Zwemmen 't Horntje en omgeving

Ontdek 20 zwembaden en natuurzwemplekken rondom 't Horntje, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij één zeestrand. De andere negentien zwemplekken liggen wat verder weg.

Zwemmen in de buurt van 't Horntje Binnen 30 minuten rijden.

Zwemmen bij 't Horntje Tussen 30 minuten en een uur rijden.

2. Zwembad Molenkoog

Den Burg Buitenbad ± 7 KM vanaf 't Horntje

Zwembad Molenkoog in Den Burg heeft drie baden, waaronder een peuterbadje met speelelementen en een diep bad. Het zwemwater is verwarmd en gezuiverd met een zoutwaterelektrolysesysteem.

3. Aquacentrum Den Helder

Den Helder Binnenbad Buitenbad ± 9 KM vanaf 't Horntje

Het Heersdiep in Den Helder biedt diverse binnen- en buitenbaden, een duiktoren en een uitgebreid programma-aanbod met diverse activiteiten. Rondom het gebouw is een mooie ligweide met zon- en schaduwplekken en diverse speelattributen zoals een airtrampoline.

5. Bleekersvallei

Den Burg Zeestrand ± 11 KM vanaf 't Horntje

Het eiland Texel is een gemeente en het grootste van de Nederlandse Waddeneilanden. Het strand Bleekersvallei ligt aan de Noordzeekust en grenst over de volle lengte aan het nationaal park Duinen van Texel. Het strand Bleekersvallei ligt ter hoogte van de gelijknamige vallei in de duinen, ongeveer halverwege het Duinpark bij Paal 17 (Ecomare) en Westerslag bij Paal 15. Het is een mooie, ruime vallei vol duingrasland en duinheide en een prachtige wandelroute. In de vallei treft men kiekendieven, velduilen en klauwieren aan. De Moksloot begint in de Bleekersvallei.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 2 zwemplekken bij Bleekersvallei

6. Zwembad Calluna

De Koog Binnenbad ± 12 KM vanaf 't Horntje

Zwembad Calluna op Kustpark Texel is een ideaal familiebad met een royaal strandbad, een 85 meter lange glijbaan, een 25 meter lang wedstrijd- en golfslagbad, een waterpaddestoel, een wildwaterkreek, 2 ruime whirlpools met watermassage-banken en voor de allerkleinsten een peuterbad. Let op dat parkgasten tijdens drukke periodes voorrang hebben op bezoekers van buitenaf.

9. Den Krieck

Breezand Binnenbad ± 17 KM vanaf 't Horntje

Zwembad Den Krieck in het centrum van Breezand beschikt over een 25 meter bad, instructiebad en peuterbadje. Het grote bad wordt verwarmd van 28 tot 30 graden.

13. Hooge Oude Veer

Anna Paulowna Recreatieplas ± 22 KM vanaf 't Horntje

De zwemwaterlocatie Hooge Oude Veer bij Anna Paulowna in de gemeente Hollands Kroon, is gelegen aan het Hooge Oude Veer. Dit is een primaire watergang van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. De locatie ligt langs de Lagedijk in Anna Paulowna. Er is een ligweide met een paar picknick tafels. De zwemzone is maximaal 1.50 m diep en is afgebakend met een drijflijn om de zwemmers te scheiden van het waterrecreatieverkeer (kano’s, roeiboten, kleine recreatievaart). Parkeerruimte voor auto’s is beperkt. Er is geen toezicht op de zwemplek.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Hooge Oude Veer

14. Callantsoog

Callantsoog Zeestrand ± 25 KM vanaf 't Horntje

Callantsoog is een badplaats aan de Noordzeekust in de provincie Noord-Holland. Callantsoog ligt ten zuiden van Den Helder en ten westen van Schagen.Het dorp heeft een breed strand. Er zijn enkele strandpaviljoens en het oudste naaktstrand van Nederland. Het heeft een relatief rustig strand met volop ruimte voor een verscheidenheid aan kustvogels.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 5 zwemplekken bij Callantsoog

15. Zwembad Wieringerwaard

Wieringerwaard Buitenbad ± 25 KM vanaf 't Horntje

Zwembad Wieringerwaard, gelegen aan de Populierenlaan, is een historisch bad dat sinds 1938 bestaat. Het natuurlijke water, opgepompt uit een eigen bron, biedt een unieke zwemervaring. Rondom het bad ligt een uitnodigende ligweide die uitstekend geschikt is om te zonnen of te ontspannen na het zwemmen.

Zwemmen bij 't Horntje Meer dan een uur rijden.

19. Zwembad De Terp

Wieringerwerf Binnenbad ± 31 KM vanaf 't Horntje

Zwembad De Terp in Wieringermeer biedt één bassin van 25 meter bij 12½ meter en een mooi instructiebassin. Ideaal voor zwemlessen, sporten en het onderhouden van zwemvaardigheden. Voor jong en oud zijn er veel sport- en ontspanningsmogelijkheden.