Recreatieplassen en zwemplassen Wierden en omgeving

Ontdek 10 recreatieplassen dichtbij Wierden, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij tien recreatieplassen. Eén recreatieplas ligt er in Wierden zelf.

Recreatieplassen in de buurt van Wierden Binnen 30 minuten rijden.

5. Camping De Poppe

Markelo Alleen voor leden of gasten ± 19 KM vanaf Wierden

In het Recreatiepark De Poppe bij Markelo in de provincie Overijssel ligt het zwemwater De Poppe. Het is een kleine gegraven zwemplas, die alleen voor campinggasten toegankelijk is. Het park ligt in het buitengebied aan de noordwestzijde van Markelo. Het strand van De Poppe ligt aan de noordzijde van de plas. Er staan verschillende speeltoestellen en er is een groot springkussen. Langs het water liggen surfplanken en er is een vlot op het water aanwezig. Er zijn twee ballenlijnen in het water.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Camping De Poppe

7. Heidepark Lemelerveld

Lemelerveld Recreatieplas ± 24 KM vanaf Wierden Entree

Zwembad Heidepark is een natuurzwembad en ligt aan de gelijknamige weg in Lemelerveld. Het zwembad is gelegen in een bosrijke omgeving.De plas wordt gebruikt om te zwemmen en zonnen en is via één ingang bereikbaar. Naast een zonnestrand en een weide zijn er twee volleybalvelden ingericht. Deze locatie is niet gratis toegankelijk.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Heidepark Lemelerveld

8. Oldemeyer West

Rheeze Recreatieplas ± 27 KM vanaf Wierden

ATTENTIE! Eerdere gerapporteerde huidklachten blijken op basis van onderzoek niet aan het zwemwater te relateren. Er is zijn wel nesten van de Eikenprocessierups in bomen waargenomen. De zwemplas de Oldemeyer is een geïsoleerde plas en ligt omsloten in het bosgebied Diffelerveld. De totale oppervlakte van de plas is iets minder dan 6 hectare.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Oldemeyer West