Zwemmen Tollebeek en omgeving

Ontdek 20 zwembaden en natuurzwemplekken rondom Tollebeek, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vier combibaden, drie binnenbaden, één buitenbad, een subtropisch zwembad, vijf recreatieplassen en drie stranden. De andere drie zwemplekken liggen wat verder weg.

Tip: Wil je heerlijk ontspannen zwemmen? In de aparte categorie Wellness & Sauna vind je alle sauna en wellness locaties in de omgeving.

Zwemmen in de buurt van Tollebeek Binnen 30 minuten rijden.

1. Zwembad 't Bun

Urk Binnenbad ± 7 KM vanaf Tollebeek

Zwembad 't Bun biedt plezier voor iedereen die van zwemmen houdt. Van de glijbaan tot de stroomversnelling en speciaal ontworpen speelelementen voor de allerkleinsten. Het wedstrijdbad biedt prachtig uitzicht over het Urkerbos.

2. Dijkstrand Urk

Urk Recreatieplas ± 7 KM vanaf Tollebeek

Dijkstrand is gelegen aan de Lemsterdijk ter hoogte van het vissersmonument op Urk. Het Dijkstrand is in beheer bij gemeente Urk, een klein strandje van 180 meter lengte gelegen aan het IJsselmeer, aan beide zijde afgeschermd doormiddel van strekdammen met in het midden een doorgang. Het strand is voorzien van speeltoestellen, infobord, fietsenrekken, bankjes, voldoende prullenbakken en op het strand staat een unit toiletten en douches.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Dijkstrand Urk

3. Strand Staversekade

Urk Recreatieplas ± 7 KM vanaf Tollebeek

Het strand Staversekade is gelegen in de gemeente Urk bij de Westhaven. Er lag hier van nature altijd al een smalle strook zand, gevormd in de luwte achter het havenhoofd, maar het strand is in latere jaren ten behoeve van de recreatie aanzienlijk vergroot. Het strand is bereikbaar via twee ingangen in de kademuur.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Strand Staversekade

4. Bosbad

Emmeloord Binnenbad Buitenbad ± 9 KM vanaf Tollebeek

Zwembad het Bosbad in Emmeloord biedt het hele jaar door vier verwarmde binnenbaden en in de zomermaanden ook een buitenzwembad. Het grote 25-meterbad heeft zes banen en twee duikplanken. Het warmwaterbad van 33 graden is ideaal voor therapiezwemmen en zwangerschapszwemmen. Het Bosbad organiseert regelmatig evenementen, zoals discozwemmen en spelletjes in de schoolvakanties.

7. De Abelen

Swifterbant Buitenbad ± 16 KM vanaf Tollebeek

Zwembad De Abelen in Swifterbant biedt ontspanning en recreatie voor jong en oud. Het buitenzwembad heeft een wedstrijdbad waar je baantjes kunt zwemmen en een instructiebad voor jong en oud. Leg je handdoekje neer op de zonnige ligweide en voel je even helemaal op vakantie.

9. Zwembad Aat de Jonge

Dronten Subtropisch zwembad ± 22 KM vanaf Tollebeek

Zwembad Aat de Jonge in Dronten heeft twee mooie zwembaden en een peuterbad. Het wedstrijdbad is 25x15 meter en heeft zes banen, het doelgroepenbad is 15x10 meter en is subtropisch (31°C). Voor de allerkleinsten is er een apart peuterbad.

13. Het Belevenissenbos Lelystad

Lelystad Strandje ± 26 KM vanaf Tollebeek

Bij Lelystad ligt een heel groot belevenissenbos. De doelstelling is spelen, klimmen en klauteren naast en boven het water. Er is hier ook sprake van waterpartijen en kreken met een waterdiepte van maximaal 70 cm. Daarom is deze locatie in overleg met de terreinbeheerder en de waterbeheerder een officiële zwemwaterlocatie.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Het Belevenissenbos Lelystad

15. De Steur

Kampen Binnenbad Buitenbad ± 28 KM vanaf Tollebeek

Zwembad De Steur in Kampen beschikt over drie ruime zwembaden met een glijbaan en een duikplank. Het sportcentrum is toegankelijk voor mindervaliden en er is gratis parkeren.

16. De Koploper

Lelystad Binnenbad Buitenbad ± 28 KM vanaf Tollebeek

Sportcentrum De Koploper heeft vijf verschillende zwembaden, waaronder twee 25-meterbaden, een doelgroepenbad, een recreatiebad en een piratenbad. Het is mogelijk om bij De Koploper te zwemmen voor aquasporten, banenzwemmen, zwangerschapszwemmen, ouder & kind zwemmen en minder valide zwemmen. Ook is er een buiten waterspeeltuin.

Zwemmen bij Tollebeek Tussen 30 minuten en een uur rijden.

19. Zwembad Blokzijl

Blokzijl Buitenbad ± 27 KM vanaf Tollebeek

Het verwarmde openluchtzwembad van Zwembad Blokzijl biedt twee baden voor jong en oud. Omringd door bomen en een grote zonneweide is het de ideale plek om te ontspannen en te genieten van de warme zomerzon. Na een verkwikkende duik in het zwembad kun je genieten van een verfrissend drankje in de gezellige horecagelegenheid.