Zwemmen Zwaagdijk-West en omgeving

Ontdek 14 zwembaden en 6 natuurzwemplekken dichtbij Zwaagdijk-West, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij acht buitenbaden, vijf binnenbaden, één combibad, vier recreatieplassen en twee open water zwemplekken.

Tip: Wil je heerlijk ontspannen zwemmen? In de aparte categorie Wellness & Sauna vind je alle sauna en wellness locaties in de omgeving.

Zwemmen in de buurt van Zwaagdijk-West Binnen 30 minuten rijden.

2. De Wijzend

Zwaag Binnenbad Buitenbad ± 2 KM vanaf Zwaagdijk-West

Zwembad De Wijzend in Zwaag is een buitenzwembad met een ruim 50-meter wedstrijdbad van 6 banen. Er is een groot recreatiebad met een piratenschip, een 34 meter lange glijbaan en twee kleinere glijbanen. Daarnaast is er een ondiep peuterbad. Op de ruime en zonnige ligweide kunnen spelen in de speeltuin met kabelbaan en een airtrampoline.

3. De Waterhoorn

Hoorn (Noord-Holland) Binnenbad ± 4 KM vanaf Zwaagdijk-West

Zwembad De Waterhoorn in Hoorn heeft vier zwembaden, waaronder een wedstrijdbad en recreatiebad met glijbaan en wildwaterbaan. Ook is er een apart peuterbadje en zijn er verschillende sauna's en bubbelbaden.

6. Het Zwembad

Midwoud Buitenbad ± 7 KM vanaf Zwaagdijk-West

Het Zwembad in Midwoud is een oud openluchtbad met een rijke geschiedenis. Het terrein is ruim opgezet en biedt verschillende faciliteiten zoals zonneweides, schaduwrijke plekken, een terras, schommels, tafeltennis en een springkussen. Het zwembad heeft drie aparte baden, waaronder een groot bad met glijbaan, een klein bad en een peuterbad. Er is altijd gediplomeerd personeel aanwezig. Het Zwembad draait volledig op vrijwilligers, die ervoor zorgen dat het bad goed onderhouden wordt.

8. Zwembad de Spetter

Abbekerk Buitenbad ± 9 KM vanaf Zwaagdijk-West

Zwembad De Spetter in Abbekerk is een verwarmd buitenzwembad met een 25 meter bad voor zwemlessen, banen zwemmen en recreatief gebruik. Het recreatiebad heeft een spuitelement, een kleine glijbaan en een nieuwe spectaculaire grote glijbaan. Voor de allerkleinsten is er een verwarmd peuterbad.

19. Vooroever; Vlietsingel Poel

Medemblik Recreatieplas ± 14 KM vanaf Zwaagdijk-West

Vlietsingel aan het IJsselmeer maakt deel uit van recreatiegebied De Vooroever. Er zijn drie zandstranden. Regattastrand (in de volksmond het Grote strand) ligt ten zuiden van een jachthaven. De andere twee liggen in Vlietsingel Poel (ook wel de Zwemkom genoemd), afgescheiden van het IJsselmeer door een basaltdam.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 3 zwemplekken bij Vooroever; Vlietsingel Poel