Zwemmen Het Heidenschap (It Heidenskip) en omgeving

Ontdek 20 zwembaden en natuurzwemplekken rondom Het Heidenschap (It Heidenskip), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vijf binnenbaden, twee buitenbaden, zeven recreatieplassen en vijf stranden.

Tip: Wil je heerlijk ontspannen zwemmen? In de aparte categorie Wellness & Sauna vind je alle sauna en wellness locaties in de omgeving.

Zwemmen in de buurt van Het Heidenschap (It Heidenskip) Binnen 30 minuten rijden.

3. Recreatiepark De Kuilart

Koudum Binnenbad ± 7 KM vanaf Het Heidenschap

Het binnenzwembad op Vakantiepark De Kuilart staat garant voor veel plezier. Dit overdekte zwembad beschikt over maar liefst drie glijbanen, waaronder een snelheidsmeter-glijbaan en een opvallende kegelvormige Cone-glijbaan. Er is genoeg te beleven voor iedereen. Let op: het zwembad kan soms alleen geopend zijn voor parkgasten, waardoor de waterspeeltuin en glijbanen mogelijk gesloten zijn. Zie de website voor de openingstijden.

7. Badpaviljoen IJsselmeer

Hindeloopen Strandje ± 9 KM vanaf Het Heidenschap

Zwemlocatie Badpaviljoen IJsselmeer te Hindeloopen ligt aan het IJsselmeer in de gemeente Súdwest Fryslân. Het zwemstrand strekt zich uit over een totale lengte van ongeveer 750 meter. Het strand bestaat uit zand en de ligweide bestaat uit gras. Het strand is direct gelegen aan de voet van de dijk en is maximaal slechts vijf meter breed.Bezoekers van de zwemlocatie kunnen op de binnendijks gelegen camping van sanitaire voorzieningen gebruik maken.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Badpaviljoen IJsselmeer

10. Molkwerum

Molkwerum Strandje ± 11 KM vanaf Het Heidenschap

De zwemlocatie is gelegen aan het IJsselmeer ten noorden van het plaatsje Molkwerum. Het water van de zwemlocatie maakt deel uit van het Vogelrichtlijngebied IJsselmeer. Het strandje is gelegen aan de voet van de IJsselmeerdijk tegen een krib. Aan de binnenzijde van de dijk ligt de Noarderdyksfaart en Camping ’t Seleantsje.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Molkwerum

11. Camping 't Hop

Wijckel Binnenbad ± 13 KM vanaf Het Heidenschap

Camping 't Hop in Gaasterland heeft een royaal en verwarmd zwembad dat het hele jaar door overdekt is. Het zwembad is geschikt voor het hele gezin, met een apart kinderbad en schuifdeuren die openstaan bij warm weer.

16. De Holle Poarte

Makkum Strandje ± 18 KM vanaf Het Heidenschap

De Holle Poarte is gelegen aan het IJsselmeer ten westen van Makkum en ten zuiden van de uitmonding van het Makkumerdiep in het IJsselmeer. Ten noorden van het zwemstrand ligt het natuurgebied de Noardwaard, dat deel uit maakt van een gebied dat is aangewezen als beschermd natuurmonument, Vogelrichtlijn en Habitatrichtlijngebied De Friese IJsselmeerkust. Het is een gevarieerd gebied, dat bestaat uit voormalige zandplaten begroeid met riet, ruigten en struweel en is omgeven door ondiep water.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij De Holle Poarte

18. Zwembad Mounewetter

Witmarsum Buitenbad ± 22 KM vanaf Het Heidenschap

Zwembad Mounewetter heeft een 25 meter bad met een hoge en lageduikplank, een recreatiebad met duo glijbaan en een waterspeeltuin. Er is ook een peuterbad en een mooie grote ligweide.

19. Zwembad de Klomp

Wommels Buitenbad ± 25 KM vanaf Het Heidenschap

Zwembad de Klomp biedt drie baden, waaronder een peuterbad en twee glijbanen. Het zwembad is geschikt voor het hele gezin en biedt zwemlessen in buitenwater. Het is een gastvrij zwembad dat grotendeels bemand wordt door vrijwilligers.

Zwemmen bij Het Heidenschap (It Heidenskip) Tussen 30 minuten en een uur rijden.