Zwemmen Alphen (Gelderland) en omgeving

Ontdek 7 zwembaden en 13 natuurzwemplekken dichtbij Alphen (Gelderland), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zes binnenbaden, één buitenbad, acht recreatieplassen, vier stranden en een open water zwemplek.

Zwemmen in de buurt van Alphen (Gelderland) Binnen 30 minuten rijden.

2. De Zeven Morgen

Dreumel Buitenbad ± 5 KM vanaf Alphen (Gelderland)

Zwembad de Zeven Morgen, gelegen in het hart van Dreumel, is een familievriendelijke bestemming die uitnodigt tot ontspanning en plezier. Het peuterbad, extra verwarmd en voorzien van comfortabele banken, garandeert veilig waterplezier voor de allerkleinsten. Het recreatiebad, met een schuin aflopende bodem en diverse speeltoestellen, is ideaal voor onbezorgd spelen en zwemmen. Voor de meer ervaren zwemmers is er het wedstrijdbad, uitgerust met een lage duikplank en startblokken. Over het terrein verspreid vindt men diverse speeltoestellen zoals wipwaps, schommels en klimrekken.

6. Zwembad Waalslag

Tiel Binnenbad ± 11 KM vanaf Alphen (Gelderland)

Zwembad Waalslag in Tiel is een modern sportcentrum met drie ruime zwembaden, waaronder een recreatiebad met glijbaan en apart peuter- en kleuterbassin. Voor sportieve activiteiten en ontspanning ben je hier aan het juiste adres. Het zwembad is toegankelijk voor mindervaliden.

8. De Kreek

Kerkdriel Binnenbad ± 14 KM vanaf Alphen (Gelderland)

Zwembad De Kreek in Kerkdriel beschikt over vijf zwembaden, waaronder een wedstrijdbad en een buitenzwembad met bruisbank en walldouche. Er is een 60 meter lange glijbaan.

12. Groote Wielen

Rosmalen Strandje ± 16 KM vanaf Alphen (Gelderland)

Ten noordoosten van ’s-Hertogenbosch ligt de VINEX wijk De Groote Wielen. In deze wijk is veel water aanwezig. De Centrale Plas heeft met 39 ha het grootste oppervlak (HAS, 2008). De Centrale Plas wordt in het noorden begrensd door agrarisch gebied en in het zuiden door stedelijk gebied. De Centrale Plas is ontstaan tijden de realisatie van het gebied. Het zwemstrand in de Centrale Plas ligt aan de zuidkant.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Groote Wielen

15. De Sportwaard

Zaltbommel Binnenbad ± 20 KM vanaf Alphen (Gelderland)

De Sportwaard heeft een wedstrijdbad en een doelgroepenbad met verstelbare bodem. Voor de kleintjes is er een peuterbad met glijbaan en fonteintjes. Ontspanning is mogelijk in het bubbelbad of op het terras. De stoomcabine biedt een rustgevende ervaring.

18. Zwembad 't Gastland

Rhenen Binnenbad ± 22 KM vanaf Alphen (Gelderland)

Sport- en Recreatiecentrum 't Gastland in Rhenen heeft een wedstrijdbad met duikplank en een instructiebad. Het instructiebad heeft een gemiddelde watertemperatuur van 31°C en kan variëren in diepte van 0,45 meter tot 1,20 meter.