Buitenzwembaden Ter Apel en omgeving

Ontdek 12 buitenzwembaden dichtbij Ter Apel, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij elf buitenbaden en één combibad. Eén buitenzwembad ligt er over de grens en één ligt er in Ter Apel zelf.

Buitenzwembaden zijn meestal van mei tot half september geopend. Deze informatie vind je op de websites van de zwembaden zelf.

Buitenzwembaden in de buurt van Ter Apel Binnen 30 minuten rijden.

1. Openluchtzwembad Moekesgat

Ter Apel

Openluchtbad Moekesgat in Ter Apel biedt een peuterbad met kleine speeltuin, een ondiep bassin met waterglijbaan, en een diep 25 meter bassin met lage en hoge duikplank. Er is ook een ligweide met speeltuin, verhuur van ligstoelen en een kiosk met versnaperingen. Het zwembad is geopend van 29 april tot en met 2 september 2023.

3. De Zwaoi

Valthermond ± 10 KM vanaf Ter Apel vogelvlucht afstand

Zwembad de Zwaoi in Valthermond heeft een wedstrijdbad van 25 meter met twee duikplanken en een brede glijbaan. Ook is er een recreatiebad en peuterbad aanwezig. Op de speel- en ligweide is genoeg ruimte om te genieten van de zon of te spelen.

6. Zwembad de Barkhoorn

Sellingen ± 12 KM vanaf Ter Apel vogelvlucht afstand

Zwembad De Barkhoorn in Sellingen is een prachtig openluchtzwembad met een recreatiebad met glijbaan, een 25 meter bad met hoge en lage duikplank, peuterbad, ligweide met speeltuin, verhuur van ligstoelen en een kiosk met lekkers. Het zwembad is geopend van 29 april tot en met 2 september 2023.

7. De Buiner Streng

Nieuw-Buinen ± 16 KM vanaf Ter Apel vogelvlucht afstand

Zwembad De Buiner Streng in Nieuw-Buinen heeft een wedstrijdbad van 25 meter en een recreatiebad met kleine glijbaan en peuterbad. Er is een tafeltennistafel, speeltoestellen en een grote zonneweide met schaduw. Ook is er een kiosk en een overdekte tribune.

8. De Leewal

Exloo ± 18 KM vanaf Ter Apel vogelvlucht afstand

Zwembad De Leewal in Exloo is een van de mooiste zwembaden in Drenthe. Het recreatiebad heeft een fontein, stroomversnelling en twee grote glijbanen. Voor banenzwemmers is er een wedstrijdbad en voor de kleintjes een peuterbad met zandstrandje. Er zijn speel- en ligweiden met zowel zon als schaduwplekken en een beachvolleybalveld. De uitgebreide horeca biedt zowel binnenruimte als terras.

9. Freibad Lathen

Duitsland Lathen ± 23 KM vanaf Ter Apel vogelvlucht afstand

Het Freibad Lathen biedt zwemplezier voor jong en oud. Het zwembad beschikt over een 25m x 11m groot zwembad met een maximale diepte van 3,40 m, een 1-meter springplank, een 3-meter duiktoren en een peuterbad met sproeiwaterfonteinen. De gemiddelde watertemperatuur van 25°C maakt zwemmen ook op koelere dagen nog steeds aangenaam. Er zijn twee ligweiden beschikbaar om te zonnebaden of te rusten in de schaduw van de bomen. Waterspeelgoed (ringen, ballen, plezierplanken, enz.) kan worden gehuurd.

11. 't Vlasmeer

Onstwedde ± 23 KM vanaf Ter Apel vogelvlucht afstand

Buitenzwembad 't Vlasmeer in Onstwedde biedt drie baden, waaronder een wedstrijdbad van 11,5 bij 25 meter, een peuterbad van 5 bij 5 meter en een recreatiebad van 12,5 bij 29,5 meter. Er is voldoende ruimte rondom de baden om te zitten en te ontspannen, en er zijn diverse speeltoestellen en een air-trampoline beschikbaar.

12. Hunzedal

Borger Binnenzwembad ± 24 KM vanaf Ter Apel vogelvlucht afstand

In het hart van Borger ligt het binnenbad Hunzedal, een veelzijdige zwemlocatie die het hele jaar door geopend is voor een breed scala aan wateractiviteiten. Of je nu komt voor recreatief zwemmen, het trekken van baantjes of het volgen van zwemlessen, dit zwembad biedt voor ieder wat wils. Naast de zwemmogelijkheden kunnen bezoekers ook genieten van de aanwezige zonnebank en sauna, ideaal voor ontspanning na een actieve zwemsessie.

Vanwege onderhoudswerkzaamheden bij Zwembad Hunzedal zijn het recreatiebad, de zonnebank en de sauna vanaf 8 januari tot 4 maart 2024 gesloten. Het wedstrijdbad is gesloten van 8 januari tot 14 januari 2024. Van 14 januari t/m 4 maart 2024 is het wedstrijdbad uitsluitend geopend voor zwemlessen, schoolzwemmen, les aan doelgroepen en banenzwemmen.