Zwemwater Amstelhoek

Ontdek 20 zwemwaterlocaties dichtbij Amstelhoek, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij twaalf recreatieplassen, zes open water zwemplekken en twee stranden. Twee van de 20 locaties zijn alleen toegankelijk voor leden of verblijfsgasten.

Zwemwater in de buurt van Amstelhoek Binnen 30 minuten rijden.

4. Vinkeveense Plassen

Vinkeveen Recreatieplas ┬▒ 11 KM vanaf Amstelhoek

De Vinkeveense Plassen zijn gelegen ten zuiden van Amsterdam, tussen de snelweg A2 en de plaats Vinkeveen in recreatiegebied Winkelpolder. Het totale oppervlak van het open water is ongeveer 960 ha. De Vinkeveense Plassen bestaan uit de Zuidplas, de Kleine plas en de Noordplas. De zwemstranden liggen alle in de Noordplas. De recreatie-eilanden zijn kunstmatig. De zwemlocatie ligt aan de noordkant van eiland 5 aan het diepe en open water van de Noordplas. Via een fiets-/loopbrug is dit eiland verbonden met eiland 4 waardoor de zwemlocatie ook vanaf de vaste oever bereikbaar is. Het eiland is uitermate geschikt voor kinderen vanwege de afgeschermde zwemzone met strandje en de vele speelattributen.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 6 zwemplekken bij Vinkeveense Plassen

18. Recreatieplas Toolenburg

Hoofddorp Recreatieplas ┬▒ 19 KM vanaf Amstelhoek

De Speelvijver is een van de twee offici├źle zwemplekken van Recreatieplas Toolenburg, een recreatiegebied in de gemeente Haarlemmermeer. Aan de noordoostkant grenst het gebied aan een park waar gewandeld en gespeeld kan worden. Ten zuidoosten van de plas mag de natuur zijn gang gaan. De westzijde is bedoeld voor oever- en waterrecreatie. In dit gebied kunt u zonnen, zwemmen en surfen. De Speelvijver is gescheiden van de grote plas door een strekdam.

Waterkwaliteit Slecht
Bekijk faciliteiten bij alle 2 zwemplekken bij Recreatieplas Toolenburg

19. De Meent

Breukelen Alleen voor leden of gasten ┬▒ 19 KM vanaf Amstelhoek

Zwembad De Meent ligt ten oosten van Breukelen, te midden van het petgatengebied 'de Kievitsbuurt', dat grenst aan de Loosdrechtse plassen. Er zijn verschillende badzones voor kleuters tot 80 cm diepte en na de steiger een dieper gedeelte >250 cm met 2 duikplanken, een loopmat en een steiger.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij De Meent