Zwemmen Klazienaveen en omgeving

Ontdek 13 zwembaden en 7 natuurzwemplekken dichtbij Klazienaveen, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zes buitenbaden, vijf binnenbaden, twee subtropische zwembaden, vier recreatieplassen, twee stranden en ├ę├ęn open water zwemplek. Twee van de zwemplekken bevinden zich over de grens en ├ę├ęn ligt er in Klazienaveen zelf.

Zwemmen in de buurt van Klazienaveen Binnen 30 minuten rijden.

3. Parc Sandur

Emmen Binnenbad ┬▒ 8 KM vanaf Klazienaveen

Parc Sandur heeft een compact zwembad met glijbaan, stroomversnelling, kinderbad, bubbelbad en een sauna. Een deel van het bad is 25-meter om ontspannen banen te zwemmen. Dagkaarten zijn vaak buiten de schoolvakanties beschikbaar.

25-meter zwembad

7. Aquarena

Emmen Binnenbad ┬▒ 11 KM vanaf Klazienaveen

Aquarena biedt verschillende zwembaden aan voor alle doelgroepen. Het recreatiebad heeft een interactieve glijbaan en een grote bubbelbank om te ontspannen. Het doelgroepenbad heeft een klimwand en een springplank. Het wedstrijdbad heeft acht banen en een tribune om wedstrijden te bekijken. Voor de kleintjes is er een Doe & Ontdek gedeelte met genoeg te doen in het verwarmde bad. Na het zwemmen kun je ontspannen in de sauna, infraroodcabine en stoomcabine of op de zonneweide.

8. De Zandpol

Zandpol Recreatieplas ┬▒ 12 KM vanaf Klazienaveen

De zwemplas Zandpol is een kleine ondiepe plas gelegen ten westen van Zandpol en ten zuiden van Nieuw-Amsterdam. Om de gehele plas ligt een 20 meter breed strand. Daar omheen zijn bomen aangeplant. De plas is maximaal 5 meter diep. Er is geen begroeiing aan de oever. De plas heeft een oppervlakte van ongeveer 0,8 hectare.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij De Zandpol

14. Bosbad Noord-Sleen

Noord-Sleen Buitenbad ┬▒ 20 KM vanaf Klazienaveen

Bij Bosbad Noord-Sleen vind je een gezellig en verwarmd buitenzwembad in de bossen. Vanaf 29 april tot en met 10 september 2023 kun je hier terecht voor banen zwemmen, sporten in het water of een gezellige dag met het gezin. Zoef van de glijbaan, speel in de speeltuin en geniet van iets lekkers bij de kiosk.

15. Aqua Mundo - De Huttenheugte

Dalen Subtropisch zwembad ┬▒ 20 KM vanaf Klazienaveen

Bij De Huttenheugte staat Aqua Mundo garant voor een dag vol plezier. Duik in het verfrissende golfslagbad, roetsj van de glijbanen en laat je meevoeren op de spannende wildwaterbaan. Voor de allerkleinsten is er het veilige Kinder-doe-bad, terwijl buiten het splinternieuwe Water Play House wacht.

overzichtsfoto de huttenheugte

16. Hallenbad Emlichheim

Duitsland Emlichheim Binnenbad ┬▒ 20 KM vanaf Klazienaveen

Het binnenbad in Emlichheim biedt met zijn 25 x 10 m grote bad niet alleen maar overdekt zwemplezier. Er is ook nog een pierenbad op het buitenterrein en een mooi aangelegde ligweide plus een terras.

18. Schloss Dankern - Spassbad Topas

Duitsland Haren (Ems) Subtropisch zwembad ┬▒ 22 KM vanaf Klazienaveen

In Spassbad Topas in Schlo├č Dankern kun je veel beleven. De grote waterspeeltuin nodigt je uit om te spelen en te spetteren. Voor de kleintjes is er een apart peuterbad, terwijl de volwassenen kunnen ontspannen in de whirlpool. Ga van een van de vele glijbanen met een totale lengte van ongeveer 460 meter, voor elke leeftijd is er iets te beleven. Op de vlinderglijbaan glijden de jongste zwemmers het peuterbad in. Op de trioslide in de grote waterspeeltuin kan er met drie personen tegen elkaar geracet worden. Vanaf 12 jaar kun je met een band de spectaculaire trechterglijbaan afglijden. Naast de glijbanen bij het grote hoofdbad vind je in de glijbaantoren de grote Magic Eye met een lengte van meer dan 100 meter en de opwindende turboglijbaan!

20. De Zwaoi

Valthermond Buitenbad ┬▒ 23 KM vanaf Klazienaveen

Zwembad de Zwaoi in Valthermond heeft een wedstrijdbad van 25 meter met twee duikplanken en een brede glijbaan. Ook is er een recreatiebad en peuterbad aanwezig. Op de speel- en ligweide is genoeg ruimte om te genieten van de zon of te spelen.