Zwemmen Den Ham (Overijssel) en omgeving

Ontdek 13 zwembaden en 7 natuurzwemplekken dichtbij Den Ham (Overijssel), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vijf buitenbaden, vijf binnenbaden, één subtropisch zwembad, een combibad, een buitenwaterspeeltuin, zes recreatieplassen en een wellness locatie.

Zwemmen in de buurt van Den Ham (Overijssel) Binnen 30 minuten rijden.

2. Aquapark de Zandstuve

Vroomshoop Buitenzwembad ± 5 KM vanaf Den Ham (Overijssel) vogelvlucht afstand

Aquapark de Zandstuve heeft 3 bassins (een 50 meter wedstrijdbad, een recreatiebad en een peuterbad), een duikplank, kinderglijbaan en een zonneweide met speeltoestellen.

3. Zwemparadijs Beerze Bulten

Beerze Subtropisch Zwembad Buitenzwembad ± 9 KM vanaf Den Ham (Overijssel) vogelvlucht afstand

Het subtropische zwemparadijs van Beerze Bulten biedt prachtige binnen- en buitenbaden, een Adventure Island, verschillende gave glijbanen en een Giga Spetterpark. Het verwarmde binnenzwembad heeft twee spectaculaire glijbanen met lichteffecten en de allerkleinsten kunnen zich vermaken in de veelzijdige waterspeeltuin. Het wellness gedeelte van het zwembad heeft massagestralen en watersproeiers voor ontspanning van ouders. Het grote buitenbad is verwarmd en heeft een peuterbadje, speelattributen en glijbanen.

4. Paping Hotel & Spa

Ommen Sauna & Wellness ± 10 KM vanaf Den Ham (Overijssel) vogelvlucht afstand

Sauna & Beauty Ommen in Paping Hotel biedt een unieke gelegenheid voor een ontspannen dag of weekend weg. Geniet van persoonlijke aandacht en heerlijke behandelingen, variërend van massages tot de heilzame werking van de zee in onze Thalgo Health-Spa. De faciliteiten omvatten een royale binnensauna met kleurentherapie, een infraroodcabine, een gekoeld dompelbad, een ruime Finse buitensauna, een Arctic lavendelsauna, een whirlpool, een binnenzwembad, een saunatuin met vijver, en een ontspanningsruimte met restaurant voor een kop koffie of lunch. Badkleding is toegestaan in de gehele wellness. Al onze hotelkamers zijn inclusief toegang tot het wellnesslandschap. Ontdek de perfecte combinatie van luxe en ontspanning bij Sauna & Beauty Ommen.

6. Carrousel

Ommen Binnenzwembad ± 11 KM vanaf Den Ham (Overijssel) vogelvlucht afstand

Zwembad Carrousel is uitgerust met een wedstrijdbad en een instructiebad, waarbij het wedstrijdbad een afmeting heeft van 25x15 meter en een watertemperatuur van 28 graden. Het instructiebad van 1,30 meter diep heeft een aangename watertemperatuur van 31,5 graden.

7. De Vlegge

Sibculo Recreatieplas ± 12 KM vanaf Den Ham (Overijssel) vogelvlucht afstand

Zwemplas De Vlegge is een geïsoleerde plas die wordt gevoed door een wel. Het strand is aan de noordzijde gesitueerd. De totale oppervlakte van de plas is ± 95.000m2.

Waterkwaliteit Uitstekend
WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Aflopende bodem Drijflijn Ligweide Zwemzone afgebakend

8. Heidepark Lemelerveld

Lemelerveld Recreatieplas ± 13 KM vanaf Den Ham (Overijssel) vogelvlucht afstand Entree

Zwembad Heidepark is een natuurzwembad en ligt aan de gelijknamige weg in Lemelerveld. Het zwembad is gelegen in een bosrijke omgeving.De plas wordt gebruikt om te zwemmen en zonnen en is via één ingang bereikbaar. Naast een zonnestrand en een weide zijn er twee volleybalvelden ingericht. Deze locatie is niet gratis toegankelijk.

