Zwemwater Berg (Valkenburg aan de Geul)

Ontdek 20 zwemwaterlocaties rondom Berg (Valkenburg aan de Geul), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vijf recreatieplassen. De andere vijftien zwemwaterlocaties liggen wat verder weg. Tien van de 20 locaties zijn alleen toegankelijk voor leden of verblijfsgasten.

Zwemwater in de buurt van Berg (Valkenburg aan de Geul) Binnen 30 minuten rijden.

1. Plas WRC Eijsden (Hoge Weerd) Maastricht

Maastricht Recreatieplas ± 10 KM vanaf Berg (Valkenburg aan de Geul) Entree

De zwemplek Naturistenvereniging Maasplassen Maastricht ligt in de gemeente Maastricht. De locatie is gelegen tussen de plaatsen Gronsveld en Kanne. In het noorden bevindt zich Maastricht. Op het strand van de zwemwaterlocatie zijn geen honden en paarden toegestaan.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Plas WRC Eijsden (Hoge Weerd) Maastricht

2. Plas WRC Eijsden Oost Maarland Noord

Eijsden Alleen voor leden of gasten ± 11 KM vanaf Berg (Valkenburg aan de Geul)

De zwemwaterlocatie Plas WRC Eijsden, Oost-Maarland Noord, ligt in het oostelijke winterbed van de Maas. De zwemwaterlocatie is gelegen in de gemeente Eijsden-Margraten in het noordelijk deel van “Recreatiepark Dagstrand Oost-Maarland”. Het strand van de zwemlocatie ligt aan de oostzijde van de plas.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij Plas WRC Eijsden Oost Maarland Noord

3. Plas Wrc Eijsden

Eijsden Recreatieplas ± 11 KM vanaf Berg (Valkenburg aan de Geul) Entree

De zwemwaterlocatie Plas WRC Eijsden, Oost-Maarland Zuid, ligt in het oostelijke winterbed van de Maas. De zwemwaterlocatie is onderverdeeld in 2 zwemplekken, namelijk dagstrand Fun Valley en recreatiestrand camping de Oosterdriessen. De stranden van de zwemlocatie liggen aan de oostzijde van de plas. Aan de westzijde van de zwemwaterlocatie bevindt zich de Maas.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk faciliteiten bij alle 2 zwemplekken bij Plas Wrc Eijsden

5. Dilkensplas

Ohé en Laak Recreatieplas ± 36 KM vanaf Berg (Valkenburg aan de Geul) Entree

Het dagstrand de Maasterp (Dilkensplas) ligt in het oostelijk winterbed van de Maas in de plaats Ohé en Laak. Ohé en Laak ligt samen met Stevensweert op het “Eiland in de Maas” op de grens tussen België en Nederland. Het dagstrand ligt ten westen van de kern Ohé en Laak en is niet vrij toegankelijk. Het zwemwater Dilkensplas wordt in het westen begrensd door de Maas. In het zuiden en westen van de plas staan veel bomen en struiken op de oever. In het oosten ligt de camping De Maasterp. In het zuidoosten is een jachthaven aanwezig. De Dilkensplas heeft een oppervlak van ca. 15 ha. De zwemzone is circa 0,55 ha groot. Er is geen toezicht op de zwemmers aanwezig.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Dilkensplas

Zwemwater bij Berg (Valkenburg aan de Geul) Tussen 30 minuten en een uur rijden.

6. EuroParcs Limburg

Susteren Alleen voor leden of gasten ± 31 KM vanaf Berg (Valkenburg aan de Geul)

Zwemplas Hommelheide ligt in de gemeente Echt-Susteren (L). De zwemplas staat in direct contact met het grondwater. Er vindt verder geen uitwisseling van oppervlaktewater plaats met de omgeving. De zwemplas is vrij toegankelijk voor gasten van Landgoed Hommelheide. Daarnaast kunnen enkel inwoners uit de gemeente Echt-Susteren een dagkaart kopen bij de receptie. Dit alleen op vertoon van hun legitimatiebewijs.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij EuroParcs Limburg

8. Dagstrand De Grote Hegge

Thorn Recreatieplas ± 43 KM vanaf Berg (Valkenburg aan de Geul)

