Binnenzwembaden 2e Exloƫrmond en omgeving

Ontdek 12 binnenzwembaden dichtbij 2e Exloƫrmond, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vijf binnenbaden, drie subtropische zwembaden en ƩƩn combibad. De andere drie binnenzwembaden liggen wat verder weg. Drie van de binnenzwembaden bevinden zich over de grens.

Binnenzwembaden in de buurt van 2e Exloƫrmond Binnen 30 minuten rijden.

1. Hunzedal

Borger Buitenzwembad Ā± 12 KM vanaf 2e ExloĆ«rmond vogelvlucht afstand

In het hart van Borger ligt het binnenbad Hunzedal, een veelzijdige zwemlocatie die het hele jaar door geopend is voor een breed scala aan wateractiviteiten. Of je nu komt voor recreatief zwemmen, het trekken van baantjes of het volgen van zwemlessen, dit zwembad biedt voor ieder wat wils. Naast de zwemmogelijkheden kunnen bezoekers ook genieten van de aanwezige zonnebank en sauna, ideaal voor ontspanning na een actieve zwemsessie.

Vanwege onderhoudswerkzaamheden bij Zwembad Hunzedal zijn het recreatiebad, de zonnebank en de sauna vanaf 8 januari tot 4 maart 2024 gesloten. Het wedstrijdbad is gesloten van 8 januari tot 14 januari 2024. Van 14 januari t/m 4 maart 2024 is het wedstrijdbad uitsluitend geopend voor zwemlessen, schoolzwemmen, les aan doelgroepen en banenzwemmen.

2. Aquarena

Emmen Ā± 19 KM vanaf 2e ExloĆ«rmond vogelvlucht afstand

Aquarena biedt verschillende zwembaden aan voor alle doelgroepen. Het recreatiebad heeft een interactieve glijbaan en een grote bubbelbank om te ontspannen. Het doelgroepenbad heeft een klimwand en een springplank. Het wedstrijdbad heeft acht banen en een tribune om wedstrijden te bekijken. Voor de kleintjes is er een Doe & Ontdek gedeelte met genoeg te doen in het verwarmde bad. Na het zwemmen kun je ontspannen in de sauna, infraroodcabine en stoomcabine of op de zonneweide.

3. Zwembad De Barlage

Vlagtwedde Ā± 23 KM vanaf 2e ExloĆ«rmond vogelvlucht afstand

Zwembad de Barlage in Vlagtwedde heeft een peuterbad, recreatiebad met glijbaan en stroomversnelling, whirlpool en een diep instructiebad van 25 x 12,5 meter. De watertemperatuur varieert tussen de 28.8 en 31.8 graden Celsius.

4. Hof van Saksen

Rolde Subtropisch Zwembad Ā± 25 KM vanaf 2e ExloĆ«rmond vogelvlucht afstand

In het Hof van Saksen vind je 5 spectaculaire glijbanen. De Intenso, een gigantisch hoge bandenglijbaan. De Bombo, de grootste indoor waterglijbaan ter wereld, hier ervaar je het gevoel van de vrije val. Je glijdt met 60km door de 115 meter lange Presto. In de 200 meter lange Saltato glij je door 4 trechters. De Subito is een nieuwe bandenglijbaan, met een ronding waar je in rondtolt. Door alle lichteffecten beleef je een echte reis tussen de sterren. De glijbanen zijn voor 8 jaar en ouder (of onder begeleiding) en een minimale lengte van 120cm.

Naast spectaculaire glijbanen is er ook een 107 meter lange wildwaterbaan, een speelbad, een muzikaal peuterbad, een 25-meter zwembad, bubbelbad en voor de zomerse dagen een recreatiemeer met strand.

Je kan hier een dagje komen zwemmen, maar let op: in het weekend en tijdens schoolvakanties in Nederland, Duitsland en Belgiƫ hebben alleen resort-gasten toegang. Bel altijd voor beschikbaarheid naar: +31(0)592 24 59 50

5 spectaculaire glijbanen

5. Parc Sandur

Emmen Ā± 26 KM vanaf 2e ExloĆ«rmond vogelvlucht afstand

Parc Sandur heeft een compact zwembad met glijbaan, stroomversnelling, kinderbad, bubbelbad en een sauna. Een deel van het bad is 25-meter om ontspannen banen te zwemmen. Dagkaarten zijn vaak buiten de schoolvakanties beschikbaar.

25-meter zwembad

7. Schloss Dankern - Spassbad Topas

Duitsland Haren (Ems) Subtropisch Zwembad Ā± 28 KM vanaf 2e ExloĆ«rmond vogelvlucht afstand

In Spassbad Topas in SchloƟ Dankern kun je veel beleven. De grote waterspeeltuin nodigt je uit om te spelen en te spetteren. Voor de kleintjes is er een apart peuterbad, terwijl de volwassenen kunnen ontspannen in de whirlpool. Ga van een van de vele glijbanen met een totale lengte van ongeveer 460 meter, voor elke leeftijd is er iets te beleven. Op de vlinderglijbaan glijden de jongste zwemmers het peuterbad in. Op de trioslide in de grote waterspeeltuin kan er met drie personen tegen elkaar geracet worden. Vanaf 12 jaar kun je met een band de spectaculaire trechterglijbaan afglijden. Naast de glijbanen bij het grote hoofdbad vind je in de glijbaantoren de grote Magic Eye met een lengte van meer dan 100 meter en de opwindende turboglijbaan!

8. Zwem- en recreatiebad Tropiqua

Veendam Subtropisch Zwembad Buitenzwembad Ā± 29 KM vanaf 2e ExloĆ«rmond vogelvlucht afstand

Beleef het leukste uitje voor het hele gezin bij Tropiqua. Met een watertemperatuur van 32Ā°C en een exotische omgeving waan je je in de tropen. Er is van alles te beleven voor jong en oud, met attracties zoals glijbanen, een wildwaterkreek en een peuter- en kleuterparadijs. Voor ontspanning kun je terecht in de sauna, en in het restaurant kun je genieten van lekker eten en drinken. Tropiqua heeft ook een zwembad om baantjes te zwemmen.

Binnenzwembaden bij 2e Exloƫrmond Tussen 30 minuten en een uur rijden.

12. DĆ¼nenbad Dƶrpen

Duitsland Dƶrpen Ā± 35 KM vanaf 2e ExloĆ«rmond vogelvlucht afstand

Het DĆ¼nenbad Dƶrpen beschikt over een 52 meter lange turboglijbaan, een 69 meter lange (dubbele) bandenglijbaan, een bubbelbad, twee stoombaden en onderwatermassages. Het bad is gescheiden in een wedstrijddeel met drie 25m banen en een recreatiedeel. Het recreatiedeel heeft een waterval en waterpaddenstoel. Voor de kleintjes is er een apart peuterbad.