Recreatieplassen en zwemplassen Sibculo en omgeving

Ontdek 10 recreatieplassen rondom Sibculo, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zes recreatieplassen. De andere vier recreatieplassen liggen wat verder weg. Eén recreatieplas ligt er in Sibculo zelf.

Recreatieplassen in de buurt van Sibculo Binnen 30 minuten rijden.

3. Oldemeyer West

Mariënberg Recreatieplas ± 12 KM vanaf Sibculo

ATTENTIE! Eerdere gerapporteerde huidklachten blijken op basis van onderzoek niet aan het zwemwater te relateren. Er is zijn wel nesten van de Eikenprocessierups in bomen waargenomen. De zwemplas de Oldemeyer is een geïsoleerde plas en ligt omsloten in het bosgebied Diffelerveld. De totale oppervlakte van de plas is iets minder dan 6 hectare.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Oldemeyer West

4. Het Lageveld

Wierden Recreatieplas ± 15 KM vanaf Sibculo

Recreatieplas het Lageveld is in twee fasen aangelegd: de surfvijver is ontstaan door de zandzuiger die gebruikt werd bij zandwinning. De rest van de plas, de zwemvijver en kleutervijver, is uitgegraven. Het zwemgedeelte is maximaal 1,80 meter diep en in het speciaal voor kinderen ingerichte deel is de waterdiepte maximaal 0,8 meter.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 2 zwemplekken bij Het Lageveld

Recreatieplassen bij Sibculo Tussen 30 minuten en een uur rijden.

7. Heidepark Lemelerveld

Lemelerveld Recreatieplas ± 26 KM vanaf Sibculo Entree

Zwembad Heidepark is een natuurzwembad en ligt aan de gelijknamige weg in Lemelerveld. Het zwembad is gelegen in een bosrijke omgeving.De plas wordt gebruikt om te zwemmen en zonnen en is via één ingang bereikbaar. Naast een zonnestrand en een weide zijn er twee volleybalvelden ingericht. Deze locatie is niet gratis toegankelijk.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Heidepark Lemelerveld

9. Schoonhoven

Hollandscheveld Recreatieplas ± 32 KM vanaf Sibculo

De zwemlocatie Schoonhoven ligt ten zuidoosten van het dorp Hollandscheveld. De zwemlocatie bestaat uit twee afzonderlijke plassen. De grote plas heeft een maximale diepte van 1,60 meter, de kleine plas is ondieper, maximaal een 0,50 meter diep. Langs een deel van de plas is een zandstrand en een ligweide aanwezig. Bij de zwemlocatie is een ruime parkeerplaats en fietsenstalling aanwezig. Bij elke entree van het gebied is een bord geplaatst met informatie over de zwemlocatie.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Schoonhoven