Strand Nes (Ameland) en omgeving

Ontdek 10 stranden rondom Nes (Ameland), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij drie zeestranden en één strandje. De andere zes stranden liggen wat verder weg.

Stranden in de buurt van Nes (Ameland) Binnen 30 minuten rijden.

3. Badstrand Buren

Buren Zeestrand ± 4 KM vanaf Nes (Ameland)

De zwemlocatie Buren badstrand is gelegen aan de Noordzee op circa 1,5 km afstand ten noordoosten van het dorp Buren. Het strand is onbegroeid, alleen in de duinen komen duinvegetaties voor. Ten zuiden van zwemlocatie Buren badstrand zijn een aantal recreatieparken aanwezig. Achter de duinen liggen tevens een aantal landbouwgebieden.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Badstrand Buren

Stranden bij Nes (Ameland) Meer dan een uur rijden.

5. Eeltsjemar

Rinsumageest Recreatieplas ± 28 KM vanaf Nes (Ameland)

Het zwemwater ligt in de gemeente Dantumadiel aan de weg tussen Aldtsjerk en Rinsumageast. Het zwemwater ligt in een landelijke omgeving met vooral agrarisch grondgebruik. Er is sprake van beperkte bebouwing c.q. bewoning in de directe omgeving van het zwemwater. Uit het Eeltsjemar wordt zand gewonnen.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Eeltsjemar

8. Berkenplas

Schiermonnikoog Strandje ± 35 KM vanaf Nes (Ameland)

De zwemlocatie ligt op Schiermonnikoog ten noordoosten van het dorp Schiermonnikoog. De zwemplas ligt beschut in een bos- en duingebied en is eigendom van Natuurmonumenten. Het meertje is gegraven ten behoeve van zandwinning voor dijkverbeteringwerken begin ’60-er jaren. Om de goede waterkwaliteit stabiel te houden is een helofytenfilter aangelegd.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij Berkenplas