Zwemmen Krimpen aan den IJssel en omgeving

Ontdek 11 zwembaden en 9 natuurzwemplekken dichtbij Krimpen aan den IJssel, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij acht binnenbaden, twee buitenbaden, één subtropisch zwembad, zes stranden en drie open water zwemplekken. Eén zwemplek ligt er in Krimpen aan den IJssel zelf.

Tip: Wil je heerlijk ontspannen zwemmen? In de aparte categorie Wellness & Sauna vind je alle sauna en wellness locaties in de omgeving.

Zwemmen in de buurt van Krimpen aan den IJssel Binnen 30 minuten rijden.

4. Zwembad Schuagt

Lekkerkerk Buitenbad ± 5 KM vanaf Krimpen aan den IJssel

Openluchtzwembad Schuagt, gelegen in de Krimpenerwaard tussen Lekkerkerk en Krimpen a/d Lek, is een idyllische plek voor zwemliefhebbers van alle leeftijden. Omgeven door natuurlijke groenaanleg, biedt het zwembad een ruim 50-meter bad, uitgerust met twee duikplanken. Voor de jongere bezoekers is er een ondiep speel- en instructiebad, variërend in diepte van 30 tot 90 cm, en een peuterbassin met een diepte van 30 cm, voorzien van waterspeelelementen.

6. Het Alexanderhof

Rotterdam Binnenbad ± 5 KM vanaf Krimpen aan den IJssel

Zwembad Het Alexanderhof in Rotterdam beschikt over twee grote zwembaden met extra faciliteiten voor senioren, mensen met een beperking en kinderen, zoals een speciale watertrap en een rolstoellift. Het wedstrijdbad heeft een afmeting van 25x15 meter en telt zes banen, terwijl het doelgroepenbad 15x15 meter is en een beweegbare bodem heeft.

7. Zwembad De Fakkel

Ridderkerk Subtropisch zwembad Buitenbad ± 5 KM vanaf Krimpen aan den IJssel

Zwembad De Fakkel is een echt zwemparadijs voor sport, spel en ontspanning. Beleef een tropische sfeer in het subtropische Flamingobad, compleet met whirlpool, borrelbanken en een 60 meter lange waterglijbaan. De wildwaterkreek en peuterbaden met speelattracties maken het plezier compleet. Voor de sportievelingen is er het Orkabad, een wedstrijdbad van 25 bij 12 meter, inclusief instructiebaden voor kinderen. Buiten wachten het Dolfijnbad, een glijbaan en een gezellige ligweide met speeltoestellen. Tot slot bieden de stoomcabines en sauna's een heerlijke ontsnapping aan de dagelijkse drukte.

8. Zwembad IJsselmonde

Rotterdam Binnenbad ± 6 KM vanaf Krimpen aan den IJssel

Zwembad IJsselmonde biedt drie ruime baden voor banenzwemmen, vrijzwemmen, aquasporten en leszwemmen. Het zwembad is toegankelijk voor mensen met een beperking en beschikt over tilliften, automatische deuren en een gelijkvloerse ingang.