Recreatieplassen en zwemplassen Amstenrade en omgeving

Ontdek 10 recreatieplassen dichtbij Amstenrade, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij tien recreatieplassen.

Recreatieplassen in de buurt van Amstenrade Binnen 30 minuten rijden.

2. EuroParcs Limburg

Susteren Alleen voor leden of gasten ± 19 KM vanaf Amstenrade

Zwemplas Hommelheide ligt in de gemeente Echt-Susteren (L). De zwemplas staat in direct contact met het grondwater. Er vindt verder geen uitwisseling van oppervlaktewater plaats met de omgeving. De zwemplas is vrij toegankelijk voor gasten van Landgoed Hommelheide. Daarnaast kunnen enkel inwoners uit de gemeente Echt-Susteren een dagkaart kopen bij de receptie. Dit alleen op vertoon van hun legitimatiebewijs.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij EuroParcs Limburg

3. Dilkensplas

Ohé en Laak Recreatieplas ± 27 KM vanaf Amstenrade Entree

Het dagstrand de Maasterp (Dilkensplas) ligt in het oostelijk winterbed van de Maas in de plaats Ohé en Laak. Ohé en Laak ligt samen met Stevensweert op het “Eiland in de Maas” op de grens tussen België en Nederland. Het dagstrand ligt ten westen van de kern Ohé en Laak en is niet vrij toegankelijk. Het zwemwater Dilkensplas wordt in het westen begrensd door de Maas. In het zuiden en westen van de plas staan veel bomen en struiken op de oever. In het oosten ligt de camping De Maasterp. In het zuidoosten is een jachthaven aanwezig. De Dilkensplas heeft een oppervlak van ca. 15 ha. De zwemzone is circa 0,55 ha groot. Er is geen toezicht op de zwemmers aanwezig.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Dilkensplas

5. Plas WRC Eijsden Oost Maarland Noord

Eijsden Alleen voor leden of gasten ± 28 KM vanaf Amstenrade

De zwemwaterlocatie Plas WRC Eijsden, Oost-Maarland Noord, ligt in het oostelijke winterbed van de Maas. De zwemwaterlocatie is gelegen in de gemeente Eijsden-Margraten in het noordelijk deel van “Recreatiepark Dagstrand Oost-Maarland”. Het strand van de zwemlocatie ligt aan de oostzijde van de plas.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij Plas WRC Eijsden Oost Maarland Noord

6. Plas Wrc Eijsden

Eijsden Recreatieplas ± 28 KM vanaf Amstenrade Entree

De zwemwaterlocatie Plas WRC Eijsden, Oost-Maarland Zuid, ligt in het oostelijke winterbed van de Maas. De zwemwaterlocatie is onderverdeeld in 2 zwemplekken, namelijk dagstrand Fun Valley en recreatiestrand camping de Oosterdriessen. De stranden van de zwemlocatie liggen aan de oostzijde van de plas. Aan de westzijde van de zwemwaterlocatie bevindt zich de Maas.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk faciliteiten bij alle 2 zwemplekken bij Plas Wrc Eijsden

8. Recreatiestrand Comfortparc Wessem

Wessem Alleen voor leden of gasten ± 31 KM vanaf Amstenrade

De zwemlocatie Recreatiestrand Comfortparc Wessem (Koeweide) is gelegen aan de Munsterse Speije op circa 2 km afstand ten zuidoosten van Thorn. De Munsterse Speije staat in open verbinding met de Maas. Het dagstrand is een onderdeel van de camping en jachthaven, en alleen toegankelijk voor bezoekers hiervan. De jachthaven ligt aan de noordzijde van de ‘pier’, terwijl de zwemzone zich aan de zuidzijde bevindt. Op de pier is de camping gelegen.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Recreatiestrand Comfortparc Wessem

9. Dagstrand De Grote Hegge

Thorn Recreatieplas ± 32 KM vanaf Amstenrade

Zwemwaterlocatie Dagstrand Grote Hegge ligt ten zuiden van de plaats Thorn en is te bereiken via de Grootheggerlaan. De Grote Hegge is ontstaan als gevolg van een grootschalige grindafgraving en heeft een oppervlakte van 83 ha met als hoofdfunctie ecologie. De nevenfuncties die aan dit water zijn toegekend zijn viswater voor karperachtigen, zwemwater en recreatiewater. Dagstrand Grote Hegge is een zandstrand en direct aan het zandstrand is een groot bos- en natuurgebied gelegen

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Dagstrand De Grote Hegge