Zwemmen Aalst (Noord-Brabant) en omgeving

Ontdek 15 zwembaden en 5 natuurzwemplekken dichtbij Aalst (Noord-Brabant), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zes binnenbaden, vier combibaden, twee waterspeeltuinen, twee buitenbaden, één subtropisch zwembad, drie recreatieplassen, een strandje en een open water zwemplek.

Tip: Wil je heerlijk ontspannen zwemmen? In de aparte categorie Wellness & Sauna vind je alle sauna en wellness locaties in de omgeving.

Zwemmen in de buurt van Aalst (Noord-Brabant) Binnen 30 minuten rijden.

1. Nationaal zwemcentrum de Tongelreep

Eindhoven Binnenbad Buitenbad ± 3 KM vanaf Aalst (Noord-Brabant)

Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep biedt een diversiteit aan zwembaden voor alle zwemmers. Het instructiebad heeft een beweegbare bodem en is geschikt voor zwem- en bewegingslessen voor de allerkleinsten. Het reactiveringsbad is warmer dan de andere baden en bevat een whirlpool en bruisbank, ideaal voor therapeutisch zwemmen en senior fit. Het 25-meterbad is geschikt voor baantjes zwemmen en zwem- en bewegingslessen. Het 50-meterbad beschikt over tien banen en is geschikt voor (inter)nationale wedstrijden. Het springbad is speciaal geschikt voor schoon- en synchroonspringen en heeft een duiktoren. Het trainingsbad is 50 meter lang en bevat de laatste technieken om zwemtoppers optimaal te laten presteren.

3. De Wedert

Valkenswaard Binnenbad Buitenbad ± 5 KM vanaf Aalst (Noord-Brabant)

De Wedert beschikt over een binnen- en buitenbad. Het binnenbad heeft een afmeting van 25 bij 15 meter en varieert in diepte van 1,40 tot 3,50 meter, inclusief springplanken van 1 en 3 meter hoog. Voor de jongere bezoekers is er een apart instructiebad. Het buitenbad is niervormig en loopt af tot 1,20 meter diepte, naast een duikbassin van 4 meter diep met duikplanken. Er is een mooie groene ligweide met speeltoestellen en een terras met horeca.

6. City Sport Veldhoven

Veldhoven Binnenbad ± 7 KM vanaf Aalst (Noord-Brabant)

City Sport Veldhoven beschikt over een 25-meter bad, een multifunctioneel bad (20×10 meter) en een therapie bad, waar je heerlijk kunt (leren) zwemmen en actief kunt bewegen.

8. Bath Geldrop

Geldrop Binnenbad ± 8 KM vanaf Aalst (Noord-Brabant)

Bath is een zwemschool met een zwembad van 6 x 12 meter. Naast zwemles en spetterlessen voor baby’s en peuters kun je er ook 6 dagen in de week recreatief zwemmen. Tijdens het recreatief zwemmen kun je gebruik maken van de whirlpool en sauna.

9. Aqua Mundo - De Kempervennen

Westerhoven Subtropisch zwembad ± 11 KM vanaf Aalst (Noord-Brabant)

De Kempervennen heeft een Aqua Mundo met een golfslagbad, wildwaterbaan, snorkelbad en Kinder-doe-bad in een Egyptisch thema. Daarnaast is er een lang zandstrand aan het meer met gemarkeerd zwemgedeelte.

Het zwemparadijs heeft twee gave glijbanen. De Aqua Loop is de eerste loopinglijbaan van Nederland. Je schiet omlaag met zo'n 50 kilometer per uur en hebt het gevoel dat je een looping maakt. In de Aqua Racer ga je met z'n tweeën in een rubberband de 105 meter lange glijbaan af.

overzichtsfoto de kempervennen

12. Ir. Ottenbad

Eindhoven Binnenbad Buitenbad ± 12 KM vanaf Aalst (Noord-Brabant)

Het ir. Ottenbad in Eindhoven biedt een recreatiebad, 25-meterbad, instructiebad, therapiebad, peuterbaden en buitenbad met glijbaan. Het is een gezellig familiebad waar jong en oud elke dag van de week kunnen genieten van een frisse duik.

13. Speelpark de Splinter

Eindhoven Waterspeeltuin ± 12 KM vanaf Aalst (Noord-Brabant)

Speelpark De Splinter in Eindhoven heeft een nieuw zwembad dat naar verwachting medio 2023 opent. Het openluchtspeelparadijs biedt verder diverse speel- en ontdekmogelijkheden voor kinderen in een natuurlijke, sociale en veilige omgeving.

14. Zwembad 't Wolfsven

Mierlo Binnenbad ± 13 KM vanaf Aalst (Noord-Brabant)

Het zwembad beschikt over 3 verschillende binnenbaden, een whirlpool en 2 kleine glijbanen. Voor de kleintjes is er een apart kleuterbad met een kleine glijbaan. Het meenemen van opblaasbare elementen is toegestaan in de ondiepe gedeelten van het zwembad. In het diepe gedeelte worden deze elementen niet toegelaten.

15. Feel fit Center Nuenen

Nuenen Binnenbad ± 13 KM vanaf Aalst (Noord-Brabant)

Feel Fit Center Nuenen biedt diverse zwemactiviteiten aan, waaronder groepslessen en het Zwem ABC. Of je nu aan je conditie wil werken of wil ontspannen in het water, er is voor ieder wat wils. Naast baantjes trekken tijdens recreatief zwemmen, zijn er ook groepslessen zoals aquarobics en aquajogging.

17. Speeltuin de Bucht

Bergeijk Buitenbad ± 14 KM vanaf Aalst (Noord-Brabant)

Speeltuin de Bucht heeft twee zwembaden met glijbanen, waarvan één verwarmd is voor de allerkleinsten. Er is een zitruimte voor ouders en een vernieuwde omkleedruimte. Het zwembad is geopend van 1 juni tot en met 4 september.

19. De Albatros

Eersel Binnenbad ± 16 KM vanaf Aalst (Noord-Brabant)

Zwembad De Albatros in Eersel beschikt over een wedstrijdbad en een instructiebad. Het zwembad is geschikt voor iedereen, inclusief mensen met een beperking.

20. Zwembad De Dolfijn

Best Buitenbad ± 17 KM vanaf Aalst (Noord-Brabant)

Zwembad De Dolfijn in Best is een openluchtzwembad gelegen op sportpark Leemkuilen aan de zuidkant van Best. Het zwemseizoen loopt van 29 april t/m 10 september en het zwembad is dagelijks geopend van 10.30-16.00 uur.