Zwemmen De Wilp en omgeving

Ontdek 14 zwembaden en 6 natuurzwemplekken dichtbij De Wilp, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij acht buitenbaden, drie combibaden, drie binnenbaden, drie recreatieplassen en drie stranden.

Zwemmen in de buurt van De Wilp Binnen 30 minuten rijden.

1. Buitenbad Wotterwille

Marum Buitenbad ┬▒ 4 KM vanaf De Wilp

Bij Buitenbad Wotterwille in Marum kun je genieten van een wedstrijdbad, recreatiebad, duikkuil en een peuterbad. Het recreatiebad staat garant voor een hele dag zwemplezier voor het hele gezin, lekker in de buitenlucht. Er is een glijbaan van 28 meter, een omheind peuterbad, duikkuil met twee duikplanken, horecagelegenheid met twee terrassen en een grote ligweide.

2. Zwembad D├║ndelle

Bakkeveen Buitenbad ┬▒ 5 KM vanaf De Wilp

Recreatiecentrum D├║ndelle in Bakkeveen biedt een verwarmd buitenzwembad met een 25-meterbad en een ondiep gedeelte, een apart gelegen bad voor de kleinste zwemmers, een springkuil met twee duikplanken en unieke onderwatervensters. De ligweide rondom het zwembad biedt diverse speeltoestellen en de mogelijkheid om te voetballen, volleyballen en te schommelen.

3. Strandheem

Opende Recreatieplas ┬▒ 7 KM vanaf De Wilp Entree

De zwemlocatie Strandheem is gelegen ten noordoosten van de stad Drachten en ten noorden van de Rijksweg A7. Ongeveer ├ę├ęn derde van de plas is in eigendom van de gemeente Grootegast en is in gebruik door Partycentrum Het Strandheem. Hier ligt de zwemlocatie. Tweederde van de plas behoort toe aan zandhandel Poelman BV die aan de westzijde van de plas is gevestigd.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Strandheem

4. Zwembad Haulewelle

Haulerwijk Buitenbad ┬▒ 10 KM vanaf De Wilp

Zwembad Haulewelle is een duurzaam zwembad met een verwarmd zwembadwater van 24 graden. Het zwembad beschikt over een kleuterbad, een invalidenlift, wifi, een zonneweide, speeltoestellen, een horecavoorziening, een fietsoplaadpunt en is rookvrij. Het zwembad is geopend vanaf zaterdag 22 april 2023. Het seizoen eindigt op zondag 10 september 2023.

5. Zwembad Wettervlecke

Surhuisterveen Buitenbad ┬▒ 12 KM vanaf De Wilp

Zwembad Wettervlecke biedt verschillende faciliteiten aan voor jong en oud. Het openluchtzwembad in Surhuisterveen is geopend van 27 april t/m 16 september 2023. Er zijn verschillende tijden voor baantjes zwemmen en vrij zwemmen, en ouders met peuters kunnen de hele dag gebruik maken van het peuterbad en ondiepe gedeelte.

6. Zwembad De Woldzoom

Grootegast Buitenbad ┬▒ 13 KM vanaf De Wilp

Zwembad De Woldzoom in Doezum beschikt over meerdere baden, waaronder een peuterbad, instructiebad met familieglijbaan en een 25 meter bad met springplanken en glijbaan. Verder zijn er faciliteiten zoals een zonneweide, speeltoestellen, kiosk, trampolines en kleedaccommodatie.

7. Zwemkasteel Nienoord

Leek Binnenbad Buitenbad ┬▒ 14 KM vanaf De Wilp

Zwemkasteel Nienoord heeft een overdekt recreatiebad, peuterbad, 25-meterbad, een spectaculaire waterglijbaan van 40 meter lang, wildwaterkreek, whirlpool en waterkanon. In de zomer is het verwarmde buitenbad geopend, met een grote glijbaan en overzichtelijk peuterbad. Op de grote zonneweide kun je heerlijk ontspannen en genieten van de zon!

8. Zwemcentrum De Welle

Drachten Binnenbad Buitenbad ┬▒ 14 KM vanaf De Wilp

Zwemcentrum De Welle is een veelzijdige locatie waar jong en oud terecht kan voor een breed scala aan wateractiviteiten. Het 50-meterbad is ideaal voor de serieuze baantjestrekker, terwijl het recreatiebad uitnodigt tot vrij zwemmen en plezier voor het hele gezin. Voor de allerkleinsten is er zelfs een speciaal pierenbad met speelgoed, een glijbaan en fontein. De avontuurlijke bezoekers kunnen zich wagen aan de glijbaan met tijdswaarneming of de draaikolk. Na al het spetteren is het mogelijk om te ontspannen in het warme bubbelbad.

9. Sportcentrum de Hullen

Roden Binnenbad ┬▒ 15 KM vanaf De Wilp

Sportcentrum De Hullen staat garant voor zwem-, sport- en speelplezier. Voor de allerkleinsten is er een recreatiebad met een speelhoek, uitgerust met een zwaan-glijbaan en een water spuitende kikker. Ook is er speelgoed beschikbaar. Voor de zwemliefhebbers zijn er mogelijkheden tot vrij zwemmen en banenzwemmen.

14. Zwembad Veenhuizen

Veenhuizen Buitenbad ┬▒ 18 KM vanaf De Wilp

Het Zwembad Veenhuizen heeft een recreatiebad, een wedstrijdbad en een apart peuterbad, veilig afgeschermd voor de allerkleinsten. Voor ontspanning en zonnebaden is er een royale zonneweide en een zonneterras met een nieuw paviljoen. Comfortabele ligstoelen en picknickbanken staan gratis ter beschikking. Het geheel is rookvrij en het water is altijd verwarmd tot minimaal 23 graden.