Zwemwater Aalst (Noord-Brabant)

Ontdek 20 zwemwaterlocaties dichtbij Aalst (Noord-Brabant), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij negen recreatieplassen, acht open water zwemplekken en drie stranden. Acht van de 20 locaties zijn alleen toegankelijk voor leden of verblijfsgasten.

Zwemwater in de buurt van Aalst (Noord-Brabant) Binnen 30 minuten rijden.

5. Kempervennen (strandbad)

Westerhoven Alleen voor leden of gasten ± 11 KM vanaf Aalst (Noord-Brabant)

Zwemplas De Kempervennen is gelegen op het terrein van het vakantiepark De Kempervennen nabij Westerhoven en Valkenswaard. Het vakantiepark en de zwemplas zijn gelegen in een bosrijke omgeving. De zwemlocatie is aangemerkt als categorie D. Dit betekent dat deze zwemgelegenheid niet officieel is ingericht voor het zwemmen. Er is dus geen toezicht en deze plas wordt ook niet geëxploiteerd.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Kempervennen (strandbad)

8. Het Wolfsven

Mierlo Alleen voor leden of gasten ± 11 KM vanaf Aalst (Noord-Brabant)

Zwemvijver het Wolfsven is een ven gelegen op een camping bij de Luchensche heide en de Molenheide in de gemeente Mierlo. De camping maakt deel uit van Bospark het Wolfsven. Het Bospark heeft 3 vennen: een visvijver, een roei- en surfvijver en een zwemplas. De roei- en surfvijver en de visvijver staan met elkaar in verbinding. Bij een te hoog peil in de zwemvijver kan er water vanuit de zwemvijver richting de roei- en visvijver stromen, maar niet andersom. De zwemvijver staat verder niet in verbinding met ander oppervlaktewater.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Het Wolfsven

11. Ter Spegelt

Eersel Strandje ± 18 KM vanaf Aalst (Noord-Brabant) Entree

De zwemplas Ter Spegelt maakt deel uit van het recreatiecentrum Ter Spegelt te Eersel. Op het recreatiecentrum bevinden zich drie buitenplassen: de zwemplas, de buffer- of duikplas en de grote plas. Daarnaast bevindt zich op het recreatiecentrum een overdekt zwembad dat bestaat uit een chloorbad en een overdekte zwemplas.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 3 zwemplekken bij Ter Spegelt

13. Oostappen

Ommel Recreatieplas ± 24 KM vanaf Aalst (Noord-Brabant) Entree

Strandbad Prinsenmeer Oostappen is onderdeel van het recreatiepark Prinsenmeer. De plas bevindt zich in bosrijk gebied in Asten-Ommel ten noorden van de A67 / E34. De plas is vrij toegankelijk voor campingbewoners van het recreatiepark Prinsenmeer. Daarnaast kunnen dagjesmensen een kaart kopen om gebruik te mogen maken van de plas. De plas mag in principe slechts gebruikt worden tussen zonsopgang en zonsondergang.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 3 zwemplekken bij Oostappen

14. Berkendonk

Helmond Recreatieplas ± 25 KM vanaf Aalst (Noord-Brabant)

Zwemplas Berkendonk is een vrij toegankelijke zwemplas en wordt beheerd door de gemeente Helmond. De zwemlocatie ligt in het westelijke deel van de plas. Er zijn twee zwemstranden, een zuidelijk en een noordelijk strand, maar deze worden als één zwemlocatie beschouwd. Het noordelijke strand is gedeeltelijk een naturistenstrand

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 2 zwemplekken bij Berkendonk