Zwemwaterlocatie Dagstrand Grote Hegge ligt ten zuiden van de plaats Thorn en is te bereiken via de Grootheggerlaan. De Grote Hegge is ontstaan als gevolg van een grootschalige grindafgraving en heeft een oppervlakte van 83 ha met als hoofdfunctie ecologie. De nevenfuncties die aan dit water zijn toegekend zijn viswater voor karperachtigen, zwemwater en recreatiewater. Dagstrand Grote Hegge is een zandstrand en direct aan het zandstrand is een groot bos- en natuurgebied gelegen

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Dagstrand De Grote Hegge

9. Recreatiestrand Comfortparc Wessem

Wessem Alleen voor leden of gasten ± 43 KM vanaf Berg (Valkenburg aan de Geul)

De zwemlocatie Recreatiestrand Comfortparc Wessem (Koeweide) is gelegen aan de Munsterse Speije op circa 2 km afstand ten zuidoosten van Thorn. De Munsterse Speije staat in open verbinding met de Maas. Het dagstrand is een onderdeel van de camping en jachthaven, en alleen toegankelijk voor bezoekers hiervan. De jachthaven ligt aan de noordzijde van de ‘pier’, terwijl de zwemzone zich aan de zuidzijde bevindt. Op de pier is de camping gelegen.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Recreatiestrand Comfortparc Wessem

14. Recreatiestrand Resort Marina Oolderhuuske

Roermond Alleen voor leden of gasten ± 50 KM vanaf Berg (Valkenburg aan de Geul)

Zwemlocatie Resort Marina Oolderhuuske ligt in Midden-Limburg in de gemeente Roermond. Het strand met zwemzone ligt ongeveer 1,5 km ten westen van de stad Roermond aan de Maasplas Zuidplas en grenst aan de gelijknamige camping. De Maasplas Zuidplas ligt tussen de Maas en het Lateraalkanaal en is de verbinding tussen de Maas en de Maasplas Noordplas (Hornergriend). Het oppervlak van het zwemstrand en de ligweide is circa 2000 m2. Nabij de camping bevinden zich enkele ligplaatsen in de plas en in de buurt bevindt zich een jachthaven.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Recreatiestrand Resort Marina Oolderhuuske

15. Recreatiestrand Camping Hatenboer

Roermond Alleen voor leden of gasten ± 51 KM vanaf Berg (Valkenburg aan de Geul)

Zwemlocatie Recreatiestrand Camping Hatenboer (ook wel Nieuwe Nack dagstrand genoemd) ligt in Midden-Limburg in de gemeente Roermond en is gesitueerd in het westelijke winterbed van de Maas; op minder dan 100 meter van de rivier. Het strand ligt ongeveer 1,5 kilometer ten westen van de stad Roermond, nabij de gelijknamige camping. Het dagstrand is een klein smal zandstrand.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Recreatiestrand Camping Hatenboer

16. Dagstrand Area X

Roermond Recreatieplas ± 52 KM vanaf Berg (Valkenburg aan de Geul) Entree

Zwemlocatie Dagstrand Area X ligt in Midden-Limburg in de gemeente Roermond. Het strand ligt ongeveer 1,5 km ten noordwesten van de stad Roermond in het westelijke winterbed van de Maas. Het dagstrand is gesitueerd aan plas Hornergriend, ook wel Noordplas genoemd, met daarachter het Lateraalkanaal. Ongeveer één maal per twee jaar vindt er inundatie plaats door de Maas. Tevens zijn er kleine kwelsituaties.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Dagstrand Area X

17. Zwemplas Maasparcje-Velmans-v.Ass-Hermans

Roermond Alleen voor leden of gasten ± 53 KM vanaf Berg (Valkenburg aan de Geul)

Zwemlocatie Camping Maasparcje/Velmans//Van Ass/Hermans ligt in Midden-Limburg in de gemeente Roermond. De zwemlocatie ligt ongeveer 1,5 km ten noordwesten van de stad Roermond aan de Maasplas Douvesbeemd. Het is een kleine plas in het westelijke winterbed van de Maas. De locatie ligt ten westen van Roermond en ten oosten van de kern Horn. De locatie is omgeven door weilanden, houtwallen en vier campingterreinen.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Zwemplas Maasparcje-Velmans-v.Ass-Hermans