Zwembaden Witmarsum (Wytmarsum) en omgeving

Ontdek 20 zwembaden rondom Witmarsum, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vijf binnenbaden, twee buitenbaden en één subtropisch zwembad. De andere twaalf zwembaden liggen wat verder weg. Eén zwembad ligt er in Witmarsum zelf.

Tip: Wil je graag binnenzwemmen, kies dan de categorie Binnenzwembaden om alleen overdekte zwembaden te zien.

Zwembaden in de buurt van Witmarsum (Wytmarsum) Binnen 30 minuten rijden.

3. Zwembad 't Derde Haad

Harlingen Binnenbad ± 10 KM vanaf Witmarsum

Zwembad 't Derde Haad in Harlingen beschikt over een wedstrijdbad van 25x15 meter met een beweegbare bodem tot 3,50 meter diep, geschikt voor zwem- en waterpolowedstrijden en duikactiviteiten. Ook is er een peuterbad met glijbaan en speelattributen.

4. Zwembad de Klomp

Wommels Buitenbad ± 11 KM vanaf Witmarsum

Zwembad de Klomp biedt drie baden, waaronder een peuterbad en twee glijbanen. Het zwembad is geschikt voor het hele gezin en biedt zwemlessen in buitenwater. Het is een gastvrij zwembad dat grotendeels bemand wordt door vrijwilligers.

8. Swimfun

Joure Subtropisch zwembad ± 36 KM vanaf Witmarsum

Subtropisch zwembad Swimfun in Joure biedt plezier voor alle leeftijden met spannende en ontspannende attracties, waaronder een golfslagbad, wildwaterbaan en peuterbad. Naast de vele waterfaciliteiten is er ook een groot aanbod op het gebied van wellness, zoals een stoombad, kruidenbad, sauna en zonnebank.

buitenbad wildwaterbaan

Zwembaden bij Witmarsum (Wytmarsum) Tussen 30 minuten en een uur rijden.

9. Recreatiepark De Kuilart

Koudum Binnenbad ± 28 KM vanaf Witmarsum

Het binnenzwembad op Vakantiepark De Kuilart staat garant voor veel plezier. Dit overdekte zwembad beschikt over maar liefst drie glijbanen, waaronder een snelheidsmeter-glijbaan en een opvallende kegelvormige Cone-glijbaan. Er is genoeg te beleven voor iedereen. Let op: het zwembad kan soms alleen geopend zijn voor parkgasten, waardoor de waterspeeltuin en glijbanen mogelijk gesloten zijn. Zie de website voor de openingstijden.

11. De Blauwe Golf

Leeuwarden Binnenbad Buitenbad ± 32 KM vanaf Witmarsum

Zwembad de Blauwe Golf in Leeuwarden biedt een scala aan faciliteiten voor jong en oud, waaronder een golfslagbad, stroomversnelling, whirlpools en interactieve glijbanen. Voor sportieve zwemmers is er een wedstrijdbad van 25 meter met 6 banen breed en een duikplank. Daarnaast zijn er een peuterbadje, airtrampoline en een horecaterras met zwemmersbar. Relaxen kan op de ligweide en er zijn diverse kleedruimtes en kledinglockers beschikbaar.

12. Camping 't Hop

Wijckel Binnenbad ± 33 KM vanaf Witmarsum

Camping 't Hop in Gaasterland heeft een royaal en verwarmd zwembad dat het hele jaar door overdekt is. Het zwembad is geschikt voor het hele gezin, met een apart kinderbad en schuifdeuren die openstaan bij warm weer.

13. Kalverdijkje

Leeuwarden Binnenbad ± 35 KM vanaf Witmarsum

Zwembad Kalverdijkje biedt volop zwemplezier voor zowel de sportieve als de recreatieve zwemmer. Het 6 banen brede wedstrijdbad en het extra verwarmde (33 graden) doelgroepenbad zijn perfect voor iedereen. Na afloop kun je terecht in het gezellige sportcafé met uitzicht op het zwembad en de beide sporthallen.

14. It Gryn

Stiens Binnenbad Buitenbad ± 35 KM vanaf Witmarsum

Zwembad It Gryn in Stiens is onderdeel van sportcentrum It Gryn en biedt zowel binnen- als buitenbaden. Het recreatiebad heeft speelattributen en attracties, terwijl sportievelingen terecht kunnen in het 25 meterbad voor banenzwemmen. Er is ook een whirlpool en een zonneweide.

15. De Sawn Stjerren

Hallum Buitenbad ± 40 KM vanaf Witmarsum

Openluchtzwembad De Sawn Stjerren in Hallum biedt sportief zwemmen, duikplanken, een nieuwe glijbaan van 6,30 meter hoog en 52 meter lang, zonneweide, diverse zwemlessen voor jong en oud en een kiosk met ijsjes, drankjes en snacks. Het zwembad is verwarmd en geopend van eind april tot en met half september, afhankelijk van het weer.