Zwemmen Veenoord-Nieuw-Amsterdam en omgeving

Ontdek 13 zwembaden en 7 natuurzwemplekken dichtbij Veenoord-Nieuw-Amsterdam, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zes binnenbaden, zes buitenbaden, één subtropisch zwembad, vier recreatieplassen, twee stranden en een open water zwemplek. Eén zwemplek ligt er over de grens.

Tip: Wil je heerlijk ontspannen zwemmen? In de aparte categorie Wellness & Sauna vind je alle sauna en wellness locaties in de omgeving.

Zwemmen in de buurt van Veenoord-Nieuw-Amsterdam Binnen 30 minuten rijden.

1. De Zandpol

Zandpol Recreatieplas

De zwemplas Zandpol is een kleine ondiepe plas gelegen ten westen van Zandpol en ten zuiden van Nieuw-Amsterdam. Om de gehele plas ligt een 20 meter breed strand. Daar omheen zijn bomen aangeplant. De plas is maximaal 5 meter diep. Er is geen begroeiing aan de oever. De plas heeft een oppervlakte van ongeveer 0,8 hectare.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij De Zandpol

2. Parc Sandur

Emmen Binnenbad ± 5 KM vanaf Veenoord-Nieuw-Amsterdam

Parc Sandur heeft een compact zwembad met glijbaan, stroomversnelling, kinderbad, bubbelbad en een sauna. Een deel van het bad is 25-meter om ontspannen banen te zwemmen. Dagkaarten zijn vaak buiten de schoolvakanties beschikbaar.

25-meter zwembad

7. Aqua Mundo - De Huttenheugte

Dalen Subtropisch zwembad ± 9 KM vanaf Veenoord-Nieuw-Amsterdam

Bij De Huttenheugte staat Aqua Mundo garant voor een dag vol plezier. Duik in het verfrissende golfslagbad, roetsj van de glijbanen en laat je meevoeren op de spannende wildwaterbaan. Voor de allerkleinsten is er het veilige Kinder-doe-bad, terwijl buiten het splinternieuwe Water Play House wacht.

overzichtsfoto de huttenheugte

8. Aquarena

Emmen Binnenbad ± 11 KM vanaf Veenoord-Nieuw-Amsterdam

Aquarena biedt verschillende zwembaden aan voor alle doelgroepen. Het recreatiebad heeft een interactieve glijbaan en een grote bubbelbank om te ontspannen. Het doelgroepenbad heeft een klimwand en een springplank. Het wedstrijdbad heeft acht banen en een tribune om wedstrijden te bekijken. Voor de kleintjes is er een Doe & Ontdek gedeelte met genoeg te doen in het verwarmde bad. Na het zwemmen kun je ontspannen in de sauna, infraroodcabine en stoomcabine of op de zonneweide.

12. Bosbad Noord-Sleen

Noord-Sleen Buitenbad ± 14 KM vanaf Veenoord-Nieuw-Amsterdam

Bij Bosbad Noord-Sleen vind je een gezellig en verwarmd buitenzwembad in de bossen. Vanaf 29 april tot en met 10 september 2023 kun je hier terecht voor banen zwemmen, sporten in het water of een gezellige dag met het gezin. Zoef van de glijbaan, speel in de speeltuin en geniet van iets lekkers bij de kiosk.

13. Hallenbad Emlichheim

Duitsland Emlichheim Binnenbad ± 14 KM vanaf Veenoord-Nieuw-Amsterdam

Het binnenbad in Emlichheim biedt met zijn 25 x 10 m grote bad niet alleen maar overdekt zwemplezier. Er is ook nog een pierenbad op het buitenterrein en een mooi aangelegde ligweide plus een terras.

16. Bosbad Zwinderen

Zwinderen Buitenbad ± 16 KM vanaf Veenoord-Nieuw-Amsterdam

Bosbad Zwinderen is een heerlijk openluchtbad gelegen in het bos. Het bad beschikt over twee zwembaden en een peuterbad, een waterglijbaan en duikplank, grote ligweide en kiosk, verwarmde douches, verwarmd zwemwater en is geschikt voor minder-validen.

17. Zwembad Zweeloo

Zweeloo Buitenbad ± 17 KM vanaf Veenoord-Nieuw-Amsterdam

Zwembad Zweeloo is een prachtig verwarmd zwembad in het dorp Zweeloo. Het heeft een 25 meter bad, een ondiep gedeelte met een loopmat, een apart kinderbad en een grote glijbaan die eindigt in het diepe bad. Op de speel/ligweide kun je genieten van de zon en er is een pannakooi en tafeltennistafel voor actieve ontspanning.