Waterkwaliteit Uitstekend
Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Speeltoestellen Speeltoestellen Afvalbakken Afvalbakken Douches Douches Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Drijflijn Ligweide Speelweide Zwemzone afgebakend

9. Oldemeyer West

Mariënberg Recreatieplas ± 13 KM vanaf Den Ham (Overijssel) vogelvlucht afstand

ATTENTIE! Eerdere gerapporteerde huidklachten blijken op basis van onderzoek niet aan het zwemwater te relateren. Er is zijn wel nesten van de Eikenprocessierups in bomen waargenomen. De zwemplas de Oldemeyer is een geïsoleerde plas en ligt omsloten in het bosgebied Diffelerveld. De totale oppervlakte van de plas is iets minder dan 6 hectare.

Waterkwaliteit Uitstekend
Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Drijflijn Ligweide

10. Recreatieplas Sibculo

Sibculo Recreatieplas ± 13 KM vanaf Den Ham (Overijssel) vogelvlucht afstand

De Spartelvijver Sibculo ligt ten oosten van Sibculo in het noordoosten van Overijssel. De plas heeft een totaal oppervlak van 7,2 ha en is maximaal 16 meter diep. Het zwemgedeelte, de „Spartelvijver‟, bevindt zich in het zuidelijke deel van de plas.

Waterkwaliteit Uitstekend
WC / Toiletten WC / Toiletten Speeltoestellen Speeltoestellen Afvalbakken Afvalbakken Douches Douches Aflopende bodem Drijflijn Ligweide Speelweide Zwemzone afgebakend

11. Zwembad Het Ravijn

Nijverdal Binnenzwembad Buitenzwembad ± 14 KM vanaf Den Ham (Overijssel) vogelvlucht afstand

Het Ravijn beschikt over drie binnenzwembaden en een buitenbad. Het wedstrijdbad is geschikt voor topwaterpolo en wedstrijdzwemmen, met maar liefst 8 banen van 21x25 meter. Het doelgroepenbad is gevuld met warm water (circa 31,5 graden) en daarom geschikt voor zowel therapeutisch zwemmen als recreatie. Het recreatiebad heeft ook lekker warm water en is ideaal voor instructiezwemmen en recreatie met kinderen, met een uitdagende glijbaan en peuterbadje. Voor verkoeling tijdens warme dagen kunt u in één van de verwarmde buitenbaden plonzen. Er zijn aparte baden voor de kleintjes en een 66 meter lange glijbaan met lichteffecten voor de iets oudere kinderen. Op de recreatie- en ligweide kunt u genieten van de prachtige natuur en zijn er speeltoestellen, een panna-/voetbalveld, douches, kleedaccommodatie en toiletten en horeca met terras. De openingstijden worden dagelijks afgewogen

12. Het Lageveld

Wierden Recreatieplas ± 15 KM vanaf Den Ham (Overijssel) vogelvlucht afstand

Recreatieplas het Lageveld is in twee fasen aangelegd: de surfvijver is ontstaan door de zandzuiger die gebruikt werd bij zandwinning. De rest van de plas, de zwemvijver en kleutervijver, is uitgegraven. Het zwemgedeelte is maximaal 1,80 meter diep en in het speciaal voor kinderen ingerichte deel is de waterdiepte maximaal 0,8 meter.

