Zwemmen Woldendorp en omgeving

Ontdek 20 zwembaden en natuurzwemplekken rondom Woldendorp, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vier buitenbaden, drie binnenbaden, negen stranden, twee recreatieplassen en één open water zwemplek. Eén zwemplek ligt er over de grens.

Zwemmen in de buurt van Woldendorp Binnen 30 minuten rijden.

2. Zeestrand Termunten

Termunterzijl Recreatieplas ± 4 KM vanaf Woldendorp

Het Termunterzijl Strand bij Termunterzijl ligt in de Eems-Dollard estuarium waar de Waddenzee over gaat in de Dollard/Eems. Het water van de Eems-Dollard is zout omdat het in open verbinding staat met de Waddenzee. Het aan de zwemlocatie grenzende land is vooral in gebruik als recreatiegebied (camping en recreatiehuisjes/hutjes). Deze zwemwaterlocatie is ingedeeld in de kwaliteitsklasse “slecht” en heeft daardoor een negatief zwemadvies. Een kwaliteitsklasse wordt bepaald op basis van bacteriologisch onderzoek over een periode van vier jaar in de indeling, “uitstekend”, “goed”, “aanvaardbaar” of “slecht”. Dit zegt iets over de kans op het krijgen van huid-, maag- of darmklachten. Bij "slecht" is de kans dus groter dan bij "uitstekend". Dit gaat niet over de actuele kwaliteit van het water. Als daar iets mee aan de hand is, wordt dat hier ter plekke aangegeven.

Waterkwaliteit Slecht
Bekijk alle faciliteiten bij Zeestrand Termunten

5. Zeestrand Eemshotel

Delfzijl Strandje ± 12 KM vanaf Woldendorp

Het Badstrand Delfzijl bij Delfzijl ligt aan een uitloper van de Waddenzee (de zee gaat over in de Eems-Dollard). Het water van de Eems-Dollard is een uitloper van de Waddenzee en staat in open verbinding met de zee hierdoor is het water op de zwemlocatie zout. Het badstrand Delfzijl bevindt zich buitendijks aan de rand van Delfzijl en nabij industrie en havens. Het aan de zwemlocatie grenzende land is vooral in gebruik als recreatiegebied. Het strand is via een dijktrap te bereiken maar ook door over de dijk te lopen.

Waterkwaliteit Slecht
Bekijk alle faciliteiten bij Zeestrand Eemshotel

7. Zwembad Dubbelslag

Delfzijl Binnenbad ± 14 KM vanaf Woldendorp

Zwembad Dubbelslag in Delfzijl beschikt over een wedstrijdbad en instructiebad. Het wedstrijdbad is 25x20 meter en heeft acht banen. Het instructiebad is 17x10 meter.

9. Zwembad de Ringberg

Scheemda Buitenbad ± 16 KM vanaf Woldendorp

Zwembad De Ringberg in Scheemda heeft een peuterbad, ondiep bad en diep bad. Het peutergedeelte heeft een peuterglijbaan, apart terras en zonneweide. Het ondiepe bad heeft een glijbaan en familie glijbaan. Het diepe bad heeft een duikplank. Er is een zonne-/speelweide met klimtoestel, springkussen, tennistafel en beachvolleybalveld.

10. Zwembda de Ringberg

Scheemda Buitenbad ± 16 KM vanaf Woldendorp

In Scheemda biedt De Ringberg als enige openluchtzwembad in de gemeente Oldambt vermaak voor alle leeftijden. Met faciliteiten zoals een peuterbad, een ondiep en een diep zwembad met duikplank en een gloednieuwe glijbaan, is er voor ieder wat wils. Daarnaast is er een groot grasveld, een volleybalveld en tafeltennistafels. De kiosk zorgt voor de inwendige mens met een assortiment aan versnaperingen.

15. De Kolck

Meeden Buitenbad ± 22 KM vanaf Woldendorp

Zwembad De Kolck in Meeden is geopend van 29 april tot 10 september 2023. Het groene complex bevat een peuterbad, instructiebad en een 25 meter bad met hoge- en lage duikplank. Op de speelweide staan voor de jeugd een klimhuis, speelattributen en een volleybalnet.

16. Zwembad de Tobbe

Slochteren Buitenbad ± 22 KM vanaf Woldendorp

Zwembad de Tobbe in Slochteren beschikt over een peuterbad, een zwembad dat afloopt tot 2 meter diepte, een springkussen, een groot speeltoestel, een enorme ligweide om heerlijk te zonnen of lekker te spelen, een tafeltennistafel en een kiosk waar veel te koop is. Het is altijd ontzettend gezellig!

17. Ruitershorn

Muntendam Strandje ± 25 KM vanaf Woldendorp

De zwemlocatie Ruitershorn is gelegen te Muntendam. Muntendam is dorp in de gemeente Menterwolde, in de provincie Groningen. De zwemlocatie Ruitershorn is onderdeel van een vijverpartij gelegen in een woonwijk. Hoewel er geen directe doorstroming van de plas is, staat de plas wel in verbinding met het omringende water.

Waterkwaliteit Slecht
Bekijk alle faciliteiten bij Ruitershorn

Zwemmen bij Woldendorp Tussen 30 minuten en een uur rijden.

20. Friesentherme Emden

Duitsland Emden Binnenbad ± 21 KM vanaf Woldendorp

De Friesentherme Emden biedt een uitgebreid zwemparadijs voor het hele gezin. Voor sportieve zwemmers is er een 25 meter lang sportbad met startblokken en een duikplank. Na het trainen kunt u ontspannen in de goed verwarmde whirlpool. Het ervaringsbad biedt veel plezier met de golfbal en het hindernisparcours. Voor de kleintjes is er een warm peuterbad met glijbaan. Op de speldag zorgen veel waterspeelgoed en een grote hindernisbaan voor afwisseling. Voor individuele sportieve doelen is er ook een veelzijdig instructiebad beschikbaar. In de zomer open we het cabriodak, zodat je kan genieten van het buitenzwembadgevoel.