Buitenzwembaden Barger-Compascuum en omgeving

Ontdek 12 buitenzwembaden dichtbij Barger-Compascuum, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij twaalf buitenbaden. Twee van de buitenzwembaden bevinden zich over de grens.

Buitenzwembaden zijn meestal van mei tot half september geopend. Deze informatie vind je op de websites van de zwembaden zelf.

Buitenzwembaden in de buurt van Barger-Compascuum Binnen 30 minuten rijden.

5. Openluchtzwembad Moekesgat

Ter Apel Buitenbad ± 19 KM vanaf Barger-Compascuum

Openluchtbad Moekesgat in Ter Apel biedt een peuterbad met kleine speeltuin, een ondiep bassin met waterglijbaan, en een diep 25 meter bassin met lage en hoge duikplank. Er is ook een ligweide met speeltuin, verhuur van ligstoelen en een kiosk met versnaperingen. Het zwembad is geopend van 29 april tot en met 2 september 2023.

6. De Zwaoi

Valthermond Buitenbad ± 20 KM vanaf Barger-Compascuum

Zwembad de Zwaoi in Valthermond heeft een wedstrijdbad van 25 meter met twee duikplanken en een brede glijbaan. Ook is er een recreatiebad en peuterbad aanwezig. Op de speel- en ligweide is genoeg ruimte om te genieten van de zon of te spelen.

7. Bosbad Noord-Sleen

Noord-Sleen Buitenbad ± 22 KM vanaf Barger-Compascuum

Bij Bosbad Noord-Sleen vind je een gezellig en verwarmd buitenzwembad in de bossen. Vanaf 29 april tot en met 10 september 2023 kun je hier terecht voor banen zwemmen, sporten in het water of een gezellige dag met het gezin. Zoef van de glijbaan, speel in de speeltuin en geniet van iets lekkers bij de kiosk.

8. De Leewal

Exloo Buitenbad ± 23 KM vanaf Barger-Compascuum

Zwembad De Leewal in Exloo is een van de mooiste zwembaden in Drenthe. Het recreatiebad heeft een fontein, stroomversnelling en twee grote glijbanen. Voor banenzwemmers is er een wedstrijdbad en voor de kleintjes een peuterbad met zandstrandje. Er zijn speel- en ligweiden met zowel zon als schaduwplekken en een beachvolleybalveld. De uitgebreide horeca biedt zowel binnenruimte als terras.

9. Emsbad

Duitsland Meppen Buitenbad ± 23 KM vanaf Barger-Compascuum

Het Emsbad heeft binnen een wedstrijdbad, een instructiebad en een duikbad met springplanken. Er is een kinderparadijs met waterfonteinen en een kleine glijbaan. Het buitenzwembad beschikt naast een zwembad voor baantjes ook over een ondiep gedeelte met een glijbaan en andere waterattracties. Het buitenzwembad is verbonden met het binnenbad, zodat een bezoek ook bij wisselvallig weer de moeite waard is. Buiten vind je ook een beachvolleybalveld, badmintonvelden, een modder speelplaats en een ligweide.

11. Zwembad Zweeloo

Zweeloo Buitenbad ± 29 KM vanaf Barger-Compascuum

Zwembad Zweeloo is een prachtig verwarmd zwembad in het dorp Zweeloo. Het heeft een 25 meter bad, een ondiep gedeelte met een loopmat, een apart kinderbad en een grote glijbaan die eindigt in het diepe bad. Op de speel/ligweide kun je genieten van de zon en er is een pannakooi en tafeltennistafel voor actieve ontspanning.

12. Freibad Lathen

Duitsland Lathen Buitenbad ± 29 KM vanaf Barger-Compascuum

Het Freibad Lathen biedt zwemplezier voor jong en oud. Het zwembad beschikt over een 25m x 11m groot zwembad met een maximale diepte van 3,40 m, een 1-meter springplank, een 3-meter duiktoren en een peuterbad met sproeiwaterfonteinen. De gemiddelde watertemperatuur van 25°C maakt zwemmen ook op koelere dagen nog steeds aangenaam. Er zijn twee ligweiden beschikbaar om te zonnebaden of te rusten in de schaduw van de bomen. Waterspeelgoed (ringen, ballen, plezierplanken, enz.) kan worden gehuurd.