Zwemmen Leens en omgeving

Ontdek 20 zwembaden en natuurzwemplekken rondom Leens, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zeven buitenbaden, drie binnenbaden, één combibad en acht open water zwemplekken. Twee zwemplekken liggen er in Leens zelf.

Zwemmen in de buurt van Leens Binnen 30 minuten rijden.

2. strand zoutkamp

Zoutkamp Zwemwater ± 8 KM vanaf Leens vogelvlucht afstand

strand zoutkamp in onderzoek

Waterkwaliteit Goed
Faciliteiten onbekend

3. Electra

Lauwerzijl Buitenzwembad ± 7 KM vanaf Leens vogelvlucht afstand

Zwembad Electra is een gezellig openluchtbad met zonneweide, gelegen in het prachtige Middag-Humsterland bij het gemaal de Waterwolf aan het Reitdiep. Het zwembad biedt al meer dan 50 jaar zwemrecreatie voor jong en oud.

4. De Hoge Vier

Winsum Buitenzwembad ± 12 KM vanaf Leens vogelvlucht afstand

Zwembad De Hoge Vier is een verwarmd openluchtbad met een diep bad van 15 x 25 meter en een ondiep bad van 30 x 15 meter. Er is een apart peuterbad met een eigen glijbaantje. Het zwembad heeft een bijna 13 meter lange en 4 meter brede familie waterglijbaan. Bezoekers kunnen ontspannen op de uitgestrekte zonneweide en diverse terrassen. Voor versnaperingen is er een kiosk aanwezig.

5. Lauwersmeer

Lauwersoog Zwemwater ± 13 KM vanaf Leens vogelvlucht afstand

Strand Brilduiker is het meest zuidelijk gelegen strandje aan de oostkant van het Lauwersmeer aan het nieuwe Robbengat. Op dit strand zijn het hele jaar door honden toegestaan

Waterkwaliteit Uitstekend
Faciliteiten onbekend

6. Lauwersmeer

Lauwersoog Zwemwater ± 14 KM vanaf Leens vogelvlucht afstand

Strand Kleine zwaan is 1 van de vijf strandjes aan de oostzijde van het Lauwersmeer aan het nieuwe Robbengat.

Waterkwaliteit Uitstekend
Faciliteiten onbekend

7. De Breede

Warffum Buitenzwembad ± 14 KM vanaf Leens vogelvlucht afstand

Zwembad De Breede in Breede, nabij Warffum, heeft twee verwarmde baden: een recreatief wedstrijdbad en een peuterbad. Het wedstrijdbad is opgedeeld in drie delen en heeft een springkuil en startblokken. Het peuterbad heeft kindvriendelijke objecten om spelenderwijs kennis te maken met zwemmen. Rondom de baden is er een speel- en zonneweide met sportvelden en een kiosk waar snacks en drankjes verkrijgbaar zijn.

8. Lauwersmeer

Lauwersoog Zwemwater ± 15 KM vanaf Leens vogelvlucht afstand

Strand Zeearend is de middelste van de 5 strandjes aan de oostelijke kant van het Lauwermeer in de provincie Groningen

Waterkwaliteit Uitstekend
Faciliteiten onbekend

9. Suyderoogh

Lauwersoog Zwemwater ± 15 KM vanaf Leens vogelvlucht afstand

De zwemlocatie Suyderoogh ligt aan een vijver in het recreatiepark Suyderoogh nabij Lauwersoog

Waterkwaliteit Uitstekend
Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid EHBO EHBO Honden toegestaan Honden toegestaan Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Drijflijn

10. Lauwersmeer

Lauwersoog Zwemwater ± 16 KM vanaf Leens vogelvlucht afstand

De zwemlocaties Lauwersoog meerkoet en lepelaar liggen in het noordoostelijk gebied van het Lauwersmeer, aan het Nieuwe Robbengat en nabij het dorp Lauwersoog.

Waterkwaliteit Uitstekend
Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid Honden toegestaan Honden toegestaan Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem

11. De Griffioen

Grijpskerk Buitenzwembad ± 16 KM vanaf Leens vogelvlucht afstand

Zwembad de Griffioen in Grijpskerk heeft twee baden, een ondiep bad voor jonge kinderen en een diep bassin met een springkuil, een springplank en een grote glijbaan. Daarnaast is er een grote speelweide met speeltoestellen, een voetbalveldje en een springkussen.

12. Lauwersmeer

Lauwersoog Zwemwater ± 16 KM vanaf Leens vogelvlucht afstand

De zwemlocaties Lauwersoog strand Meerkoet en Lepelaar liggen in het noordoostelijk gebied van het Lauwersmeer, aan het Nieuwe Robbengat en nabij het dorp Lauwersoog.

Waterkwaliteit Uitstekend
Faciliteiten onbekend

13. Zwemcentrum Zuidhorn

Zuidhorn Binnenzwembad ± 16 KM vanaf Leens vogelvlucht afstand

Zwembad Zuidhorn is een kleinschalig zwembad met een afmeting van 14 x 6 meter en een minimale watertemperatuur van 32,5 graden. Het zwembad is geschikt voor jong en oud, inclusief revalidatie en mindervaliden.

14. Lauwersmeer Oostmahorn

Anjum Zwemwater ± 19 KM vanaf Leens vogelvlucht afstand

Recreatiegebied aan de westzijde van het Lauwersmeer nabij Landal Esonstad

Waterkwaliteit Goed
Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid WC / Toiletten WC / Toiletten Speeltoestellen Speeltoestellen Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Ligweide Speelweide Zwemzone afgebakend

15. Zwembad De Beemden

Bedum Binnenzwembad Buitenzwembad ± 20 KM vanaf Leens vogelvlucht afstand

Zwembad 'De Beemden' biedt diverse faciliteiten voor sportieve ontspanning, waaronder een glijbaan, wildwaterkreek, turbodouches, bubbelbank, whirlpool, buitenbassin en zonneweide.

16. Willem-Alexander Sportcentrum

Groningen Binnenzwembad ± 22 KM vanaf Leens vogelvlucht afstand

Het Willem Alexander Sportcentrum in Groningen heeft een zwembad van 24 bij 44 meter. Naast het zwembad zijn er ook een sporthal, turnhal en verschillende sportzalen te vinden. Het sportcentrum is eigendom van de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen.

18. Zwemcentrum Kollum

Kollum Binnenzwembad ± 23 KM vanaf Leens vogelvlucht afstand

Het ZwemCentrum Kollum biedt een gezellige ambiance waar jong en oud kunnen genieten van inspanning, ontspanning en recreatie. Met een watertemperatuur van 32 °C is het zwembad een ideale plek om te ontspannen.

19. It Paradyske

Kollum Buitenzwembad ± 25 KM vanaf Leens vogelvlucht afstand

Zwembad It Paradyske in Kollum heeft een wedstrijdbad van 25x15 meter met vier banen en een recreatiebad met verschillende speelelementen voor kinderen. Daarnaast is er een peuterbad en een ruime ligweide.

Zwemmen bij Leens Tussen 30 minuten en een uur rijden.