Zwemmen 2e Exloƫrmond en omgeving

Ontdek 12 zwembaden en 8 natuurzwemplekken dichtbij 2e Exloƫrmond, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij tien buitenbaden, ƩƩn combibad, een binnenbad, vijf open water zwemplekken en drie recreatieplassen.

Zwemmen 2e ExloƫrmondBinnen 30 minuten auto rijden

1. De Zwaoi

Buitenzwembad Valthermond Ā± 5 KM vanaf 2e ExloĆ«rmond vogelvlucht afstand

Zwembad de Zwaoi in Valthermond heeft een wedstrijdbad van 25 meter met twee duikplanken en een brede glijbaan. Ook is er een recreatiebad en peuterbad aanwezig. Op de speel- en ligweide is genoeg ruimte om te genieten van de zon of te spelen.

2. De Buiner Streng

Buitenzwembad Nieuw-Buinen Ā± 7 KM vanaf 2e ExloĆ«rmond vogelvlucht afstand

Zwembad De Buiner Streng in Nieuw-Buinen heeft een wedstrijdbad van 25 meter en een recreatiebad met kleine glijbaan en peuterbad. Er is een tafeltennistafel, speeltoestellen en een grote zonneweide met schaduw. Ook is er een kiosk en een overdekte tribune.

5. De Leewal

Buitenzwembad Exloo Ā± 9 KM vanaf 2e ExloĆ«rmond vogelvlucht afstand

Zwembad De Leewal in Exloo is een van de mooiste zwembaden in Drenthe. Het recreatiebad heeft een fontein, stroomversnelling en twee grote glijbanen. Voor banenzwemmers is er een wedstrijdbad en voor de kleintjes een peuterbad met zandstrandje. Er zijn speel- en ligweiden met zowel zon als schaduwplekken en een beachvolleybalveld. De uitgebreide horeca biedt zowel binnenruimte als terras.

6. Openluchtzwembad Moekesgat

Buitenzwembad Ter Apel Ā± 11 KM vanaf 2e ExloĆ«rmond vogelvlucht afstand

Openluchtbad Moekesgat in Ter Apel biedt een peuterbad met kleine speeltuin, een ondiep bassin met waterglijbaan, en een diep 25 meter bassin met lage en hoge duikplank. Er is ook een ligweide met speeltuin, verhuur van ligstoelen en een kiosk met versnaperingen. Het zwembad is geopend van 29 april tot en met 2 september 2023.

7. Moekesgat

Recreatieplas Ter Apel Ā± 11 KM vanaf 2e ExloĆ«rmond vogelvlucht afstand

De zwemlocatie ā€œMoekesgatā€ is gelegen te Ter Apel. De plas wordt omgeven door een park en een campingterrein. De campingfunctie is opgeheven.

Waterkwaliteit Goed
Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid WC / Toiletten WC / Toiletten Horeca Horeca Toegankelijk voor invaliden Toegankelijk voor invaliden Speeltoestellen Speeltoestellen Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Drijflijn Ligweide

9. Pagedal

Zwemwater Stadskanaal Ā± 13 KM vanaf 2e ExloĆ«rmond vogelvlucht afstand

Het Pagedal ligt in de plaats Stadskanaal. De badzone is gelegen aan de noordzijde van de plas. Het strand heeft een lengte van ca. 210m en een breedte van ca. 40m. De maximale diepte van de plas is ca. 3,5m.

Waterkwaliteit Uitstekend
Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid WC / Toiletten WC / Toiletten Horeca Horeca EHBO EHBO Honden toegestaan Honden toegestaan Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Drijflijn

10. De Sellingerbeetse

Zwemwater Sellingen Ā± 14 KM vanaf 2e ExloĆ«rmond vogelvlucht afstand

De zwemlocatie Sellingerbeetse is gelegen te Sellingen. Sellingen is een dorp in de gemeente Vlagtwedde in de streek Westerwolde aan de Ruiten Aa. De zwemlocatie Sellingerbeetse is gelegen in het natuurgebied ā€œHet Sellingerveldā€. De badzone van zwemlocatie Sellingerbeetse is gelegen ten westen van zwemlocatie ā€œDe Papaverā€, wordt omgeven door een bosrand en maakt onderdeel uit van een grote voormalige zandwinning.

Waterkwaliteit Uitstekend
Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Horeca Horeca Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Drijflijn

13. De Barkhoorn

Recreatieplas Sellingen Ā± 17 KM vanaf 2e ExloĆ«rmond vogelvlucht afstand

De zwemlocatie Barkhoornplas is gelegen te Sellingen. Sellingen is een dorp in de gemeente Vlagtwedde in de streek Westerwolde aan de Ruiten Aa. De Barkhoornplas is een geĆÆsoleerde plas. De plas maakt onderdeel uit van natuurlijk campingpark ā€œDe Barkhoornā€.

