

Krimpen aan den IJssel Binnenzwembad ± 4 KM vanaf Slikkerveer vogelvlucht afstand

Zwembad de Lansingh in Krimpen aan den IJssel heeft drie baden, waaronder een 6-baans wedstrijdbad van 25x15 meter, een instructiebad van 25x10 meter en een recreatiebad met een glijbaan, stroomversnelling, spuitelementen, bubbelbaden, een verwarmde wand en een peuterbad. Er is zelfs een stukje buitenzwembad.

7. Lammetjeswiel

Alblasserdam Zwemwater ± 5 KM vanaf Slikkerveer vogelvlucht afstand

Lammetjeswiel is een kleine plas van ongeveer 2,3 ha groot. De plas ligt in de plaats Alblasserdam tegen de rivier de Noord aan.

Waterkwaliteit Uitstekend
Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Drijflijn

8. Waalboezem Surfbocht

Ridderkerk Zwemwater ± 5 KM vanaf Slikkerveer vogelvlucht afstand

De Waalboezem is een langzaam stromend waterlichaam dat gevoed wordt door de Oude Maas.

Waterkwaliteit Uitstekend
WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken

9. Zwembad Schoonenburg

Nieuw-Lekkerland Buitenzwembad ± 5 KM vanaf Slikkerveer vogelvlucht afstand

Zwembad Schoonenburg in Nieuw-Lekkerland biedt een prachtig buitenzwembad met een afgescheiden peuterbad, een recreatiebad met oplopend waterniveau en een wedstrijdbad van 6 banen breed met een diepte van 180 cm tot 200 cm.

10. Plas Wevershoek

Ridderkerk Zwemwater ± 6 KM vanaf Slikkerveer vogelvlucht afstand

De zwemwaterlocatie Wevershoek is gelegen aan de noordzijde van de Waal (gelegen tussen Heerjansdam en Hendrik-Ido-Ambacht). De zwemlocatie is genoemd naar het nabij gelegen wijk Wevershoek.

Waterkwaliteit Aanvaardbaar
Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Drijflijn

11. Sandelingen Ambacht

Hendrik-Ido-Ambacht Zwemwater ± 6 KM vanaf Slikkerveer vogelvlucht afstand

In het gebied Sandelingen Ambacht is momenteel een recreatieplas in een gebied met natuurwaarde gecreëerd. Dit gebied ligt ingesloten tussen de ge- meente Hendrik Ido Ambacht, de snelweg A16 en de Waal.

Waterkwaliteit Uitstekend
Faciliteiten onbekend

12. Zwembad IJsselmonde

Rotterdam Binnenzwembad ± 6 KM vanaf Slikkerveer vogelvlucht afstand

Zwembad IJsselmonde biedt drie ruime baden voor banenzwemmen, vrijzwemmen, aquasporten en leszwemmen. Het zwembad is toegankelijk voor mensen met een beperking en beschikt over tilliften, automatische deuren en een gelijkvloerse ingang.

13. Zwembad de Louwert

Hendrik-Ido-Ambacht Binnenzwembad Buitenzwembad ± 7 KM vanaf Slikkerveer vogelvlucht afstand

Zwembad de Louwert is een veelzijdige locatie waar bezoekers terecht kunnen voor een breed aanbod aan wateractiviteiten. Het binnenbad beschikt over een 1 meter hoge duikplank, een 40 meter lange glijbaan met lichteffecten, een doelgroepenbad met beweegbare bodem voor zwemlessen, een peuterbad met glijbaantje en een whirlpool voor ontspanning. De horecagelegenheid zorgt voor een gezellige sfeer waar men terecht kan voor een hapje en een drankje. Buiten is er een zonne-speelweide voor de zonnige dagen. Het buitenbad omvat een wedstrijdbad van 25 meter, een recreatiebad met kraterbad en glijpaal, een spraypark voor de kleintjes, een extra verwarmd bubbelbad met zitbank en een grote 52 meter lange supersnelle glijbaan. Ook buiten is er een horecavoorziening aanwezig.

14. Waal en Weidebad

Heerjansdam Buitenzwembad ± 7 KM vanaf Slikkerveer vogelvlucht afstand

Het Waal- en Weidebad in Heerjansdam is een gezellig familiebad dat alleen in het zomerseizoen geopend is. Het is een verwarmd buitenbad dat gebruikt maakt van een zoutelektrolysesysteem. 's Avonds is er de mogelijkheid om banen te zwemmen. Het zwemwater wordt gedesinfecteerd met zout en het chloor gehalte wordt regelmatig gecontroleerd.

16. De Waal Heerjansdam

Heerjansdam Zwemwater ± 7 KM vanaf Slikkerveer vogelvlucht afstand

Zwemlocatie in de Waal achter de ijsbaan van Heerjansdam aan de Molenweg.

Faciliteiten onbekend

17. Kralinger Esch

Rotterdam Zwemwater ± 8 KM vanaf Slikkerveer vogelvlucht afstand

Het zwembad is alleen toegankelijk voor de 700 leden. Het zwembad ligt naast een sportterrein. Het zwembad bestaat uit twee natuurzwembaden plus een verwarmd en gechloreerd bad.

Waterkwaliteit Uitstekend
WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Douches Douches

18. Het Alexanderhof

Rotterdam Binnenzwembad ± 9 KM vanaf Slikkerveer vogelvlucht afstand

Zwembad Het Alexanderhof in Rotterdam beschikt over twee grote zwembaden met extra faciliteiten voor senioren, mensen met een beperking en kinderen, zoals een speciale watertrap en een rolstoellift. Het wedstrijdbad heeft een afmeting van 25x15 meter en telt zes banen, terwijl het doelgroepenbad 15x15 meter is en een beweegbare bodem heeft.

19. Sportcomplex De Hoge Devel

Zwijndrecht Binnenzwembad ± 9 KM vanaf Slikkerveer vogelvlucht afstand

Zwembad De Hoge Devel is geopend in 2023. Het beschikt over twee grote zwembaden: een wedstrijdbad met acht banen en een doelgroepenbad, beide met een beweegbare bodem. Het zwembad is via grote ramen verbonden met het park en de ligweide, die toegankelijk zijn via grote openslaande deuren. Daarnaast zijn er ook een peuterbad, een whirlpool en een glijbaan aanwezig.

20. Inge de Bruijn Zwembad

Barendrecht Binnenzwembad ± 10 KM vanaf Slikkerveer vogelvlucht afstand

Het Inge de Bruijn zwembad beschikt over diverse faciliteiten, waaronder een wedstrijdbad, kinderbad, recreatiezwembad en doelgroepenbad. Voor ontspanning is er een bubbelbank en waterglijbaan en voor sportieve activiteiten is er een fitnessruimte. Het zwembad is rolstoelvriendelijk en beschikt over een lift.