Zwemmen Heerenveen (It Hearrenfean) en omgeving

Ontdek 8 zwembaden en 12 natuurzwemplekken dichtbij Heerenveen (It Hearrenfean), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vijf buitenbaden, twee binnenbaden, één subtropisch zwembad, zeven recreatieplassen, drie stranden en twee open water zwemplekken. Twee zwemplekken liggen er in Heerenveen zelf.

Zwemmen in de buurt van Heerenveen (It Hearrenfean) Binnen 30 minuten rijden.

5. De Wispel

Tijnje Buitenbad ± 11 KM vanaf Heerenveen

Natuurbad De Wispel is omgeven door natuurlijke schoonheid en biedt een serene omgeving voor bezoekers om te genieten van het water.

6. Swimfun

Joure Subtropisch zwembad ± 12 KM vanaf Heerenveen

Subtropisch zwembad Swimfun in Joure biedt plezier voor alle leeftijden met spannende en ontspannende attracties, waaronder een golfslagbad, wildwaterbaan en peuterbad. Naast de vele waterfaciliteiten is er ook een groot aanbod op het gebied van wellness, zoals een stoombad, kruidenbad, sauna en zonnebank.

buitenbad wildwaterbaan

12. De Woudfennen

Joure Recreatieplas ± 16 KM vanaf Heerenveen

Het zwemwater De Woudfennen ligt aan een afgesloten waterplas genaamd de Put van Nederhorst, nabij Joure in de gemeente De Fryske Marren. Het is een oude zandwinput. Het zwemwater maakt deel uit van een dagrecreatief terrein. Ten zuiden van het terrein ligt het bungalowpark / jachthaven de Woudfennen. De Langwarder Wielen liggen in het noordwesten.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij De Woudfennen

15. Zwembad Jubbega

Jubbega Buitenbad ± 18 KM vanaf Heerenveen

Zwembad Jubbega is een natuurzwembad gevuld met welwater en zonder chloor. Het zwembad heeft een lengte van 50 meter en is groot genoeg voor zwemwedstrijden. De waterdiepte varieert tussen 1 meter en 3 meter 50 en er is ook een peuterbad aanwezig. Rondom het zwembad ligt een zonneweide en er is een zandstrand met klimtoestel, fontein en glijbaan voor de allerjongsten. Er zijn duikplanken aanwezig en er is ook de mogelijkheid om tafeltennis te spelen of te beachvolleyballen.

18. Openluchtzwembad De Dobbe

Noordwolde (Fryslân) Buitenbad ± 21 KM vanaf Heerenveen

Openluchtzwembad De Dobbe in Noordwolde heeft verschillende baden, waaronder een 50-meterbad en peuter- en kleuterbaden. Verder zijn er een familie glijbaan, twee springplanken een een luie trap. Het zwemwater wordt verwarmd tot 22°C en het zwembad ligt midden in een prachtig recreatiegebied. Ontspannen en spelen kan op de ligweide met airtrampoline.

20. Spoekeplas

Noordwolde-Zuid Strandje ± 21 KM vanaf Heerenveen

Het zwemwater Spoekeplas ligt ten zuidwesten van Noordwolde. Rondom is het wandelbos Spokedam gelegen. Spoekeplas ligt in een boomrijk gebied. Het zwemwater is onderdeel van een groter recreatiegebied. In de buurt van het recreatiegebied ligt een camping, een bungalowpark en een openluchtzwembad.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Spoekeplas