Waterkwaliteit Uitstekend
Faciliteiten bij alle 2 plekken bij Het Lageveld

Het Lageveld; Zwemvijver

Waterkwaliteit Uitstekend
Bereikbaar met OV Bereikbaar met OV Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Speeltoestellen Speeltoestellen Afvalbakken Afvalbakken Douches Douches Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Drijflijn Ligweide Speelweide Zwemzone afgebakend

Het Lageveld; Kleutervijver

Waterkwaliteit Uitstekend
Bereikbaar met OV Bereikbaar met OV Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Speeltoestellen Speeltoestellen Afvalbakken Afvalbakken Douches Douches Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Drijflijn Ligweide Speelweide Zwemzone afgebakend

13. De Stamper

Vriezenveen Binnenzwembad ± 15 KM vanaf Den Ham (Overijssel) vogelvlucht afstand

De Stamper is een overzichtelijk zwembad dat bestaat uit 2 bassins (een 25 meter wedstrijdbad en een instructiebad), een waterglijbaan, jetstreams, stoomcabine en kinderglijbaan. Volop mogelijkheden voor zwemlessen, recreatief zwemmen en verschillende doelgroepen.

15. Zwembad De Bargn's

Kloosterhaar Buitenzwembad ± 17 KM vanaf Den Ham (Overijssel) vogelvlucht afstand

Openluchtzwembad De Bargn’s is een zwembad in Kloosterhaar dat volledig draait op vrijwilligers. Naast een normaal bad, is er een peuterbad met glijbaan en andere speelattributen.

16. De Kolk

Wierden Binnenzwembad ± 17 KM vanaf Den Ham (Overijssel) vogelvlucht afstand

Sport en Recreatiebad De Kolk is al meer dan drie decennia een vertrouwd adres voor waterplezier en ontspanning. Er is een subtropisch recreatiebad met een comfortabele watertemperatuur van 30 graden en een whirlpool die zelfs 33 graden bereikt. Voor de avontuurlijke bezoekers is er een 50 meter lange glijbaan met speciale effecten. De kleintjes kunnen zich vermaken in de waterspeeltuin met diverse speelelementen. Ontspanningszoekers kunnen tot rust komen in het Turkse stoombad of de bubbel-bruisbank. Het zwembad beschikt ook over een buitenzwembad, een kreek met stroming en een speciaal kleuter- en peuterbad. Een ruim zwemmersterras met uitgebreide horeca maakt de ervaring compleet.

17. Kotermeerstal Zuid Bij Strand

Dedemsvaart Recreatieplas ± 18 KM vanaf Den Ham (Overijssel) vogelvlucht afstand

De zwemplas Kotermeerstal ligt ten zuiden van Dedemsvaart. De plas heeft in totaal een oppervlakte van ongeveer 13 ha. Het zwemgedeelte bevindt zich in het zuidelijke deel van de plas.

Waterkwaliteit Uitstekend
Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Speeltoestellen Speeltoestellen Afvalbakken Afvalbakken Aflopende bodem Drijflijn Ligweide Speelweide Zwemzone afgebakend

19. De Slag

Hardenberg Binnenzwembad ± 19 KM vanaf Den Ham (Overijssel) vogelvlucht afstand

Zwembad De Slag in Hardenberg beschikt over meerdere baden, waaronder een wedstrijdbad van 25 meter lang en 6 banen breed met een diepte van 2 meter en een aangename temperatuur van 28 graden. Het doelgroepenbad is vooral geschikt voor groepslessen en zwemlessen, met warmer water en een diepte die varieert van 0,60 cm tot 1,20 meter. Hier bevindt zich ook de Borrelbank voor ontspanning. Het peuterbad is warmer en heeft een diepte van 0,40 cm over de gehele lengte, met diverse speelelementen. Naast zwemmen biedt Zwembad De Slag ook andere sportfaciliteiten, zoals een sporthal, atletiekbaan en beachvolleybalveld.

20. Speeltuin De Flierefluiter

Raalte Waterspeeltuin ± 20 KM vanaf Den Ham (Overijssel) vogelvlucht afstand

Bij De Flierefluiter kun je in de zomermaanden genieten van het buitenzwembad, glijbanen en waterspeeltuin. Het zwembad is veilig omheind en heeft één toegangshekje van 50cm hoog. Volwassenen kunnen ontspannen op de zonneweide. Het zwembad is inbegrepen bij de entreeprijs.