Zwemmen Bilthoven en omgeving

Ontdek 12 zwembaden en 8 natuurzwemplekken dichtbij Bilthoven, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vijf binnenbaden, vijf combibaden, twee buitenbaden, vier recreatieplassen, twee open water zwemplekken en twee stranden. E├ęn zwemplek ligt er in Bilthoven zelf.

Tip: Wil je heerlijk ontspannen zwemmen? In de aparte categorie Wellness & Sauna vind je alle sauna en wellness locaties in de omgeving.

Zwemmen in de buurt van Bilthoven Binnen 30 minuten rijden.

2. Zwembad Dijnselburg

Zeist Binnenbad Buitenbad ┬▒ 5 KM vanaf Bilthoven

Zwembad Dijnselburg in Zeist biedt voor ieder wat wils. Met 3 binnenbaden, een buitenbad en een ligweide met klimbos is er genoeg te beleven. Het recreatiebad heeft een lange glijbaan, stroomversnelling en waterspuiters. Voor de kleintjes is er een ondiep peuterbadje met waterspuiter. Er is een gezellige horeca binnen en buiten.

3. Zwembad Blauwkapel

Groenekan Binnenbad ┬▒ 6 KM vanaf Bilthoven

Zwembad Blauwkapel in Groenekan heeft een aangename watertemperatuur van 31┬░C. Het zwembad is uitermate geschikt voor banenzwemmen, waarbij zowel de recreatieve als de sportieve zwemmer aan zijn trekken komt. Het zwembad staat bekend om zijn persoonlijke aandacht en kleinschaligheid, en biedt gratis parkeergelegenheid voor bezoekers.

4. De Kikker

Groenekan Recreatieplas ┬▒ 7 KM vanaf Bilthoven Entree

Kleine zwemplas aan het Fort Ruigenhoek. Dit fort dat sinds 1870 bestaat ligt in het waterwingebied van Maartensdijk en wordt door veel groen omzoomd. Deze rustige omgeving is een gastvrij thuis voor o.a. futen, meerkoeten, kwikstaartjes en vele andere soorten vogels. Hiervan kunt u tijdens het trekken van uw baantje ook genieten. Er zijn 2 grote steigers, een lage en een hoge duikplank en een afgezet badje voor de allerkleinsten. Verder zijn er ruime kleedcabines en twee gazons waarop u zich heerlijk in de zon kunt koesteren.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij De Kikker

5. De Krommerijn

Utrecht Binnenbad Buitenbad ┬▒ 8 KM vanaf Bilthoven

Zwembad De Krommerijn is een groot 50-meter wedstrijdbad waar je het hele jaar door kan zwemmen. In de winter binnen, maar in de zomer gaan het dak en de wanden open zodat je kan zwemmen in de frisse buitenlucht. Het bad is alleen toegankelijk voor abonnementshouders.

6. De Kwakel

Utrecht Binnenbad ┬▒ 9 KM vanaf Bilthoven

Zwembad De Kwakel in Overvecht heeft 5 verschillende zwembaden, waaronder 2 wedstrijdbaden, een recreatiebad en een doelgroepenbad. Het recreatiebad heeft een glijbaan, bubbelbad, hot-whirlpool en een buiten-uitzwembad.

7. Maarsseveense Plassen Zuidhoek

Maarssen Open water zwemplek ┬▒ 10 KM vanaf Bilthoven

Deze locatie is onderdeel van de Grote Maarsseveense Plassen en vrij toegankelijk. Er zijn drie ligweiden in lengte vari├źrend van 30 tot 90 meter. De ligweiden grenzen direct aan het water. Er is een vaste houten oeverbeschoeiing. Op vier punten is het water goed toegankelijk, de lengtes van deze oeverstroken vari├źren van 20 tot ruim 30 meter

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Maarsseveense Plassen Zuidhoek

8. De Engh

Soest Binnenbad Buitenbad ┬▒ 10 KM vanaf Bilthoven

Zwembad De Engh in Soest heeft verschillende baden, waaronder een wedstrijdbad van 25x15 meter met zes banen en een beweegbare bodem. Het instructiebad is 10x10 meter en het subtropisch recreatiebad heeft creatieve speelelementen zoals sproeiers, bruisbanken, een stroomversnelling, een glijbaan en een apart peuterbad. Er is ook een sporthal en ruime horeca met zicht op het recreatiebad. Gratis parkeren en goed toegankelijk voor mindervaliden.

10. Bosbad De Vuursche

Baarn Buitenbad ┬▒ 12 KM vanaf Bilthoven

Bosbad de Vuursche in Baarn is het mooiste openluchtzwembad van Nederland. Het zwembad beschikt over een wedstrijdbad, recreatiebad, kleuterbad en peuterbad. Daarnaast is er een grote zonneweide en een terras waar drankjes en snacks worden verkocht. Het nieuwe, gratis toegankelijke terras biedt uitzicht op de midgetgolf baan.

11. Bosbad Amersfoort

Amersfoort Buitenbad ┬▒ 13 KM vanaf Bilthoven

Bosbad Amersfoort is een onverwarmd buitenzwembad met een 50-meterbad en twee grote baden met ondiepe gedeeltes. Er is een apart peutergedeelte met diverse baden voorzien van speelelementen in jungle thema en een zandbak met speelelementen en een echte waterpomp. Er is een grote ligweide en een horecagelegenheid aanwezig.

13. Zwembad Den Hommel

Utrecht Binnenbad Waterspeeltuin ┬▒ 13 KM vanaf Bilthoven

Zwembad Den Hommel heeft vier baden, waaronder een 25 meter wedstrijdbad, doelgroepenbad, recreatiebad en een speelbad voor kinderen. Het recreatiebad heeft een 70m lange glijbaan, een stroomversnelling, buitenuitzwembad, een bubbelbad en ligbanken. Buiten is er een waterspray park met fonteinen en andere speelelementen.

14. De Lieberg

Hilversum Binnenbad Buitenbad ┬▒ 14 KM vanaf Bilthoven

Zwembad de Lieberg beschikt over een wedstrijdbad met een aangename temperatuur van 27 graden, ideaal voor de sportieve zwemmers. Voor degenen die willen zwemmen in warmer water is er het doelgroepenbad met een comfortabele temperatuur van 31-32 graden. Naast het zwemmen kun je ook genieten van de whirlpool, perfect voor een moment van ontspanning.

15. Down Under (Plas Laagraven)

Nieuwegein Recreatieplas ┬▒ 14 KM vanaf Bilthoven Entree

Down Under biedt u diverse 'spetterende' activiteiten. Naast het gezellige en kindvriendelijke strandbad, kunt u waterski├źn, kneeboarden en wakeboarden aan de Cable Way, paintballen en voetgolfen. Binnen het complex kunt u het hele jaar gebruik maken van het water, reserveer voor de indoor wavesurfer om te bodyboarden of surfen. Op zonnige dagen boven de 22 graden C wordt voor het strandbad entree geheven en toezicht gehouden op de zwemmers. Het is niet toegestaan glaswerk mee te nemen naar dit strand.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Down Under (Plas Laagraven)

18. De Trits

Baarn Binnenbad ┬▒ 15 KM vanaf Bilthoven

De Trits, het zwembad van Baarn, biedt een sfeervolle zwemervaring met drie baden: een wedstrijdbassin, een recreatie/instructiebassin en een peuterbassin. Geniet van ontspanning in de whirlpool en vermaak je met de schitterende glijbaan, de dino, de vloeddouche, de bruisbank en de jetstream. Daarnaast is er een Turkse tuin met bubbelbad, sauna en Turks stoombad.