Recreatieplassen en zwemplassen Zorgvlied en omgeving

Ontdek 10 recreatieplassen rondom Zorgvlied, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vier recreatieplassen. De andere zes recreatieplassen liggen wat verder weg.

Recreatieplassen in de buurt van Zorgvlied Binnen 30 minuten rijden.

2. Drentse Weelde

Hoogersmilde Alleen voor leden of gasten ± 12 KM vanaf Zorgvlied

De zwemlocatie „Drentse Weelde‟ ligt ten noorden van het dorp Hoogersmilde. Voorheen heette de zwemlocatie De Horrebieter. De zwemlocatie bestaat uit 1 zwemplas. De recreatieplas bevindt zich op de gelijknamige camping: „Hub Vakantieparken Drentse Weelde‟ die ook beheerder is van de plas. De plas is geheel omringd door een zandstrand dat variërend is van 1 tot 5 meter breedte. Bij de entree van de plas is een informatiebord aanwezig met informatie betreffend de locatie.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Drentse Weelde

Recreatieplassen bij Zorgvlied Tussen 30 minuten en een uur rijden.

7. Ronostrand

Een Alleen voor leden of gasten ± 28 KM vanaf Zorgvlied

De zwemlocatie is gelegen in het recreatiepark Ronostrand te Een in de gemeente Noordenveld. De plas is in 1966 gegraven met als doelstelling zwemplas. Het terrein rondom plas is grotendeels omzoomd door een houtwal. Aan de zuidkant wordt de recreatieplas begrensd door de camping en aan de westkant ligt de parkeerplaats. Het Ronostrand ligt in landelijk gebied. De omgeving van de plas en het recreatiepark is hoofdzakelijk in agrarisch gebruik.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Ronostrand

10. Strandheem

Opende Recreatieplas ± 33 KM vanaf Zorgvlied Entree

De zwemlocatie Strandheem is gelegen ten noordoosten van de stad Drachten en ten noorden van de Rijksweg A7. Ongeveer één derde van de plas is in eigendom van de gemeente Grootegast en is in gebruik door Partycentrum Het Strandheem. Hier ligt de zwemlocatie. Tweederde van de plas behoort toe aan zandhandel Poelman BV die aan de westzijde van de plas is gevestigd.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Strandheem