Strand Albergen en omgeving

Ontdek 10 stranden rondom Albergen, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vier recreatieplassen en één strandje. De andere vijf stranden liggen wat verder weg.

Stranden in de buurt van Albergen Binnen 30 minuten rijden.

3. Het Lageveld

Wierden Recreatieplas ± 15 KM vanaf Albergen

Recreatieplas het Lageveld is in twee fasen aangelegd: de surfvijver is ontstaan door de zandzuiger die gebruikt werd bij zandwinning. De rest van de plas, de zwemvijver en kleutervijver, is uitgegraven. Het zwemgedeelte is maximaal 1,80 meter diep en in het speciaal voor kinderen ingerichte deel is de waterdiepte maximaal 0,8 meter.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 2 zwemplekken bij Het Lageveld

Stranden bij Albergen Tussen 30 minuten en een uur rijden.

6. Oldemeyer West

Rheeze Recreatieplas ± 31 KM vanaf Albergen

ATTENTIE! Eerdere gerapporteerde huidklachten blijken op basis van onderzoek niet aan het zwemwater te relateren. Er is zijn wel nesten van de Eikenprocessierups in bomen waargenomen. De zwemplas de Oldemeyer is een geïsoleerde plas en ligt omsloten in het bosgebied Diffelerveld. De totale oppervlakte van de plas is iets minder dan 6 hectare.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Oldemeyer West

7. Camping De Poppe

Markelo Alleen voor leden of gasten ± 31 KM vanaf Albergen

In het Recreatiepark De Poppe bij Markelo in de provincie Overijssel ligt het zwemwater De Poppe. Het is een kleine gegraven zwemplas, die alleen voor campinggasten toegankelijk is. Het park ligt in het buitengebied aan de noordwestzijde van Markelo. Het strand van De Poppe ligt aan de noordzijde van de plas. Er staan verschillende speeltoestellen en er is een groot springkussen. Langs het water liggen surfplanken en er is een vlot op het water aanwezig. Er zijn twee ballenlijnen in het water.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Camping De Poppe

9. Vakantiepark Het Stoetenslagh

Rheezerveen Alleen voor leden of gasten ± 37 KM vanaf Albergen

De zwemplas Het Stoetenslagh is een geïsoleerde plas die voornamelijk gevoed wordt door grondwater. De plas bevindt zich op het terrein van camping Het Stoetenslagh en is alleen toegankelijk voor campinggasten. Het zandstrand is rondom vrijwel de hele plas gesitueerd. De oevers zijn, op een klein stukje na, niet begroeid. In totaal heeft de plas een oppervlakte van ongeveer 19.745 m2.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Vakantiepark Het Stoetenslagh

10. Heidepark Lemelerveld

Lemelerveld Recreatieplas ± 38 KM vanaf Albergen Entree

Zwembad Heidepark is een natuurzwembad en ligt aan de gelijknamige weg in Lemelerveld. Het zwembad is gelegen in een bosrijke omgeving.De plas wordt gebruikt om te zwemmen en zonnen en is via één ingang bereikbaar. Naast een zonnestrand en een weide zijn er twee volleybalvelden ingericht. Deze locatie is niet gratis toegankelijk.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Heidepark Lemelerveld