Waterkwaliteit Uitstekend
Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid WC / Toiletten WC / Toiletten EHBO EHBO Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Drijflijn Ligweide

14. Speelvijver Emmercompascuum

Zwemwater Emmer-Compascuum Ā± 17 KM vanaf 2e ExloĆ«rmond vogelvlucht afstand

De zwemlocatie speelvijver is gelegen te Emmer-CompascuĆ¼m. De badzone van de zwemlocatie is gelegen in een kom aan de westzijde van een grotere plas.

Waterkwaliteit Uitstekend
Faciliteiten onbekend

15. Recreatievijver

Zwemwater Emmer-Compascuum Ā± 17 KM vanaf 2e ExloĆ«rmond vogelvlucht afstand

De zwemlocatie Recreatievijver is gelegen te Emmer-CompascuĆ¼m. De badzone van de zwemlocatie is gelegen in een kom aan de noordzijde van een grotere plas. Het aangrenzende strand heeft een lengte van ca. 50m en is ca. 25 breed.

Waterkwaliteit Uitstekend
Speeltoestellen Speeltoestellen Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Drijflijn Ligweide Speelweide

16. Zwembad de Barkhoorn

Buitenzwembad Sellingen Ā± 18 KM vanaf 2e ExloĆ«rmond vogelvlucht afstand

Zwembad De Barkhoorn in Sellingen is een prachtig openluchtzwembad met een recreatiebad met glijbaan, een 25 meter bad met hoge en lage duikplank, peuterbad, ligweide met speeltuin, verhuur van ligstoelen en een kiosk met lekkers. Het zwembad is geopend van 29 april tot en met 2 september 2023.

17. 'T Nije Hemelriek

Zwemwater Gasselte Ā± 19 KM vanaf 2e ExloĆ«rmond vogelvlucht afstand

De zwemlocatie ā€œā€™t Nije Hemelriekā€ is gelegen in Gasselte. Het gehele oppervlak van de plas wordt gebruikt als zwemzone. Het strand gelegen rondom de plas heeft een omtrek van ca. 630m en heeft een breedte variĆ«rend van ca. 15-40m. De diepte van de plas is ca. 2,00 m

Waterkwaliteit Uitstekend
Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Horeca Horeca Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Ligweide Speelweide

18. Aquarena

Zwembad Emmen Binnen Ā± 19 KM vanaf 2e ExloĆ«rmond vogelvlucht afstand

Aquarena biedt verschillende zwembaden aan voor alle doelgroepen. Het recreatiebad heeft een interactieve glijbaan en een grote bubbelbank om te ontspannen. Het doelgroepenbad heeft een klimwand en een springplank. Het wedstrijdbad heeft acht banen en een tribune om wedstrijden te bekijken. Voor de kleintjes is er een Doe & Ontdek gedeelte met genoeg te doen in het verwarmde bad. Na het zwemmen kun je ontspannen in de sauna, infraroodcabine en stoomcabine of op de zonneweide.

19. 'T Gasselterveld

Recreatieplas Gasselte Ā± 19 KM vanaf 2e ExloĆ«rmond vogelvlucht afstand

De zwemlocatie ā€œā€™t Gasselterveldā€ is gelegen in Gasselte. Het noordoostelijk deel van de plas is verondiept en gelegen rond een eilandje. Dit deel wordt gebruikt als zwemzone. Het strand gelegen rondom het eiland heeft een omtrek van ca. 500m en heeft een breedte van ca. 100m. De diepte van de plas in de zwemzone is ca. 2,00 m. Buiten de zwemzone zeer diepe plas. Pas op! Verdrinkingsgevaar door onderkoeling door koude waterstromen.

Waterkwaliteit Uitstekend
Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Horeca Horeca Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Drijflijn Ligweide Speelweide

20. Bosbad Noord-Sleen

Buitenzwembad Noord-Sleen Ā± 20 KM vanaf 2e ExloĆ«rmond vogelvlucht afstand

Bij Bosbad Noord-Sleen vind je een gezellig en verwarmd buitenzwembad in de bossen. Vanaf 29 april tot en met 10 september 2023 kun je hier terecht voor banen zwemmen, sporten in het water of een gezellige dag met het gezin. Zoef van de glijbaan, speel in de speeltuin en geniet van iets lekkers bij de kiosk.